SAVAGE7 26.04.2022 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 "Zewsząd", to znaczy skąd konkretnie ? Bo ja słyszałem o jednym takim niefortunnym przypadku na sześć, które mam obok siebie, a jest on w dodatku spowodowany traumą/depresją, albo inną chorobą psychiczną a ja słyszałem o niejednym przypadku. moja sąsiadka właśnie wyprosiła dwie ukrainki bo jej się do męża zaczynały dobierać, co prawda dziadek ma już prawie 80lat ale za to atrakcyjny dom by się przydał. facet w pobliskiej miejscowości sam wywalił lokatorkę jak mu nago po domu chodziła a on okazało się bardziej kocha własną żonę. przypadków jest wiele. wiele słyszałem od znajomych. nie ma co udawać, że problem nie istnieje. oczywiście pomoc ukrainie jest potrzebna, ale nie zamykajmy oczu na rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.04.2022 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 Pechowcy ci twoi znajomi. Był tu taki jeden, co miał podobnie pechowych znajomych, tylko o szczepionki na COVID chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.04.2022 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 "nie każdy za to rozumie co to wdzięczność." .. Jak widać nadal nie rozumiesz co to jest pomoc! Pomaganie ludziom w potrzebie to cecha bardzo szlachetna, która nie ma nic wspólnego z wdzięcznością. Jak pomagam to nie liczę na wdzięczność. Pomoc jest bezinteresowna! Mnie osobiście sprawia większą przyjemność dawanie a nie branie. Jedyna pomoc jaką znam, która liczy na wdzięczność w postaci zapłaty to "Auto-pomoc". Na podstawie Twoich wpisów myślę, że na Twoją pomoc nie ma co liczyć. Ot i tyle. A może się mylę? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 26.04.2022 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 na przyjmowanie uchodźców może mnie nie stać, ale pomagałem im finansowo. ofiarowałem artykuły pierwszej potrzeby. odnoszę natomiast wrażenie, że to ty nie rozumiesz mojego poglądu na sprawę. oczywiście, pomaganie to szlachetna cecha, ale jak się za nią dostaje taką wdzięczność, że uwodzi się twojego współmałżonka to sorry... mnie zmienia się optyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.04.2022 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 a ja słyszałem o niejednym przypadku. moja sąsiadka właśnie wyprosiła dwie ukrainki bo jej się do męża zaczynały dobierać, co prawda dziadek ma już prawie 80lat ale za to atrakcyjny dom by się przydał. facet w pobliskiej miejscowości sam wywalił lokatorkę jak mu nago po domu chodziła a on okazało się bardziej kocha własną żonę. przypadków jest wiele. wiele słyszałem od znajomych. nie ma co udawać, że problem nie istnieje. oczywiście pomoc ukrainie jest potrzebna, ale nie zamykajmy oczu na rzeczywistość. Oczywiści sąsiadka mówiła albo znajomi znajomych co w sklepie słyszeli... Dziadek ma 80 lat a ta sąsiadka też ma 80 czy raczej 40 lat ? Tysiące takich przypadków, ba, setki tysięcy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 26.04.2022 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) Oczywiści sąsiadka mówiła albo znajomi znajomych co w sklepie słyszeli... Dziadek ma 80 lat a ta sąsiadka też ma 80 czy raczej 40 lat ? Tysiące takich przypadków, ba, setki tysięcy ... Właśnie w "Rzepie" ukazał się fajny artykuł o ruskich trollach i sposobach ich ostatniego działania na naiwne Polki w sieci. Jak widać nie tylko na naiwne Polki. A przecież "szum" z farm jest ostatnio wyjątkowo monitorowany. cytat - Gawlikowski w "Rzeczpospolitej o celu i jednym z ostatnich fejk virali : "Jakakolwiek była przyczyna powstania tego filmiku, jego viralowość i emocje, które wzbudził, na pewno nie umknęły uwadze Rosjan. Ich służby będą próbowały budować przekonanie, że młode Ukrainki są zagrożeniem dla polskich kobiet, co może prowadzić do incydentów już nie tylko w świecie wirtualnym, na co Putin z pewnością liczy" Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez 2112wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 26.04.2022 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 Oczywiści sąsiadka mówiła albo znajomi znajomych co w sklepie słyszeli... Dziadek ma 80 lat a ta sąsiadka też ma 80 czy raczej 40 lat ? Tysiące takich przypadków, ba, setki tysięcy ... biedaku jak ty mało wiesz o życiu... niestety tysiące takich przypadków to prawda a twoim zadaniem ja rozmywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.04.2022 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 biedaku jak ty mało wiesz o życiu... niestety tysiące takich przypadków to prawda . Odpowiem Twoimi słowami: "biedaku jak Ty mało wiesz o życiu". Jak Polka uwodzi męża swojej koleżanki to OK a jak Ukrainka to już problem i brak wdzięczności. To nie jest wina kobiety, która uwodzi. To wina faceta, który tak kocha swoją wybrankę, że daje się uwieźć innej kobiecie. Są tego tysiące przypadków i tysiące rozwodów a narodowość do tego nic niema.Wracając do meritum skoro pomagasz to szacun. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.04.2022 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 biedaku jak ty mało wiesz o życiu... niestety tysiące takich przypadków to prawda a twoim zadaniem ja rozmywać. Może ty jesteś "biedakiem". Mnie nie oceniaj. Setki tysięcy przypadków rozwodów w są Polsce całkiem niezależnie od wojny i od Ukraińców którzy są teraz w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 27.04.2022 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Jak Polka uwodzi męża swojej koleżanki to OK a jak Ukrainka to już problem i brak wdzięczności. duży problem. ukrainka jest tutaj powiedzmy "gościnnie". jak jesteś w obcym miejscu to się zachowuj szczególnie jak ci dali dach nad głową. To nie jest wina kobiety, która uwodzi. To wina faceta, który tak kocha swoją wybrankę, że daje się uwieźć innej kobiecie. nie wierzę. ty tak na poważnie? kobieta uwodzi więc winny facet? dziękuję za dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 27.04.2022 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 (edytowane) duży problem. ukrainka jest tutaj powiedzmy "gościnnie". jak jesteś w obcym miejscu to się zachowuj szczególnie jak ci dali dach nad głową. nie wierzę. ty tak na poważnie? kobieta uwodzi więc winny facet? dziękuję za dyskusję. jprd...łapy opadają... Ty naprawdę żyjesz w dzisiejszym Swiecie ? Czy poza jaskinią,w której mieszkasz,nie znasz niczego ? Fakt,to może tłumaczyć Twoje zachowanie i podejście do życia w którym widzisz spisek na zburzenie jaskini... Wg Ciebie,Polka, która jedzie w "gościnę" do Chorwacji ma posiadać pas cnoty i kierować wzrok i głowę w stronę chodnika bo jest Polką a nie Chorwatką. A tak z życia, w niezbyt dalekiej rodzinie to KSIĄDZ stał się przyczyną rozwodu, bo poszedł z cudzą żoną do łóżka ! Mąż tej żony był...szafarzem w tym kościele. I to są fakty bo mąż podejrzewając coś wynajął prywatnego detektywa i sprawa się rypła. Tego w jaskini, TVPis czy innym TRWAM,nie podadzą bo tam hodują jedynie sektę i piorą mózgi. A Ukrainki to bardzo ładne i ...zdrowe dziewczyny czy kobiety Ciebie zapewne żadna kobieta nie będzie chciała uwieść ,czy to Polka czy Ukrainka czy nawet z ZEA Edytowane 27 Kwietnia 2022 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 27.04.2022 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Wg Ciebie,Polka, która jedzie w "gościnę" do Chorwacji ma posiadać pas cnoty i kierować wzrok i głowę w stronę chodnika bo jest Polką a nie Chorwatką. wg. mnie taka polka powinna uszanować, że jest u kogoś. to takie dziwne dla ciebie? ile inteligencji trzeba mieć żeby to pojąć. oczywiście może się rżnąć na potęgę ale wybaczcie, że każdy musi to tolerować szczególnie jak taka polka zamierza rozbić mu rodzinę. jasne... w dzisiejszej nowoczesnej europie pojęcie rodziny jest w odwrocie. liczy się raczej uciecha. teraz trendy jest bycie "wyrazistym", czy to wytatuowanym, czy też czerwonowłosym tudzież identyfikującym się z jedną z 57 obowiązujących płci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 27.04.2022 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 wg. mnie taka polka powinna uszanować, że jest u kogoś. to takie dziwne dla ciebie? ile inteligencji trzeba mieć żeby to pojąć. oczywiście może się rżnąć na potęgę ale wybaczcie, że każdy musi to tolerować szczególnie jak taka polka zamierza rozbić mu rodzinę. Szok.... Myślę, że jak prezes masz kota i jesteś starym kawalerem bez kobiety. A na pewno nie jesteś facetem z jajami ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obrzydliwy 28.04.2022 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 SAVAGE7 też nie lubię kvrestwa. Jednak pojedyncze przypadki nie powinny rzutować na ogół. W każdym narodzie są łajzy. Jeśli nawet trafi się taka 1 na 10 osób to i tak warto. Natomiast Arturo1972 to delikwent, którego nie da się czytać. Na innych forach twoje wpisy były by z automatu blokowane. ''Człowieku z jaskini czyli ciemnogrodzie ze wsi i wschodu Polski !'' w co drugim wpisie obrażasz połowę Polaków w tym mnie i moją rodzinę. Uważasz się za lepszego z racji pochodzenia z zachodniej polski ? Przecież to niedorzeczne. Co tobą kieruje, że wypisujesz takie dyrdymały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 28.04.2022 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 Ale trochę racji Arturo1972 jednak ma. Bo faktycznie spora część kraju to ciemnogród i jeden wielki zabobon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obrzydliwy 28.04.2022 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 Co masz na myśli pisząc ciemnogród i zabobon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 28.04.2022 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 Uważasz się za lepszego z racji pochodzenia z zachodniej polski ? z zachodniej polski ? pewnie by chciał bo widać, że ma kompleks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 28.04.2022 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 Co masz na myśli pisząc ciemnogród i zabobon ? Faszystów, fundamentalistów religijnych, rasistów i tym podobnych zwichrowanych ludzi. z zachodniej polski ? pewnie by chciał bo widać, że ma kompleks. No akurat Arturo mieszka po zachodniej stronie Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 28.04.2022 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 nie no, masz rację. katowicki zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obrzydliwy 29.04.2022 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2022 Faszystów, fundamentalistów religijnych, rasistów i tym podobnych zwichrowanych ludzi. No akurat Arturo mieszka po zachodniej stronie Wisły. Nie znam żadnych faszystów, rasistów, ani fanatyków religijnych (chyba że pójście na mszę w niedziele to już dla niektórych fanatyzm). Nie obracam się w takim otoczeniu, żaden z moich sąsiadów nie wykazuję takich cech. No chyba że je mocno skrywa. My tu mówimy o ''sporej części kraju''. Także jeśli występowało by takie zjawisko w znacznym stopniu to było by widoczne na ulicach. Demonstracje pod szyldem white power itp. to w Polsce nisza. Na zachodzie jest to bardziej widoczne. Mamy fajne bezpieczne społeczeństwo, stosunkowo mało morderstw i kradzieży. Niektórzy sami sobie wmawiają że jest inaczej, tylko po co. Nie znoszę dzielenia Polaków na gorszych czy lepszych, tylko dlatego że sondaże polityczne na mapie różnią się kolorem (bo stawiam że stąd Arturo ma ten ból). Jeśli oczekujemy od wszystkich tolerancji, to wypadało by zacząć od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts