mmb1 06.02.2022 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) Cześć,Jak montowali mi meble to przenieśli mi gniazdko ponad szafki kuchenne. Połączenie jest jak w zdjęciu poniżej(mam problem z dodaniem załacznika:( ogólnie połączenie jest na wago w puszce po starym gniazdku. Puszka nie jest zaślepiona). Od tego idzie luzem przewód w górę ze 30 cm i tam do niego podłączone jest gniazdo nad tynkowe. Całe to połączenie jak i kabel jest za szafka. Między szafka a ściana są ze 2cm przerwy. Chciałem się spytać czy jest to prawidłowo i bezpiecznie zrobione, ponieważ wszystkie inne przewody mam zatynkowane. Edytowane 6 Lutego 2022 przez mmb1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 06.02.2022 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 Cześć, Jak montowali mi meble to przenieśli mi gniazdko ponad szafki kuchenne. Połączenie jest jak w zdjęciu poniżej(mam problem z dodaniem załacznika:(). Od tego idzie luzem kabel w górę ze 30 cm i tam jest gniazdo nadtynkowe. Całe to połączenie jak i kabel jest za szafka. Między szafka a ściana są ze 2cm przerwy. Chciałem się spytać czy jest to prawidłowo i bezpiecznie zrobione, ponieważ wszystkie inne przewody mam zatynkowane. A przedłużacz czy przewód zasilający płytę czy telewizor są niebezpieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmb1 06.02.2022 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 A przedłużacz czy przewód zasilający płytę czy telewizor są niebezpieczne? Jestem totalnie zielony stąd pytanie. Podobno nie ma głupich pytań Rozumiem, że taka przeróbka nie ma wpływu na bezpieczeństwo oraz nie ma żadnych przeciwskazań że jest to luzem między wiszącą szafką a ścianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 06.02.2022 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 Nie ma się czym martwić, chyba że robota spaprana, a tego nie wiemy.Nie wiemy, jaki przewód wisi za szafą, ilu żyłowy, jaki przekrój, jakie zabezpieczenie obwodu itd.A problem z dodawanie zdjęć na tym forum to wszyscy (no, prawie wszyscy) mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmb1 06.02.2022 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 Nie ma się czym martwić, chyba że robota spaprana, a tego nie wiemy. Nie wiemy, jaki przewód wisi za szafą, ilu żyłowy, jaki przekrój, jakie zabezpieczenie obwodu itd. A problem z dodawanie zdjęć na tym forum to wszyscy (no, prawie wszyscy) mają. Jak dla mnie wygląda to schludnie. zdjęcie wrzuciłem na serwer zapodaj.net. Można podejrzeć pod poniższym linkiem. https://zapodaj.net/78100502141fe.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts