Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kolejna aktualizacja. Kolejna bez żadnych praktycznych zmian. W przypadku kotła 100-w pojawia się jedynie jego pełny typ i zakres mocy. Nadal żadnych poprawek w statystykach. Brak możliwości założenia dwóch okresów w katalogach czasowych c.w.u. Nadal błędy w odwzorowaniu pracy pomp , pompa wewnętrzna kotła odwzorowuje prace pompy c.o. co przy grupie pompowej wprowadza w błąd.

Witam Panowie.

Do swojego kotła vitodens 343F otrzymałem nową płytę główną wraz ze sterownikiem.

Serwisant stwierdził że mogę podpiąć do tego moduł wi-fi nie bardzo wchodziłem w szczegół było mało czasu lecz może tu dopytam o konkrety.

Czy do tego sterownika mogę to dokupić ,podobno mam port optyczny przez który są sczytywane dane .

Czego potrzebuję prawdopodobnie jest to urządzenie interfejs Vitoconnect plus aplikacja

Jakie są koszty takiego urządzenia ? i gzie to mozna nabyć tylko serwis czy jakiś sklep.

O funkcjonalność nie pytam bo poczytałem i traktował bym to jako gadzet lecz jak cena nie będzie wygórowana to może się skuszę.

Dziękuję pozdrawiam.

2babd79a62bfc63agen.jpg

Witam Panowie.

Do swojego kotła vitodens 343F otrzymałem nową płytę główną wraz ze sterownikiem.

Serwisant stwierdził że mogę podpiąć do tego moduł wi-fi nie bardzo wchodziłem w szczegół było mało czasu lecz może tu dopytam o konkrety.

Czy do tego sterownika mogę to dokupić ,podobno mam port optyczny przez który są sczytywane dane .

Czego potrzebuję prawdopodobnie jest to urządzenie interfejs Vitoconnect plus aplikacja

Jakie są koszty takiego urządzenia ? i gzie to mozna nabyć tylko serwis czy jakiś sklep.

O funkcjonalność nie pytam bo poczytałem i traktował bym to jako gadzet lecz jak cena nie będzie wygórowana to może się skuszę.

Dziękuję pozdrawiam.

2babd79a62bfc63agen.jpg

do kotłów z panelem Vitotronic można podłączyc modul komunikacyjny Vitoconnect OPTO2, do nabycia u każdego partnera handlowego firmy Viessmann cena 666 zł katalog, netto.