Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bruzda w stropie miedzykondygnacyjnyn

Recommended Posts

Witam, mieszkanie od dewelopera, według prospektu pisze że strop miedzykondygnacyjnyn. Muszę zrobić bruzdę może na dwa metry długa na dwa kable, są jakiekolwiek przeciwwskazania odnośnie robienia bruzdy w takim stropie ?

Nie jestem elektrykiem, ale się dogadałem że mu uzyskuje wszystkie bruzdy, otwory, tak jak chce.

Jeżeli to strop kanałowy to po co robić bruzdy. Wiercisz w jednym miejscu otwór aby wejść z przewodem i drugi aby wyjść i wszystko w temacie. Problem tylko może wystąpić w którą stronę są ułożone gary od stropu.

Od tego jest przecież projekt który deweloper powinien przekazać nowemu nabywcy.

Jeżeli to strop kanałowy to po co robić bruzdy. Wiercisz w jednym miejscu otwór aby wejść z przewodem i drugi aby wyjść i wszystko w temacie. Problem tylko może wystąpić w którą stronę są ułożone gary od stropu.

Od tego jest przecież projekt który deweloper powinien przekazać nowemu nabywcy.

Zanim następnym razem doradzisz cokolwiek, spróbuj wykonać to w praktyce .Poza tym czy u Ciebie w domu drzwi do pokoju przy których jest włącznik światła są na środku ściany tak aby jednym kanałem poprowadzić kabel na środek sufitu.

Zanim następnym razem doradzisz cokolwiek, spróbuj wykonać to w praktyce .Poza tym czy u Ciebie w domu drzwi do pokoju przy których jest włącznik światła są na środku ściany tak aby jednym kanałem poprowadzić kabel na środek sufitu.

Doradziłem bo tak robiłem u siebie, co w tym dziwnego? I kto mówi aby przewód prowadzić bezpośrednio w linii prostej od wyłącznika do źródła światła? Chyba że komuś szkoda kilka metrów przewodu.

Jeżeli strop jest przed tynkowaniem to ułożenie jednego przewodu nie wycinając bruzdy tragedii nie wywoła, tynk go spokojnie przykryje.