MariusziKasia 09.02.2022 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Będąc na etapie planowania zjazdu z drogi powiatowej projektant poinformował mnie, że w trasie dojazdu do domu jest przewód i "uzgodnienia z ORANGE (administrator sieci teletechnicznej)" będzie kosztować 500zł. Poinformowałem, że przewód znajduje się pod ziemią ok 4m od planowanego zjazdu i nie potrzebuje takiej opinii na co on odpisał " to nie muszę uzgadniać sprawy z ORANGE (uzgodni to projektant który będzie projektował układ komunikacji wewnętrznej w obrębie działki przy projektowanym np. budynku) - może tak być, wtedy oczywiście nie będę tego liczył." Moje pytanie brzmi - czym jest owy układ komunikacji wewnętrznej, kto go wykonuje i czy wymaga projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.02.2022 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 pewnie chodzi o projekt zagospodarowania terenu - gdzie śmietnik, gdzie miejsca postojowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts