pershing1899op.pl 18.02.2022 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Witam, kupiłem chińską piłe spalinową baumr AG ce57 do zrobienia porządku po budowie. Mam trochę desek itp, chciałem to pociąć i pojawił się problem z łańcuchem.Nie mam żadnego doświadczenia z piłami, dlatego pytam... czy to możliwe,żeby od jednego, dwóch wkrętów stępiła się piła tak, że potem małej deseczki nie mogę pociąć? Niestety po budowie zdarzają się deski z niespodzianka... Może to wina łańcucha, który był w zestawie? Jeżeli jest tak jak przypuszczam to z jakich firm polecacie łańcuchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 18.02.2022 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Tak, można stępić szybko łańcuch lub nawet go uszkodzić. Sugeruję naostrzyć i spróbować ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 18.02.2022 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Łańcuch był ostrzony. 3 deski wszedł jak w masło, później kolejna z wkrętem i znowu nic nie szło zrobić, bo łańcuch nie chciał ciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 19.02.2022 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Po tym stępieniu naostrz. Jak nie poskutkuje, to może już jego koniec i pora na nowy. Ja kupiłem ostatnio łańcuch firmy na N w popularnym markecie na C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 19.02.2022 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Łańcuch był ostrzony. 3 deski wszedł jak w masło, później kolejna z wkrętem i znowu nic nie szło zrobić, bo łańcuch nie chciał ciąć. Łańcuch jak trafi na coś twardego się tępi, i nie musi to być jakiś wkręt bo zaschnięta zaprawa cementowa też potrafi stępic łańcuch. Jak już czujesz że łańcuch nie bierze jak powinien musisz go przeostrzyć. Jeżeli będziesz miał dużo do cięcia drewna zanieczyszczonego to może lepiej pokusić się o kupno łańcucha np STIHL z serii Duro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 20.02.2022 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Łańcuch też szybko się tępi na drewnie uwalonym ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 21.02.2022 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Do cięcia drewna po budowie najlepiej nadaje się piła ręczna , ja mam jakąś Bułgarską już 6 lat spiłowała chyba ze 30 kubików desek krokwi starych okien drzwi wszystko jak leci i dopiero druga tarcza za 30 zł wymieniona a gwoździ chyba z pięc tysięcy pocięła niechcący , łańcuchowa jest za delikatna na gwoździe niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 21.02.2022 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Koledzy dobrze piszą. Piła łańcuchowa szybko się tępi w kontakcie z ziemią, piaskiem, farbą lub gwoździami. Przez ręczną piłę rozumiem taką nie działającą na elektryczność. Nie wyobrażam sobie cięcia taką dłużej niż godzinę, dwie... Niemniej kolega Goguś napisał o tarczy, więc chyba jednak o kątówkę chodzi - mniej wygodnie, ale fakt, będzie lepsza na gwoździe. Ja jednak pozostałbym przy pile i wymianie łańcucha, jeśli temu nie pomaga naoliwienie i naostrzenie. Koszt kilkadziesiąt złotych, ale robota idzie szybciej niż flexem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 21.02.2022 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Koledzy dobrze piszą. Piła łańcuchowa szybko się tępi w kontakcie z ziemią, piaskiem, farbą lub gwoździami. Przez ręczną piłę rozumiem taką nie działającą na elektryczność. Nie wyobrażam sobie cięcia taką dłużej niż godzinę, dwie... Niemniej kolega Goguś napisał o tarczy, więc chyba jednak o kątówkę chodzi - mniej wygodnie, ale fakt, będzie lepsza na gwoździe. Ja jednak pozostałbym przy pile i wymianie łańcucha, jeśli temu nie pomaga naoliwienie i naostrzenie. Koszt kilkadziesiąt złotych, ale robota idzie szybciej niż flexem. Coś w ten deseń , ja mam Bułgarską i tnie wszystko co dostanie nawet gwoździe a swoje przeszła ,https://allegro.pl/oferta/pilarka-tarczowa-przecinarka-reczna-eurotec-11669830471 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts