Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Apel.

Andrzej Wilhelmi

Recommended Posts

Ambasador Ukrainy w Polsce, Andrij Deszczyca powiedział, że wspólnie polskim rządem pracują nad przyjęciem państwowego programu szybkiej budowy mieszkań dla Ukraińców, którzy chcą zostać w Polsce.

to uchodźcy na takich zasadach? coś mi tu się nie zgadza.

O jakie zasady pytasz i co się "tu" nie zgadza ?

• Odpowiedzi 307
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O jakie zasady pytasz i co się "tu" nie zgadza ?

znowu staś pytalski zadaje pytania. jakoś nieprawdopodobnie szybko lokuje się u nas uchodźców. od razu budowa mieszkań. tobie pewnie w to mi graj, kurcze, że też izraelici nie są tak gościnni w stosunku do kogokolwiek. ale jestem w stanie to zrozumieć skoro taki soros, orędownik relokacji uchodźców w bądźjakich krajach (byle nie w swoim) robi miejsce wkoło własnej ojczyzny.

co mi się "tu" nie zgadza? już pisałem. dziś obcokrajowcy mają większe prawa niż my u siebie.

znowu staś pytalski zadaje pytania. jakoś nieprawdopodobnie szybko lokuje się u nas uchodźców. od razu budowa mieszkań. tobie pewnie w to mi graj, kurcze, że też izraelici nie są tak gościnni w stosunku do kogokolwiek. ale jestem w stanie to zrozumieć skoro taki soros, orędownik relokacji uchodźców w bądźjakich krajach (byle nie w swoim) robi miejsce wkoło własnej ojczyzny.

co mi się "tu" nie zgadza? już pisałem. dziś obcokrajowcy mają większe prawa niż my u siebie.

Uchodźcy maja mieszkać w namiotach i halach sportowych?

Chciałbyś tak mieszkać?

Jakie "większe" prawa mają obcokrajowcy?

Jakie "większe" prawa mają obcokrajowcy?

znowu staś pytalski męczy ludzi? ty naprawdę nie czytasz prasy? to może na początek... jakie przywileje maja ukraińcy:

- 300zl kieszonkowego dla uchodźców

- 500zl na dziecko

- 1200 za każdego przygarniętego

- darmowe bilety

- darmowa służba zdrowia

- gwarancja pracy

- darmowe ubezpieczenia

- darmowe autostrady

- covid 19 nie dotyczy

- 40 tys. na rozpoczęcie działalności

- mieszkanie+ (do 80 % zwrotu kosztów inwestycji dla samorządów)

- przedszkolak+ (5 tys. zł na przedszkolaka)

- skup hrywny przez NBP

znowu staś pytalski męczy ludzi? ty naprawdę nie czytasz prasy? to może na początek... jakie przywileje maja ukraińcy:

- 500zl na dziecko

- darmowe bilety

- darmowa służba zdrowia

- gwarancja pracy

- darmowe ubezpieczenia

- darmowe autostrady

- covid 19 nie dotyczy

- skup hrywny przez NBP

:lol2: Wow! A co na to wszystko Kopernik?

Zmień obywatelstwo, będziesz też mógł bykiem i z przywilejami poleżeć.

No i jeszcze pomyśl, jak długo to ma trwać i kogo dotyczy oraz ile z tego zostanie w kasie.

Właśnie dzisiaj Polska otrzymała na ten cel 3,4mld euro.

Nawet opozycja nie warczy na to, oprócz trolli.

PS covid 19 ciebie też nie dotyczy , gwarancję pracy sobie zmyśliłeś, przedszkolak nie zje 5 tysięcy a 40 tys na rozpoczęcie działalności, jak tylko pomyślisz, co nie musi być łatwe, też dostaniesz. I w przeciwieństwie do dychającego rubla, hrywna wciąż jest w obrocie.

Edytowane przez 2112wojtek

P

To przywilej dla Ukraińcw ?

Przygarnij trójkę, będziesz miał 3600

Co to za "gwarancja pracy" ?

A jaka jest różnica w podejściu do Covid 19 jeśli chodzi o Polaków i Ukraińców ?

- 500zl na dziecko

- darmowe bilety

- darmowa służba zdrowia

- gwarancja pracy

- darmowe ubezpieczenia

- darmowe autostrady

- covid 19 nie dotyczy

- skup hrywny przez NBP

Pierwsze z brzegu - 1.200 PLN to nie dostaje uchodźca z Ukrainy tylko Polak który ich przygarnie i utrzyma.

Możesz też dostać te 1.200 PLN na miesiąc (40,00 PLN dziennie) jeżeli kogoś przygarniesz, dasz mu mieszkanie, wyżywienie i utrzymanie.

Nie wiem czy jesteś w stanie ogarnąć swoim umysłem.

Drugie - ciebie COVID-19 też nie dotyczy.

Trzecie - "gwarancja pracy" - możesz przybliżyć swoją wizję?

Czwarte - Kieszonkowe 300 zł" - jest to jednorazowa pomoc

Świadczenie jest przeznaczone dla obywateli Ukrainy, którzy przekroczyli granicę polsko-ukraińską po 24 lutego, wynosi 300 zł na osobę i jest jednorazowe. Wsparcie ma pomóc w pokryciu najpotrzebniejszych wydatków np. na żywność, odzież, obuwie czy środki higieny osobistej.

Żenujące są twoje wpisy i twoja postawa.

Zamiast trollować rusz swoje ciało i pomóż potrzebującym.

Przedstawioną listę rozpowszechniają pożyteczni idioci (kopiuj / wklej).

Listę opublikował na twitterze troll występujący jako "Generał prof. dr Jacek Smigowski".

Nic nowego :)

ps - "czytajcie prasę" (oczywiście tą jedynie prawdziwą i dalej nie błądzili, z której cytaty zostają wam przedstawione byście zostali uświadomieni i dalej już nie błądzili) :D ;)

Listę opublikował na twitterze troll występujący jako "Generał prof. dr Jacek Smigowski".

A miałem taką nadzieję, że uruchomił szare komórki i uraczył nas efektami ich pracy...

:rotfl:Śmigowski powiadasz? Aż sprawdziłem.

Samozwańczy generał, ojciec dyrektor tzw. Acosta Instytut :D, postać wybitnie komiczna ale z przekonania "konfederasta" i admirator "Szczęść Boże" Brauna Grzesia .Kandydat wraz z prof. Pomidor na przewodnika duchowego polskich antyszczepionkowców, któremu w komunikatorach nie przeszkadza jednak pisać takich rzeczy.

Dostaje sporo wiadomości o to czy współpracując z firmami takimi jak fajzer czy dząson istDostaje sporo wiadomości o to czy współpracując z firmami takimi jak fajzer czy dząson istnieje jakiś konflikt interesow w związku z tym co robię.Oświadczam, że nie ma żadnego konfliktu a przelewy są zawsze na czas.

Szczepionki są sprawdzone i bezpieczne.

Dziękuję za zaufanienieje jakiś konflikt interesow w związku z tym co robię.Oświadczam, że nie ma żadnego konfliktu a przelewy są zawsze na czas. Szczepionki są sprawdzone i bezpieczne.Dziękuję za zaufanie

pisownia oryginalna.

Nieźle trzeba mieć zryty beret, żeby brać jakiekolwiek wypociny tego pajaca na serio.

znamienne, że kto tylko ma inne zdanie niż wasza linia jest trollem. niezły ubaw tu z wami jest :D

To oczywiste, że możesz mieć inne zdanie ale to nie oznacza wypisywania dyrdymałów bez zastanowienia. Nic nie stoi na przeszkodzie abyś pojechał na Ukrainę trochę powalczył i wrócił jako uchodźca. Z Twoich wpisów jasno wynika, że nie rozumiesz na czym polega pomoc ludziom dotkniętym tak niesamowitą tragedią. I tak na koniec aby Ci wyjaśnić bo może nie doczytałeś, polski bank skupuje hrywny a bank ukraiński odkupuje te hrywny. W czym zatem jako Polak jesteś poszkodowany? Skoro Ty masz prawo mieć swoje zdanie to każdy piszący na tym Forum też ma takie prawo. Starałem się pisać powoli bo chciałbym abyś to zrozumiał. Pozdrawiam.

images.png

unnamed.jpg

To oczywiste, że możesz mieć inne zdanie ale to nie oznacza wypisywania dyrdymałów bez zastanowienia. Nic nie stoi na przeszkodzie abyś pojechał na Ukrainę trochę powalczył i wrócił jako uchodźca. Z Twoich wpisów jasno wynika, że nie rozumiesz na czym polega pomoc ludziom dotkniętym tak niesamowitą tragedią. I tak na koniec aby Ci wyjaśnić bo może nie doczytałeś, polski bank skupuje hrywny a bank ukraiński odkupuje te hrywny. W czym zatem jako Polak jesteś poszkodowany? Skoro Ty masz prawo mieć swoje zdanie to każdy piszący na tym Forum też ma takie prawo. Starałem się pisać powoli bo chciałbym abyś to zrozumiał. Pozdrawiam.

W punkt.

Ale niestety w Polsce istnieje grono osób, które w głowie,zamiast mózgu posiada siano, które jest nasączane propagandą z TVPis czy z innej propagandy.

A jak to bezmózgi pisowskie,wmówić im, że Szwajcaria to wróg,to będą na Helwetow cięte :)

• 2 weeks później...

Faworyzowanie Ukraińców „zarzewiem nieporozumień i konfliktów”

https://nczas.com/2022/04/26/faworyzowanie-ukraincow-zarzewiem-nieporozumien-i-konfliktow-jest-apel-do-premiera/

Z Twoich wpisów jasno wynika, że nie rozumiesz na czym polega pomoc ludziom dotkniętym tak niesamowitą tragedią.

na czym polega pomoc to rozumie każdy. nie każdy za to rozumie co to wdzięczność. zewsząd słychać jak przyjmowani do domów uchodźcy "odwdzięczają" się gospodarzom. o tym się oficjalnie niestety nie mówi bo nie wypada. wszystko wypada.