Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

brodzik - ravak, hyba mnie trafi

T-rex

Recommended Posts

kupilem brodzik RAVAK, taki na piance, wydalem na niego niemalo, i jakiez moje zdziwienie kiedy przystawiam to to do sciany i sie okazuje ze miedzy sciana a brodzikiem jest z 0,5 cm szpary, bo boki sa lekko pod ukosem zrobione :o i jak sie takie brodziki montuje ? przeciez bedzie sie tam woda lac, a silikonem to zatkac taka dziure, to hyba nie najlepszy pomysl ?

kupilem brodzik RAVAK, taki na piance, wydalem na niego niemalo, i jakiez moje zdziwienie kiedy przystawiam to to do sciany i sie okazuje ze miedzy sciana a brodzikiem jest z 0,5 cm szpary, bo boki sa lekko pod ukosem zrobione :o i jak sie takie brodziki montuje ? przeciez bedzie sie tam woda lac, a silikonem to zatkac taka dziure, to hyba nie najlepszy pomysl ?

Kochaneńki bez paniki mam tyż Ravaka. Musisz jeszcze dokupić za 35 zeta zestaw montażowy tez Ravak listwy + specjalny silikon i będzie git. Pozdrawiam brodzik jest naprawdę lux.

jakies dwa tygodnie temu zamontowalem kabine z rvakiem. Brodzik Sabina+kabina z Ravaka. tak jak napisal Inwestor, tez uzylem zestawu montazowego. jak zaczalem montaz ok. 15 po poludniu, to skonczylem o 2.30 nad ranem, prawie na gotowo, zostala mi tylko do zamontowania oslona brodzika. Jest naprawde w porzadku - warto wydac wiecej kasy na cos dobrego.

co do skosow to na pewno nie masz kata prostego, u mnie bylo OK, zreszta i tak miedzy sciana a brodzikiem trzeba zostawic do 1 cm szpare, ktora zapelnia sie specjalna tasma z zestawu montazowego. wypelniasz silikonem Ravak i "wtapiasz" w to listwy, ktore masz tez w zestawie. Brodzik, zestaw i kabina maja dosc lopatologicznie napisane instrukcje dostepne tez na stronie http://www.ravak.pl.

Pozdr. Wit

Kurde Wiaterek :wink: przyznaj się bez bicia :wink: ile browarków zaliczyłeś przy tym montażu że aż tyle godzin ci to zajeło. :D Mnie montaż syfonu, brodzika i kabiny zajął niecałą godzinę :o No fakt ani jednego browarka nie wysączyłem w trakcie. :cry: Ale masz rację podstawa to dokładnie przeczytać instrukcję, dobrze rozmierzyć i do dzieła.

Pozdrawiam

sorki, wyslalem niepoatrznie niedokończony tekst. Kilkanaście lat temu trepanacja czaszki uniemożliwiła mi spożywanie trunków, pozbawiła mnie też częściowo pełni władzy w lewej ręce: tu jest odpowiedź na drugie pytanie - dlaczego tak długo. Kafelki mam z dekorami, które wystają ponad grubość płytki i musiałem to zeszlifować aby równo rama przylegała. Poza tym jeśli już coś robię, to tak, żeby do tego nie wracać przynajmniej przez kilka lat, choć wypadki też się zdarzają.

Pawel P. ja o istnieniu zestawu też nie wiedziałem - w żadnej z instrukcji o tym nie piszą - zobaczyłem go dopiero w hurtowni, która otwarła dział sanitarny i dlatego go mam. Fakt: zamiast oryginalnego zestawu mozna zrobić to we własnym zakresie: zastosować listwy plastikowe do wykańczania naroży.

Pozdr. Wit

• 3 months później...