kpc21 20.02.2022 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Interesuje mnie uproszczona legalizacja samowoli, według tych nowych przepisów, które weszły w 2020 roku. Czy ktoś już przez to przechodził? Dobrze rozumiem, że w tej procedurze nie mają znaczenia linie zabudowy czy odległości od granicy działki? Nie będzie tak, że jak samowola znajduje się bliżej, niż 4 metry (a nawet 3 metry, na działce, która nie jest działką wąską i MPZP nie przewiduje budowy w granicy) od granicy i ma z tej strony okno, będą mi kazali je zamurować? Można to bez problemu stosować do części budynków (wszelkiego rodzaju dobudówki)? Urzędnicy wymagają konkretnych dowodów na to, że budowa zakończyła się ponad 20 lat temu, czy wystarcza oświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2022 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 (edytowane) https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-uproszczona-legalizacja-samowoli-budowlanej-na-czym-polega Edytowane 21 Lutego 2022 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kpc21 21.02.2022 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Przeczytać to ja sobie mogę i czytałem. Pytam raczej o doświadczenia kogoś, kto przez to przechodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts