Program93 12.02.2022 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2022 Witam , Jest to co na zdjęciu czyli po dołożeniu opaski z kostki widać podciąganie wody na tynku CW , przed kostka zostało to przesmarowana szlamem izolacyjnym i zamalowane gruntem pod wyprawy wierzchnie z piaskiem kwarcowym , zdawało to egzamin do czasu położenia kostki . Dlaczego tak się akurat dzieje hydroizolacja wyprowadzona ponad linie bruku … Kostka położona na hazecie może to jest wina , ze nie jak u innych na podsypie z cementem ? https://zapodaj.net/9297d860c61fe.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 22.02.2022 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Przecież to nie jest żadne podciąganie tylko opady deszczu, padające na opaskę z kostki krople powodują odbijanie się części i chlapanie na tynk.Kostka jest częściowo ciemniejsza co potwierdza iż jeszcze nie wyschła i była mokra.Hydroizolacja ponad linią bruku więc mur nie podciąga, natomiast tynk nie ma odcięcia, jakiegoś cokolika ze struktury żywicznej która by nie powodowała chłonięcia wilgoci. Woda pomiędzy kostką a tynkiem utrzymuje się dłużej niż gdy był tam sam grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 22.02.2022 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 To tez nie jest podciąganie ?Kostka położona rok wcześniej zaczynało się tak samo …https://zapodaj.net/e17ad7be908ba.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.02.2022 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Kostka położona na hazecie może to jest wina , ze nie jak u innych na podsypie z cementem ? Co to jest? - wyjaśnisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 23.02.2022 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Ehazet - żużel hutniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 23.02.2022 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Co to jest? - wyjaśnisz Jest trochę w necie warto doczytać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 23.02.2022 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Przecież to nie jest żadne podciąganie tylko opady deszczu, padające na opaskę z kostki krople powodują odbijanie się części i chlapanie na tynk. Wątpię , ze na metr w górę za zadaszonym winklem odbijała się woda … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.02.2022 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Jest trochę w necie warto doczytać . Wiesz co zapytałem grzecznie - odpowiedziałeś , drugi post był niepotrzebny - mógłbym napisać poprawnie byłoby prościej , myślisz , że ja będę sprawdzał cały alfabet dodając sobie brakujące litery przez czyjeś niedbalstwo? To ty pytasz- zresztą odpowiedz jest prosta, a przyczyna znana "Jest trochę w necie warto doczytać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 24.02.2022 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Wiesz co zapytałem grzecznie - odpowiedziałeś , drugi post był niepotrzebny - mógłbym napisać poprawnie byłoby prościej , myślisz , że ja będę sprawdzał cały alfabet dodając sobie brakujące litery przez czyjeś niedbalstwo? To ty pytasz- zresztą odpowiedz jest prosta, a przyczyna znana "Jest trochę w necie warto doczytać" Masakra takie rozumowanie . Napisałem , ze jest to ehazet czyli żużel hutniczy tyle udało mi się wyszukać , ale jakiś właściwości czy stosowania przez brukarzy już nie widziałem , dlatego dopisałem , żeby samemu spróbować z ciekawości doszukać wyprzedzając kolejne posty „a dlaczego” „pierwsze słyszę” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts