gasior5 18.02.2022 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 (edytowane) Witam wszystkich Jestem nowym użytkownikiem forum z pomysłami trochę niestandardowymi i szukam informacji dotyczących możliwości ich rozwiązania. Ze względu na nietypowy kształt kuchni chciałbym zrobić szafkę narożną z szufladami (coś jak SPACE CORNER Bluma). Chodzi mi jednak o szufladę niesymetryczną jak poniżej Fronty są różnej długości, boki pod prowadnice są takiej samej długości i równoległe do siebie. Fronty stałe (bez uchyłu przy otwieraniu). Czy da się tak zrobić? Czy szuflada będzie się normalnie otwierała (oczywiście wyciągana w "osi" prowadnic)? Edytowane 18 Lutego 2022 przez gasior5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.02.2022 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Boczne szczeliny (pionowe ) będą większe niż standardowe 5 mm (gdy obok jest szuflada). Tu musi być około 25 mm do drzwiczek obok. Kwestia czysto estetyczna, aczkolwiek nieszczególny widok gdy patrzysz na wprost. Co z szafkami po lewej i prawej - będą miały niewykorzystane powierzchnie i fatalny dostęp. Lub gdy szuflady to martwe/niewykorzystane powierzchnie. Raczej słaby pomysł w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gasior5 19.02.2022 00:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Fronty będą docięte po skosie, więc szczelina nie powinna wyjść zbyt szeroka.Po lewej stronie będzie szafka z otwartymi półkami.Po prawej będzie coś jak nerka tylko z trójkątnym zakończeniem kosza. Najbardziej nurtuje mnie jak będą pracowały prowadnice przy takiej konstrukcji szuflady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.02.2022 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Front szuflady nie rzutuje na prowadzenie, to kwestia regulacji. Przecież szuflada ma (musi mieć) boki równoległe, to co ma być nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gasior5 19.02.2022 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Tak myślałem, ale wolałem się upewnić.Dzięki za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts