rypek1 27.02.2022 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2022 Witam, czy do takiej ściany mogę normalnie zamontować stelaż cersanit remo? Czy można to zrobić 'klasycznie' jak w instrukcji, czy trzeba coś wzmocnić itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 28.02.2022 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Witam, czy do takiej ściany mogę normalnie zamontować stelaż cersanit remo? Czy można to zrobić 'klasycznie' jak w instrukcji, czy trzeba coś wzmocnić itp? [ATTACH=CONFIG]458749[/ATTACH] Nie wiem jak w przypadku komórkowego ale mam stelaż przymocowany do Porotherm-u 11,5 cm i wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 28.02.2022 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Montuj bez żadnych wzmocnień, wszystko będzie ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rypek1 28.02.2022 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Właśnie dziś porobiłem testy i te kołki z zestawu po zamocowaniu i poszarpaniu trochę stelaża zaczęły się wykruszać Chyba nie jest jednak tak kolorowo. Może kupić jakieś fischery i dodatkowo zakotwić chemicznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.02.2022 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Na stelaż nie działają duże siły poziome. Ważne stabilne oparcie dla nóżek - dlatego najlepiej kotwić do chudziaka/stropu, bo wylewka (grzewcza w zależności od temperatury, a niegrzewcza przez dobrych kilkanaście jak nie kilkadziesiąt miesięcy schnąć). Dobry kołek wystarczy - a jak masz obawy, to użyj kotwy chemicznej. Ja mam jeden stelaż wkuty w BK 24 (czyli zostało z niego z 12cm) i na górze zamontowany zwykłymi kołkami. Drugi mam wkuty w ściankę 12cm - na wylot. I tu mam wzmocnienie (dwa pręty warstwę wyżej w warstwie kleju i na wysokości montażu płaskownik wystający sporo w jedną i drugą stronę). Jak dotąd problemów brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rypek1 28.02.2022 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Dziękuje. A jak bym chciał połączyć kołek i kotwę. To jak to zrobić przy kołku np 12- wywiercić 14, wycisnąć kotwę, włożyć kołek i zanim kotwa wyschnie wkręcić śrubę- wywiercić 12, włożyć kołek, do kołka kotwę i wkręcić śrubę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.03.2022 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Właśnie dziś porobiłem testy i te kołki z zestawu po zamocowaniu i poszarpaniu trochę stelaża zaczęły się wykruszać Chyba nie jest jednak tak kolorowo. Może kupić jakieś fischery i dodatkowo zakotwić chemicznie? Kołki z zestawu to sobie można ... Kup Fishery i nie przesadzaj, to tylko stelaż do kibla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts