Mojemalem 18.02.2022 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Witam, mam pytanie odnośnie docieplenia okien dachowych. Problem polega na tym że w rogach okien dachowych przy chłodniejszych dniach skrapla mi się tam woda i tylko tam gdzie są mostki termiczne. W kamerze termowizyjnej widać że w tych rogach jest wyraźnie chłodniej. Deweloper twierdzi że wszystko jest dobrze docieplone i że mam za wysoką wilgotność w domu ok 45% temp 22-23°C a on zaleca wietrzyć pomieszczenia (co i tak jest robione), dogrzać do wyższej temp. a wilgotność powinna wynosić 35-40%. Co mam robić jakich argumentów użyć bo mi już ręce opadają. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 18.02.2022 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Jeśli w pomieszczeniach z oknami dachowymi nie masz podłogówki ani grzejników pod tymi oknami, to niestety jest to prawie normalna sytuacja. szczególnie jeśli same okna nie maja superniskiego współczynnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts