diaekon 16.02.2022 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 WitajcieMój dom posiada w papierach moc przyłączeniową 7kW. W związku z planowana instalacją fotowoltaiczną i montażem elektrycznego ogrzewania zastanawiam się nad zwiększeniem jej do 10kW. Czy oprócz jednorazowej opłaty za zmianę przyłącza wzrośnie również comiesięczny abonament ? Słyszałem że za każdy dodatkowy kilowat mocy przyłączeniowej abonament rośnie, ale nie jestem w stanie znaleźć konkretów na ten temat.Mój dostawca to PGE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.02.2022 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 Jeżeli teraz masz przyłącze jednofazowe, to będziesz musiał zmienić na trzyfazowe - wzrośnie odrobinę abonament.Jeżeli masz trzyfazowe i taryfę G - opłaty się nie zmienią, bo nie ma składnika opłat comiesięcznych zależnego od mocy umownej czy przyłączeniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diaekon 17.02.2022 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Dziękuję bardzo za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts