MichałPP 15.02.2022 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Witam,jestem na etapie wyboru anemostatów do instalacji wentylacji mechanicznej z rekuperacją. Jako, że aspekt wizualny jest dla mnie istotny najchętniej zainstalowałbym anemostaty nawiewno-wywiewne, takie jak te: https://sklep.darco.pl/kominki_urzadzenia_grzewcze/anemostat_nawiewno_wywiewny_asv125_mlb_bialy.html, tak żeby wszystkie anemostaty w domu wyglądały tak samo. Moje pytanie, czy anemostaty nawiewno-wywiewne się sprawdzają i spełnią swoją rolę tak samo dobrze jak dedykowane anemostaty nawiewne i wywiewne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 16.02.2022 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 Większość anemostatów może być i nawiewna i wywiewna. Aczkolwiek w przypadku nawiewu polecam takie, które rozporowadzą powietrze po suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 16.02.2022 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 Po za tym, te z linku mają nieproporcjonalnie w stosunku do średnicy anemostatu duże rozety.W małych pomieszczenia będzie to średnio wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichałPP 16.02.2022 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 Nie mam w domu małych pomieszczeń, poza może garderobą. Kupiłem jeden ten anemostat na próbę i wygląda na żywo bardzo dobrze. Jest matowy, cały metalowy, wygląda bardzo solidnie. Jedyna wątpliwość jaką mam, to czy będzie spełniał swoją funkcję zarówno w nawiewach, jak i wyciągach. Nie mam niestety tego jak sprawdzić, gdyż jeszcze nie uruchomiłem rekuperatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 18.02.2022 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 19.02.2022 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Ja mam takie, bo miały być metalowe srebrne, a jedyne jakie były (są?) to nawiewno-wywiewne.Działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts