kbEHKDTpf7TXlxAISVdS 22.02.2022 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Cześć, Okazuje się, że rolety nad oknami zostały zamontowane w ścianie, ale w pełnej "puszce". Serwisant rolet wyciął puszkę flexem, zrobił co trzeba ale puszkę zostawił otwartą, tłumacząc, że puszek w murze się nie zamyka. Mam wątpliwość, bo jednak zamknięte i szczelne to mniej awarii. Wygląda to tak: https://ibb.co/VpgLPHY Czy tak powinno zostać, czy mam rację, że domagam się zamknięcia puszki. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 22.02.2022 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 (edytowane) Oczywiście że puszki się zamyka. Pokrywa którą zdemontował ten fachowiec ma z boku otwory na wkręty. Koło ściany kiepsko się je wkręca lub podczas demontażu coś poobcinał więc wymyślił bajeczkę na poczekaniu.Tym flexem prawdopodobnie obciął jakieś elementy boku lub pokrywy więc nie chciało mu się wiercić nowych otworów na wkręty lub pomysleć jak to przywrócić do stanu początkowego Edytowane 22 Lutego 2022 przez Mareks77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 22.02.2022 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Wygląda to tak: https://ibb.co/VpgLPHY Dzięki! Co to za cudo? Roleta zewnętrzna zamontowana jako nadstawna??? Kto to wymyślił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 22.02.2022 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 (edytowane) Co to za cudo? Roleta zewnętrzna zamontowana jako nadstawna??? Kto to wymyślił? No właśnie sam się dziwię. Roleta jest wewnątrz w domu, puszka zabudowana jako nadstawka pod nadprożem, lub też roleta jest z zewnątrz a otwarta puszka wewnątrz w mieszkaniu. Może pytający niech się wypowie skąd jest zrobione zdjęcie. Sam już nie wiem czy to było przykryte normalną oryginalną pokrywką czy też zasłonięte jakimś styropianem i to ja zbyt pochopnie wypowiedziałem się na temat serwisanta. Edytowane 22 Lutego 2022 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbEHKDTpf7TXlxAISVdS 22.02.2022 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Zdjęcie jest zrobione z pokoju - z wewnątrz domu. Otwarta puszka jest od strony mieszkania. Było przykryte aluminiową (zapewne) pokrywą, któa została wycięta flexem. I tak, prawdopodobnie tak właśnie jest - roleta zewnętrzna została zamontowana jako nadstawna, jak to piszecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbEHKDTpf7TXlxAISVdS 22.02.2022 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 I żeby doprecyzować, poza puszką to miejsce było izolowane watą szklaną (prawodpodobnie) i w całości zamurowane, jedynie z przelotem na taśmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 23.02.2022 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Tak jak już napisałem. Jeśli serwisant naprawił to puszkę bym przykrył oryginalną pokrywą a następnie przykleił płytę styropianową.Na płycie oczywiście klej, siatka.....miejsce łączenia ze ścianą wzmocnić taśmą lub siatką zatapiając w niej gładź.Dobrym pomysłem był by stelarz z płytami rigips oraz instalacja drzwiczek rewizyjnych bez oryginalnej pokrywy w celu ewentualnego dojścia.Niestety niefortunny montaż nieprzystosowanego produktu wymaga większej uwagi aby w razie serwisu nie dewastować znowu całej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.02.2022 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Wygląda na to, że "serwisant rolet" jedyny błąd jaki popełnił, to fakt podjęcia się "zrobienia co trzeba", bo powinien odmówić pracy przy takim wynalazku i obciążyć kosztami dojazdu. Ew.nie wspomniał /dość wyraźnie / o zakresie prac, który wykona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbEHKDTpf7TXlxAISVdS 23.02.2022 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Wygląda na to, że "serwisant rolet" jedyny błąd jaki popełnił, to fakt podjęcia się "zrobienia co trzeba", bo powinien odmówić pracy przy takim wynalazku i obciążyć kosztami dojazdu. Ew.nie wspomniał /dość wyraźnie / o zakresie prac, który wykona. To podejście mnie ciekawi... czy to znaczy, że nie wolno robić nic lepiej niż producent wymyślił, bo jak ktoś ma ciekawy pomysł, to trzeba go potem ukarać? Wszyscy mają być pod sztancę, jednakowi? Gwoli wyjaśnienia, to nie był pomysł mojego autorstwa i sam go odkryłem przedwczoraj, ale spodobało mi się o tyle, że widzę tu podwójne zabezpieczenie - puszka zewnętrzna, więc domyślam się mocniejsza i jednocześnie w murze czyli dodatkowo zabezpieczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.02.2022 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 To podejście mnie ciekawi... czy to znaczy, że nie wolno robić nic lepiej niż producent wymyślił, bo jak ktoś ma ciekawy pomysł, to trzeba go potem ukarać? Wszyscy mają być pod sztancę, jednakowi? jak widać nie wszyscy, bo Ty oczekujesz zakresu prac większego niż jest ogólnie przyjęty przy danej czynności. jak się umówiliście - tak macie. Domyślnie - roleta jest tak skonstruowana, by w razie potrzeby móc się do niej dostać. Nie jest winą serwisanta, że u Ciebie jest "ciekawie". Roleta jest roletą. Obróbka jej to inne czynności budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts