Kaizen 15.03.2022 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 Sądząc, że moja wypowiedź skierowana jest do Ciebie złośliwie napisałeś o USA wiedząc, że tutaj mieszkam. Lecz ten kompleks. Zauważyłeś, że więcej napisałem wtedy o firmach niemieckich zbudowanych na niemoralnych działaniach w czasie II wojny światowej? Może będziesz udowadniał, że USA zachowały się w tym temacie moralnie i nie przymknęły oka na winy niektórych nazistów? Też czerpali korzyści z niemoralnych działań hitlerowców np. w swoim programie rakietowym. I żadnym oburzeniem czy agresją tego nie zmienisz. Możesz udowadniać, że cel uświęca środki - ale nie czyni ich moralnymi. Popełniłeś jednak błąd w swej bezpodstawnie agresywnej wypowiedzi i teraz pokrętnie lawirujesz, gdyż nie masz odwagi się przyznać, choć w końcu napisałeś co Cię do napisania tego postu skłoniło. Agresywny to był Twój wpis: Widzę, że na tym forum, rasistów, ksenofobów, prawdziwych "patryjotów" i zwyczajnych trolli jest dość sporo. Fakt, jak czujesz się członkiem wspólnoty, która przypłynęła z Europy i zrobiła z rdzennymi mieszkańcami to co zrobiła, potem sprowadzała niewolników i dorobiła się na ich pracy, zrzuciła bomby atomowe na Hiroszimę i Nagasaki, zrobiła "plac zabaw" w Guantanamo, to macie sporo w swojej historii do przepracowania, żeby zaleczyć kompleksy. To są fakty - nie agresja. W każdym kraju, państwie, narodowości znajdziemy ludzi dobrych i zwykłe ścierwa. Jakbym to gdzieś czyt... tfu, pisał: Podział nie jest na narodowości, tylko na dobrych i złych. Wojna demoralizuje. I w każdym narodzie będą ludzie, którzy dokonają okropnych rzeczy (często w szczytnym celu - ale czasami będą tkwili w błędnym przekonaniu, a czasami zrobią złe rzeczy bo są zwyczajnie źli). Tylko piszący podręczniki historii mogą wybielić jakiś naród. Bo w każdym były, są i będą gnidy. Znajdą się też tacy, co będą te gnidy stawiali na piedestał z jakiegoś powodu (czy to w uznaniu celu, jaki im przyświecał, czy dla poklasku, czy z głupoty, czy z innego powodu). Wielkie tragedie się dzieją, gdy te gnidy rządzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.03.2022 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 Kaizen, w swej agresji stajesz się coraz bardziej żałosny niczym henrykow. Uważaj by Tobie jakaś żyłka nie pękła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 15.03.2022 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 Dawaj dalej uciśniony człowieku z USA, nie żałuj sobie, wszak to ty tu jesteś zawsze pokrzywdzony i do ciebie wszyscy piją a ty przecież niewinny i nic sobie nie masz do zarzucenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.03.2022 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) Dawaj dalej uciśniony człowieku z USA, nie żałuj sobie, wszak to ty tu jesteś zawsze pokrzywdzony i do ciebie wszyscy piją a ty przecież niewinny i nic sobie nie masz do zarzucenia. Nie rozpiisuj się tak "przez pryzmat" bo może się skończyć jak zwykle Piszesz oczywiście konstruktywnie i na temat Edytowane 15 Marca 2022 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 15.03.2022 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 Oczywiście ty walisz same merytoryczne a co do straszenia to tobie bana oczywiście nie dadzą bo znowu nawalisz epopeje i elaboraty jaki to uciemiężony jesteś tu na forum bo z ciebie szlachetny człowiek, szkoda tylko że chamstwo jest twoim przewodnim argumentem w każdej dyskusji.Dziwne że pomimo zgłoszenia twoich chamskich i nie na temat postów nikt z centrali nie zareagował. Przypadek? raczej nie, widocznie lubią jaki ferment tu robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.03.2022 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 Kaizen, w swej agresji stajesz się coraz bardziej żałosny niczym henrykow. Uważaj by Tobie jakaś żyłka nie pękła Jakiej agresji? To Ty wyzywasz innych. Ja spokojnie argumentuję. A co z tym Twoim: Tyle na powyższy temat. Z mej strony EOT. Masz problemy z konsekwencją i dotrzymywaniem słowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.03.2022 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 ... ... Masz problemy z konsekwencją i dotrzymywaniem słowa? Napisałem, że zakończyłem z Tobą dyskusję na temat USA. Masz problem nie tylko z pisaniem (czas przeszły, przyszły i teraźniejszy) ale również z czytaniem ze zrozumieniem? Twoje zacietrzewienie jest nie tylko żałosne ale coraz bardziej śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.03.2022 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Napisałem, że zakończyłem z Tobą dyskusję na temat USA. Masz problem nie tylko z pisaniem (czas przeszły, przyszły i teraźniejszy) ale również z czytaniem ze zrozumieniem? Twoje zacietrzewienie jest nie tylko żałosne ale coraz bardziej śmieszne. To ładny przykład projekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.03.2022 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 To ładny przykład projekcji. Dzięki za diagnozę Jesteś również ekspertem w dziedzinie psychiatri? Twoja wiedza na wiele tematów i intelekt są porażające. Nie zacznij się bać sam siebie z tego powodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.03.2022 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 On już pisał że odchodzi i likwiduje konto, jak widać też nie wiedział co to znaczy:D:lol2: Nie przestanie bo ma za mocne parcie na szkło:p:p Znowu kłamjesz i "oczerniasz" "przez pryzmat" Wskaż gdzie napisałem, że "likwiduję konto". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 19.03.2022 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Trwa wojna Rusko-Niemiecka przeciw UA oraz PL a wy tu między sobą też wojenki prowadzicie ,to ten robaczywy księżyc tak działa czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 19.03.2022 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Witam,Nie wiem jak dla innych ale dla mnie duże znaczenie ma solidarność z Ukrainą. Sam, osobiście przyjąłem pod dach 9 osób (2 kobiety z dziećmi).Ukazało się zestawienie firm które przedkładają kasiorę nad ludzkie życie i dalej prowadzą interesy na terytorium Rosji. Z branży budowlanej, a zwłaszcza w dziedzinie izolacji wymienione firmy to:1. BASF - na naszym rynku obecny w sektorze EPS, XPS, PIR i PUR oraz wielu, wielu innych2. Dow Inc. - termoizolacje, zwłaszcza wełna szklana i chemia (uszczelniacze) Dow Corning3. - Henkel - (Ceresit) niemiecka firma z branży chemicznej i dóbr konsumpcyjnych z siedzibą w Düsseldorfie. Fabryka firmy Henkel w Polsce znajduje się w Raciborzu. 4. Leroy Merlin - francuska firma zajmująca się sprzedażą detaliczną artykułów gospodarstwa domowego i do majsterkowania, prowadzi w Rosji 112 sklepów. W ramach tej samej grupy kapitałowej działają markety Auchan oraz Decathlon. 11 marca firma ogłosiła, że nie planuje ograniczenia działalności w Rosji. Hipermarkety branży budowlanej Leroy Merlin działają także w Polsce5. Rockwool International - duński międzynarodowy producent wyrobów z wełny mineralnej z siedzibą główną w Hedehusene (Kopenhaga, Dania). W Rosji ma 4 fabryki, zatrudnia 1200 pracowników. Pełny wykaz firm-łamistrajków Ja podjąłem decyzję (jedyną możliwą, moim zdaniem) i rozpocząłem bojkot w/w firm. Proszę zarazem o przyłączenie się do niego oraz rozpowszechnienie tej informacji. Pozdrav,SM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.03.2022 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Witam, Nie wiem jak dla innych ale dla mnie duże znaczenie ma solidarność z Ukrainą. Sam, osobiście przyjąłem pod dach 9 osób (2 kobiety z dziećmi). Ukazało się zestawienie firm które przedkładają kasiorę nad ludzkie życie i dalej prowadzą interesy na terytorium Rosji. Z branży budowlanej, a zwłaszcza w dziedzinie izolacji wymienione firmy to: ... Pełny wykaz firm-łamistrajków Takich firm jest zdecydowanie więcej. Są też firmy ze znaczącym udziałem rosyjskiego kapitału o którego istnieniu nikt by nie pomyślał. GO Sport, TUI... i pewnie dziesiątki lub setki takich firm w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 19.03.2022 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Takich firm jest zdecydowanie więcej. Są też firmy ze znaczącym udziałem rosyjskiego kapitału o którego istnieniu nikt by nie pomyślał. GO Sport, TUI... i pewnie dziesiątki lub setki takich firm w Polsce. Wiem, nie wymieniałem wszystkich tylko te które bezpośrednio wiążą się z interesującą nas branżą czyli budownictwem. Np. Leroy Merlin to ta sama grupa co Auchan i Decathlon. Oczywiście wzywam żeby dostali "czerwoną kartkę" poprzez bojkot konsumencki. Jeżeli zyski są ważniejsze od zwykłej przyzwoitości i solidarności z dzielnymi Ukraińcami to to ich najbardziej zaboli. To samo dotyczy wymienionych producentów materiałów budowlanych. Bądźmy, na prawdę, solidarni z Ukrainą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 19.03.2022 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Wiem, nie wymieniałem wszystkich tylko te które bezpośrednio wiążą się z interesującą nas branżą czyli budownictwem. Np. Leroy Merlin to ta sama grupa co Auchan i Decathlon. Oczywiście wzywam żeby dostali "czerwoną kartkę" poprzez bojkot konsumencki. Jeżeli zyski są ważniejsze od zwykłej przyzwoitości i solidarności z dzielnymi Ukraińcami to to ich najbardziej zaboli. To samo dotyczy wymienionych producentów materiałów budowlanych. Bądźmy, na prawdę, solidarni z Ukrainą! Niemcy przedkładają zyski nad ludobójstwo ba a po cichu pewnie ruskim przyklaskują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.03.2022 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Niemcy przedkładają zyski nad ludobójstwo ba a po cichu pewnie ruskim przyklaskują . Masz jakieś uzasadnione powody dla takich stwierdzeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.03.2022 01:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 ...Leroy Merlin to ta sama grupa co Auchan i Decathlon. ...Bądźmy, na prawdę, solidarni z Ukrainą! Z pewnością tam nic nie kupię. Mam te firmy głęboko w d....e. Pomagajmy Ukrainie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 20.03.2022 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 oczywiście bojkot. w sumie to wolę iść do castoramy niż do leroya. ciekaw jestem tylko, czy przestaniemy jeździć samochodami... jak na razie nie zauważyłem zmniejszenia ruchu drogowego:"Polska najwięcej ropy sprowadza z Rosji. W pierwszej połowie 2019 roku było to 63 proc. całego importu"https://businessinsider.com.pl/finanse/skad-polska-sprowadza-rope/8djkyh6 dodatkowo kuchenki gazowe na "pół gwizdka" i trzeba by jeść tylko pierwsze danie bo drugie będzie z ruskiego gazu."W Polsce zapotrzebowanie na gaz zaspokajany jest w 40 proc. z dostawami z Rosji."https://forsal.pl/biznes/energetyka/artykuly/8349859,uzaleznienie-od-gazu-z-rosji-panstwa-europa-dostawy-gazu-z-rosji-gazociagi.html wszyscy dokładnie wiemy dlaczego sberbank i gazprombank nie są objęte sankcjami. niestety w tym przypadku politycy nie do końca są tak restrykcyjni jak to pięknie głoszą w mediach. najlepiej oczywiście jak zawsze ciężką robotę odwalić na plecach pospólstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 20.03.2022 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 Wiem, nie wymieniałem wszystkich tylko te które bezpośrednio wiążą się z interesującą nas branżą czyli budownictwem. Np. Leroy Merlin to ta sama grupa co Auchan i Decathlon. Oczywiście wzywam żeby dostali "czerwoną kartkę" poprzez bojkot konsumencki. Jeżeli zyski są ważniejsze od zwykłej przyzwoitości i solidarności z dzielnymi Ukraińcami to to ich najbardziej zaboli. To samo dotyczy wymienionych producentów materiałów budowlanych. Bądźmy, na prawdę, solidarni z Ukrainą! Tylko jest jeszcze druga storna medalu o której wszyscy zapominają. Otóż jak upadną takie sklepy jak Leroy Merlin, Auchan czy Decathlon to wiesz ile ludzi Polaków pójdzie na bruk?? Uderzając w ruskich takimi sankcjami poniekąd przyczyniamy się do kryzysu w Polsce bo ci ludzie pójdą na kuroniówkę a kto za nią płaci? ano my ludzie pracujący. Natomiast co do BNP Paribas to na czym miałby polegać bojkot? Tez ten bank jest na naszym rynku i zatrudnia troszeczkę ludzi, a czy LG Electronics też nie działa na naszym rynku? A z innej beczki zapytam, gdyś to Ty pracował lub twoja żona lub nawet razem jako małżeństwo w takiej firmie to co byś zrobił? a w razie bankructwa gdyby Was zwolnili to czy cieszyłbyś się z tego powodu? Sankcje, ograniczenia TAK!! ale z rozwaga i z wypośrodkowaniem. Ba, nawet jest firma od szczepionek Pfizer - czyli nie szczepimy się szczepionkami tej firmy!!!! Przemówi to do innych?? Głęboko w to wątpię. A cha i renówek też nie kupujcie i nie jeździjcie nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.03.2022 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 W tym co napisałeś jest logika.Ale tak samo by można twierdzić o współpracy firm niemieckich i innych zachhodnich w czasie II WŚ z Niemcami pod rządami Hitlera... Może te firmy same przestaną działać w Rosji i nie będą bojkotowane w demokratycznych państwach. Nie wierzę w bojkot tych firm w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts