kubaSZ 22.02.2022 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Witam Zaczynam niedługo murować z gazobetonu ściany pomieszczenia gospodarczego, które będzie przylegać do domku jednorodzinnego. Płyta fundamentowa wylana.Pomieszczenie o pow. 27,5m2. (5x5,5)Ściany wys. 3m., na dwóch ścianach po 2 otwory (drzwiowy i okienny).Następnie dach drewniany o nachyleniu 5% - belki, łaty i blacha trapezowa. Ściany będą 3 wiec mam dylemat co do ich stabilności, szczególnie przy ostatnich wiatrach... W związku z tym mam pytania:- Czy powinienem zastosować słupy żelbetowe dla wzmocnienia całej konstrukcji? Na razie ich nie mam, ale mogę dołożyć.- Czy wieniec jest obowiązkowy? Czy jakieś inne rozwiązanie?- Czy można jakoś przyczepić ściany do istniejącego domku? Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaSZ 25.02.2022 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 Hej! Nikt nie pomoże?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 25.02.2022 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 Może jakiś projekt byś zamówił, to nie jest karalne. Jeszcze nie jest karalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 26.02.2022 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2022 Dwa słupy żelbetowe przy elewacji, wszystko zwieńczone. Jak słupy żelbetowe nie trzeba kotwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.02.2022 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2022 - Czy można jakoś przyczepić ściany do istniejącego domku? Przyczepienie do istniejącego domku to rozbudowa a na to wymagane są pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts