kwasik 19.02.2022 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Cześć,Zastałem następującą sytuację w mieszkaniu: W pokojach nawiewniki, w łazience kratka wywiewnik. Salon z kuchnią: dwie kratki obok siebie, pod sufitem: jedna wyciąg a z drugiej powietrze wieje do środka aż strach. Kratka z której wieje do środka jest zatkana elementem z gumową klapką, która uniemożliwia ruch powietrza do mieszkania. Druga kratka - wyciąg powietrza z mieszkania. Okap mam na pochłaniacz, także to nie wpływa na sytuację. Gumowa klapka zamykająca obija i hałasuje, stąd zacząłem szukać o co chodzi. I teraz pytanie: jaki jest cel kratki nawiewowej, skoro powietrze do mieszkania dostaje się przez nawiewniki w oknach? Na mój rozum powietrze wchodzi przez nawiewniki, żeby potem było wyciągane kratka pod sufitem. Nie rozumiem celu i funkcji kratki nawiewowej. Czy mogę ją zamknąć na calego w takim przypadku, żeby nie hałasowała? Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2022 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 to jest pytanie do kominiarzy robiących roczny obowiązkowy przegląd instalacji kominowej i wentylacyjnej z bloku/kamienicy. Oni wiedzą dlaczego tam jest taki a nie inny układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts