Dzior51 13.02.2022 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2022 Cześć wszystkim. Przymierzam się do wyboru projektu. Analizując możliwości działki i własne potrzeby jako najbardziej zbliżony wybrałem poniższy projekt. Ale ze względu na koszty usunął bym z niego dach nad garażem zostawiając na budynku dach dwuspadowy, a na garażu płaski. Pytanie ile procentowo w cenie dachu taka zmiana dała by oszczędności ? Bo wydaje mi się że całkiem sporo (Oczywiście wymagało by to też przeprojektowania schodów). Drugie pytanie czy dla takiego budynku dach płaski nie był by jeszcze tańszy niż dwuspadowy jeżeli uwzględnimy brak upierdliwości w wykończeniu skosów? dom w miodownikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.02.2022 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2022 Przecież nad garażem są dwa pomieszczenia? jak chcesz tam dach płaski - czyli rezygnujesz z tych pomieszczeń? 19m2 to wcale nie mało.A dach płaski dla tego domu? przede wszystkim dom cały traci sens, zmiana istotna więc wymaga zmian projektanta, więcej materiałów i wszystkiego - wydaje mi się że będzie jeszcze droższy. Takie zmiany to Ty lepiej szukaj innego projektu z dachem płaskim, albo projekt indywidualny - wtedy może wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.02.2022 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2022 nie da się płaskiego dachu zrobić - zobacz jak poprowadzone są schody na poddasze - przez część strychu nad garażem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts