pershing1899op.pl 18.02.2022 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Witam, kupiłem chińską piłe spalinową baumr AG ce57 do zrobienia porządku po budowie. Mam trochę desek itp, chciałem to pociąć i pojawił się problem z łańcuchem.Nie mam żadnego doświadczenia z piłami, dlatego pytam... czy to możliwe,żeby od jednego, dwóch wkrętów stępiła się piła tak, że potem małej deseczki nie mogę pociąć? Niestety po budowie zdarzają się deski z niespodzianka... Może to wina łańcucha, który był w zestawie? Jeżeli jest tak jak przypuszczam to z jakich firm polecacie łańcuchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 18.02.2022 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Tak, można stępić szybko łańcuch lub nawet go uszkodzić. Sugeruję naostrzyć i spróbować ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 18.02.2022 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Łańcuch był ostrzony. 3 deski wszedł jak w masło, później kolejna z wkrętem i znowu nic nie szło zrobić, bo łańcuch nie chciał ciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 19.02.2022 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Po tym stępieniu naostrz. Jak nie poskutkuje, to może już jego koniec i pora na nowy. Ja kupiłem ostatnio łańcuch firmy na N w popularnym markecie na C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 20.02.2022 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Łańcuch też szybko się tępi na drewnie uwalonym ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 21.02.2022 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Do cięcia drewna po budowie najlepiej nadaje się piła ręczna , ja mam jakąś Bułgarską już 6 lat spiłowała chyba ze 30 kubików desek krokwi starych okien drzwi wszystko jak leci i dopiero druga tarcza za 30 zł wymieniona a gwoździ chyba z pięc tysięcy pocięła niechcący , łańcuchowa jest za delikatna na gwoździe niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 21.02.2022 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Koledzy dobrze piszą. Piła łańcuchowa szybko się tępi w kontakcie z ziemią, piaskiem, farbą lub gwoździami. Przez ręczną piłę rozumiem taką nie działającą na elektryczność. Nie wyobrażam sobie cięcia taką dłużej niż godzinę, dwie... Niemniej kolega Goguś napisał o tarczy, więc chyba jednak o kątówkę chodzi - mniej wygodnie, ale fakt, będzie lepsza na gwoździe. Ja jednak pozostałbym przy pile i wymianie łańcucha, jeśli temu nie pomaga naoliwienie i naostrzenie. Koszt kilkadziesiąt złotych, ale robota idzie szybciej niż flexem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 21.02.2022 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Koledzy dobrze piszą. Piła łańcuchowa szybko się tępi w kontakcie z ziemią, piaskiem, farbą lub gwoździami. Przez ręczną piłę rozumiem taką nie działającą na elektryczność. Nie wyobrażam sobie cięcia taką dłużej niż godzinę, dwie... Niemniej kolega Goguś napisał o tarczy, więc chyba jednak o kątówkę chodzi - mniej wygodnie, ale fakt, będzie lepsza na gwoździe. Ja jednak pozostałbym przy pile i wymianie łańcucha, jeśli temu nie pomaga naoliwienie i naostrzenie. Koszt kilkadziesiąt złotych, ale robota idzie szybciej niż flexem. Coś w ten deseń , ja mam Bułgarską i tnie wszystko co dostanie nawet gwoździe a swoje przeszła ,https://allegro.pl/oferta/pilarka-tarczowa-przecinarka-reczna-eurotec-11669830471 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts