T-rex 17.12.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 kupilem brodzik RAVAK, taki na piance, wydalem na niego niemalo, i jakiez moje zdziwienie kiedy przystawiam to to do sciany i sie okazuje ze miedzy sciana a brodzikiem jest z 0,5 cm szpary, bo boki sa lekko pod ukosem zrobione i jak sie takie brodziki montuje ? przeciez bedzie sie tam woda lac, a silikonem to zatkac taka dziure, to hyba nie najlepszy pomysl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 17.12.2004 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Nie załamuj mnie. Właśnie miałem u nich zamówić kabinę prysznicową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 17.12.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 kupilem brodzik RAVAK, taki na piance, wydalem na niego niemalo, i jakiez moje zdziwienie kiedy przystawiam to to do sciany i sie okazuje ze miedzy sciana a brodzikiem jest z 0,5 cm szpary, bo boki sa lekko pod ukosem zrobione i jak sie takie brodziki montuje ? przeciez bedzie sie tam woda lac, a silikonem to zatkac taka dziure, to hyba nie najlepszy pomysl ? Kochaneńki bez paniki mam tyż Ravaka. Musisz jeszcze dokupić za 35 zeta zestaw montażowy tez Ravak listwy + specjalny silikon i będzie git. Pozdrawiam brodzik jest naprawdę lux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-rex 17.12.2004 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 w sklepie gdzie to kupowalem, czegos takiego nie maja, bo proponawali mi to wypelnic zwyklym syilikonem, ja kto wyglada ? moze jakis link ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 17.12.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 w sklepie gdzie to kupowalem, czegos takiego nie maja, bo proponawali mi to wypelnic zwyklym syilikonem, ja kto wyglada ? moze jakis link ? http://www.ravak.pl/?page=psv1#03 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 17.12.2004 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 jakies dwa tygodnie temu zamontowalem kabine z rvakiem. Brodzik Sabina+kabina z Ravaka. tak jak napisal Inwestor, tez uzylem zestawu montazowego. jak zaczalem montaz ok. 15 po poludniu, to skonczylem o 2.30 nad ranem, prawie na gotowo, zostala mi tylko do zamontowania oslona brodzika. Jest naprawde w porzadku - warto wydac wiecej kasy na cos dobrego. co do skosow to na pewno nie masz kata prostego, u mnie bylo OK, zreszta i tak miedzy sciana a brodzikiem trzeba zostawic do 1 cm szpare, ktora zapelnia sie specjalna tasma z zestawu montazowego. wypelniasz silikonem Ravak i "wtapiasz" w to listwy, ktore masz tez w zestawie. Brodzik, zestaw i kabina maja dosc lopatologicznie napisane instrukcje dostepne tez na stronie http://www.ravak.pl.Pozdr. Wit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 18.12.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 Kurde Wiaterek przyznaj się bez bicia ile browarków zaliczyłeś przy tym montażu że aż tyle godzin ci to zajeło. Mnie montaż syfonu, brodzika i kabiny zajął niecałą godzinę No fakt ani jednego browarka nie wysączyłem w trakcie. Ale masz rację podstawa to dokładnie przeczytać instrukcję, dobrze rozmierzyć i do dzieła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel P. 18.12.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 Hmm... ja mam brodzik Ravak zainstalowany bez "zestawu montażowego" i też jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 19.12.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Inwestor, co do browarków i innych używek to mnie na to nikt nie namówi, ja po prostu nie powinienem pić. Jakieś parena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 19.12.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 sorki, wyslalem niepoatrznie niedokończony tekst. Kilkanaście lat temu trepanacja czaszki uniemożliwiła mi spożywanie trunków, pozbawiła mnie też częściowo pełni władzy w lewej ręce: tu jest odpowiedź na drugie pytanie - dlaczego tak długo. Kafelki mam z dekorami, które wystają ponad grubość płytki i musiałem to zeszlifować aby równo rama przylegała. Poza tym jeśli już coś robię, to tak, żeby do tego nie wracać przynajmniej przez kilka lat, choć wypadki też się zdarzają. Pawel P. ja o istnieniu zestawu też nie wiedziałem - w żadnej z instrukcji o tym nie piszą - zobaczyłem go dopiero w hurtowni, która otwarła dział sanitarny i dlatego go mam. Fakt: zamiast oryginalnego zestawu mozna zrobić to we własnym zakresie: zastosować listwy plastikowe do wykańczania naroży.Pozdr. Wit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 20.12.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Można też podsunąć brodzik pod glazurę (jeśli to jeszcze możliwe). Podobno tak nie zalecają, ale przy dobrym wykonaniu nic się nie powinno dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 20.12.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 To jak z tym kątem prostym w brodziku - jest 90 czy nie. Też zamierzam kupić RAVKA półokrągły do kabiny Glasline. Jeszcze się zastanawiam czy EX czy MR (ten jast z konglomeratu). Podobno jest lepszy. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 25.03.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 witammam zamiar zamontowac u siebie brodzik wysoki na 4,5cm (oczywiscie syfon w podlodze) podpowiedzcie jak taki brodzik zamontowac? postawic po prostu na kafelkach i wcisnac pianke montazowa pod spod? a jak bedzie za duzo pianki to mi nie wysadzi brodzika? a moze jest jakis inny sposob? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nguyen 25.03.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2005 mam Ravak od 5 lat. Ogólnie jest ok, tylko hydraulik kiepsko wmontował. Po roku woda zaczęła przeciekać i trzeba było od nowa montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts