Arturo1972 11.03.2022 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2022 I najwyraźniej masz nasrane w głowie wyśmiewając wartości które przez wieki Polacy wyznawali jako najwyższa wartość. gdyby tych wartości nie wyznawali to dzisiaj nie było by Polski. Owszem, śmieszą mnie Ci dzisiejsi "patrioci" spod znaku Konfederacji czy PIS ogoleni na łyso z szalikami klubów piłkarskich na ryju,którzy to posługują się putinowska propagandą. Dobry przykład poniżej prosto z Rosji, propaganda z ich TV,zamiast ROSJA wklej tam POLSKA. Wyjdą hasła, które wygłaszają Ci od "buk,humor, ojcowizna" "Kraj zamieszkały przez wyjątkowy naród – Rosjan hołdujących wielowiekowym tradycjom i broniących ruskojęzycznych ludzi na całym świecie. A zgniły Zachód? To zdegenerowani rusofoby, to "gej-Europa" i "liberaści" [połączenie słów "liberałowie" i "pederaści" – red.], którzy zdeprawują rosyjskie dzieci, jak tylko im się pozwoli wydawać w Rosji ich książki i pokazywać ich filmy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 11.03.2022 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2022 Ty pamiętasz z własnych doświadczeń czy z opowieści? Doczytałeś jaki udział w zbrodniach wołyńskich mieli Rosjanie? Ukraina, Polska i Europa mają teraz ważniejsze sprawy niż "pamiętamy Wołyń". Podajesz tekst z którego Putin się cieszy. Doczytałeś ilu rosyjscy partyzanci uratowali wtedy Polaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 11.03.2022 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2022 A Grunwald też mamy pamiętać ? A Zaolzie oddamy ? Trzeba mieć naprawdę niezle nasrane propagandą w glowie, żeby dawną historia posługiwać się dzisiaj. "buk, humor,ojcowizna" Przykre, że nie szanujesz historii. Przykre, że masz wyprany mózg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.03.2022 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2022 Nie tych, ale ich potomków, którzy nie mówiąc przepraszam, na swój sposób, są z tego dumni Podział nie jest na narodowości, tylko na dobrych i złych. Wojna demoralizuje. I w każdym narodzie będą ludzie, którzy dokonają okropnych rzeczy (często w szczytnym celu - ale czasami będą tkwili w błędnym przekonaniu, a czasami zrobią złe rzeczy bo są zwyczajnie źli). Tylko piszący podręczniki historii mogą wybielić jakiś naród. Bo w każdym były, są i będą gnidy. Znajdą się też tacy, co będą te gnidy stawiali na piedestał z jakiegoś powodu (czy to w uznaniu celu, jaki im przyświecał, czy dla poklasku, czy z głupoty, czy z innego powodu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.03.2022 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Czy kupując VW, styrodur BASF, wodę toaletową Hugo Boss, wiertarkę Bosh i niemiecki proszek do prania też rozkminiasz zbrodnie niemieckie na polskim narodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.03.2022 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Czy kupując VW, styrodur BASF, wodę toaletową Hugo Boss, wiertarkę Bosh i niemiecki proszek do prania też rozkminiasz zbrodnie niemieckie na polskim narodzie? Nie wiem, kogo pytasz. Ale ja BMW, VW (tu już nawet pomijając, że z takim nickiem jestem skazany na Toyotę - chociaż Japończycy też mają sporo "za uszami"), dr Oetker, H. Bossem ani innymi firmami wyrosłymi kasą od Hitlera nie śmierdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.03.2022 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 (edytowane) Widzę, że na tym forum, rasistów, ksenofobów, prawdziwych "patryjotów" i zwyczajnych trolli jest dość sporo. Fakt, USA moralność mają w głębokim poważaniu. Ścigali się z Rosjanami o odpowiedzialnych za rakietowe ataki na Londyn. Zero moralności. To miałem na myśli pisząc " w szczytnym celu". Bez faszystowskich naukowców przegrali by nie tylko wyścig kosmiczny, ale też ZSRR by ich rozjechał rakietami z głowicami atomowymi. Chirurgia plastyczna bez doktorów z obozów koncentracyjnych też by tak nie rozwinęła się. Edytowane 12 Marca 2022 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 12.03.2022 01:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Nie wiem, kogo pytasz. Ale ja BMW, VW (tu już nawet pomijając, że z takim nickiem jestem skazany na Toyotę - chociaż Japończycy też mają sporo "za uszami"), dr Oetker, H. Bossem ani innymi firmami wyrosłymi kasą od Hitlera nie śmierdzę. "Elfir-ka" dyskretnie ale dobitnie adresowała swój post. I tu się w pełni z nią zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 12.03.2022 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Szkoda tu tylko zabierać głos i tracić czas na czytanie i odpisywanie skoro takie obraźliwe antypolskie i antypatriotyczne posty Arturka pozostawia się na lamach forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 12.03.2022 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Czy kupując VW, styrodur BASF, wodę toaletową Hugo Boss, wiertarkę Bosh i niemiecki proszek do prania też rozkminiasz zbrodnie niemieckie na polskim narodzie? Dlatego ja nie kupuje produktów tych form, ponadto od gazu trzymam się z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 12.03.2022 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Nie wiem, kogo pytasz. Ale ja BMW, VW (tu już nawet pomijając, że z takim nickiem jestem skazany na Toyotę - chociaż Japończycy też mają sporo "za uszami"), dr Oetker, H. Bossem ani innymi firmami wyrosłymi kasą od Hitlera nie śmierdzę. Fakt, USA moralność mają w głębokim poważaniu. Ścigali się z Rosjanami o odpowiedzialnych za rakietowe ataki na Londyn. Zero moralności. To miałem na myśli pisząc " w szczytnym celu". Bez faszystowskich naukowców przegrali by nie tylko wyścig kosmiczny, ale też ZSRR by ich rozjechał rakietami z głowicami atomowymi. Chirurgia plastyczna bez doktorów z obozów koncentracyjnych też by tak nie rozwinęła się. Chwilę wcześniej pisałeś: Podział nie jest na narodowości, tylko na dobrych i złych. ... ... więc sądziłem, że "z takim nickiem" (rozumiem, że ciągle się uczysz i doskonalisz), powinieneś zrozumieć, iż piszę także o ludziach a nie o krajach które zamieszkują, (piętnujesz "moralność" innych narodów porównując ją z jakim i z jakiego powodu?) Czyżby moja wypowiedź (lub wypowiedź Elfir), spowodowała u Ciebie nagłą potrzebę przedstawienia swej "moralnej czystości" czy jakaś forma swoiście pojętego "patriotyzmu" do miejsca w którym mieszkasz? Być może jednak to tylko małe iskierki ksenofobii lub nutki zazdrości? Mam kolegę mieszkającego w Genewie, napisz trochę o obrzydliwościach kraju jego zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.03.2022 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Podział nie jest na narodowości, tylko na dobrych i złych. Wojna demoralizuje. I w każdym narodzie będą ludzie, którzy dokonają okropnych rzeczy (często w szczytnym celu - ale czasami będą tkwili w błędnym przekonaniu, a czasami zrobią złe rzeczy bo są zwyczajnie źli)... Amen. Pomagajmy Ukraińcom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.03.2022 02:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 (edytowane) piszę także o ludziach a nie o krajach które zamieszkują, (piętnujesz "moralność" innych narodów porównując ją z jakim i z jakiego powodu?) Nigdzie nie pisałem o moralności narodów. Pisałem o konkretnych firmach (czy raczej ich właścicielach i/lub zarządzającym). Toyota nie budowała myśliwców rękami robotników przymusowych (jak BMW), nie dostarczała armii mundurów szytych rękami robotników przymusowych (jak Boss), nawet nie dostarczała armii pojazdów produkowanych rękami robotników przymusowych jak Volkswagen, CIO nie był członkiem NSDAP i nie dorabiał się na przejmowaniu majątku żydowskiego ani nie korzystał z pracy robotników przymusowych (jak CIO Oetkera). Pijesz do mojego wtrącenia, że Japończycy też nie byli święci? Owszem, wielu z nich nie było. https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Zbrodnie_wojenne_oddzia%C5%82%C3%B3w_armii_japo%C5%84skiej Kupując Toyotę nie wspieram firmy wyrosłej na krzywdzie niewolniczej pracy, grabieży Żydów ani wspierającej nazistów. A bez Toyoty pewnie nikt nie słyszałby o kaizen. Edytowane 13 Marca 2022 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.03.2022 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Nigdzie nie pisałem o moralności narodów. Pisałem o konkretnych firmach (czy raczej ich właścicielach i/lub zarządzającym). Toyota nie budowała myśliwców rękami robotników przymusowych (jak BMW), nie dostarczała armii mundurów szytych rękami robotników przymusowych (jak Boss), nawet nie dostarczała armii pojazdów produkowanych rękami robotników przymusowych jak Volkswagen, CIO nie był członkiem NSDAP i nie dorabiał się na przejmowaniu majątku żydowskiego ani nie korzystał z pracy robotników przymusowych (jak CIO Oetkera). Pijesz do mojego wtrącenia, że Japończycy też nie byli święci? Owszem, wielu z nich nie było. https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Zbrodnie_wojenne_oddzia%C5%82%C3%B3w_armii_japo%C5%84skiej Kupując Toyotę nie wspieram firmy wyrosłej na krzywdzie niewolniczej pracy, grabieży Żydów ani wspierającej nazistów. A bez Toyoty pewnie nikt nie słyszałby o kaizen. Ktoś się Tobie włamał na konto, czy zapominasz / (nie wiesz) o czym piszesz? Fakt, USA moralność mają w głębokim poważaniu. Ścigali się z Rosjanami o odpowiedzialnych za rakietowe ataki na Londyn. Zero moralności. To miałem na myśli pisząc " w szczytnym celu". Bez faszystowskich naukowców przegrali by nie tylko wyścig kosmiczny, ale też ZSRR by ich rozjechał rakietami z głowicami atomowymi. Chirurgia plastyczna bez doktorów z obozów koncentracyjnych też by tak nie rozwinęła się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.03.2022 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Ktoś się Tobie włamał na konto, czy zapominasz / (nie wiesz) o czym piszesz? USA to państwo, nie naród. Sprowadzało hitlerowskich naukowców do rozwoju swojego programu rakietowego zamiast osądzić za zbrodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.03.2022 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 USA to państwo, nie naród. Sprowadzało hitlerowskich naukowców do rozwoju swojego programu rakietowego zamiast osądzić za zbrodnie. Bądź rzetelny w swoim przekazie. Czyżbyś wolałaby aby ZSRR sprowadził do siebie wszystkich hitlerowskich naukowców i Stalin miał bombę atomową a USA by jej nie miały? Agencja Rosatom odtajniła dokumenty dotyczące początku rozwoju nuklearnego Związku Radzieckiego. Okazuje się, że komuniści wywieźli do ZSRR nie tylko laboratoria i dokumenty, ale także najcenniejszych naukowców. Fizycy najpierw pracowali dla III Rzeszy Adolfa Hitlera, a następnie pomogli sowieckim uczonym w stworzeniu broni atomowej. Jak podaje RMF, wśród naukowców, którzy pomagali sowietom znaleźli się m.in. Nikolaus Riehl, Manfred von Ardenne, Heinz Pose i Robert Dopel oraz laureat nagrody Nobla Gustav Hertz. Specjaliści pracowali w tajnym ośrodku w Suchumi, nadzorowani przez szefa NKWD, Ławrientija Berię. Niektórzy z naukowców zostali uhonorowani przez sowieckie władze. Nagrodę Państwową ZSRR otrzymał Nikolaus Riehl, Gustav Hertz, a dwukrotnie tym wyróżnieniem nagrodzony został Manfred von Ardenne. https://tech.wp.pl/rosja-odtajniono-wazne-dokumenty-naukowcy-hitlera-pomagali-stalinowi,6440625533413505a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.03.2022 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Bądź rzetelny w swoim przekazie. Wolałbym, żeby zbrodniarze zostali osądzeni i skazani. USA miały broń atomową przed sprowadzeniem naukowców niemieckich. A Rosjanie zbudowali broń atomową głównie z pomocą Amerykanów, którzy nie potrafili dochować tajemnicy (Niemcy nie potrafili jej zbudować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.03.2022 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 USA to państwo, nie naród. Sprowadzało hitlerowskich naukowców do rozwoju swojego programu rakietowego zamiast osądzić za zbrodnie. Zapewne nigdy nie słyszałeś o narodowości amerykańskiej, (państwa zamieszkują różne narodowości, także państwo polskie). Twoje jak zwykle musi być "najtwojsze" ... jakoś mnie to nie dziwi. Chciałbyś naszą rozmowę skierować na tor podobny do tego jak swego czasu w temacie robotów sprzątających, (gdzie w końcu przyznałeś, że robota masz nie najwyższej jakości ale za to ppoż drzwi do sypialni posiadasz wspaniałe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.03.2022 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Wolałbym, żeby zbrodniarze zostali osądzeni i skazani. USA miały broń atomową przed sprowadzeniem naukowców niemieckich. A Rosjanie zbudowali broń atomową głównie z pomocą Amerykanów, którzy nie potrafili dochować tajemnicy (Niemcy nie potrafili jej zbudować). Wymijająca odpowiedź. Napisz jasno - wolałbym aby niemieccy i japońscy (i inni) zbrodniarze zostali osądzeni i skazani. Nie zapominaj o japońskich zbrodniarzach. https://histmag.org/Bestie-w-ludzkiej-skorze.-Japonskie-zbrodnie-w-czasie-II-wojny-swiatowej-21009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.03.2022 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Wymijająca odpowiedź. Napisz jasno - wolałbym aby niemieccy i japońscy (i inni) zbrodniarze zostali osądzeni i skazani. Nie zapominaj o japońskich zbrodniarzach. https://histmag.org/Bestie-w-ludzkiej-skorze.-Japonskie-zbrodnie-w-czasie-II-wojny-swiatowej-21009 Nie wiadomo jakiej ci zbrodniarze byli narodowości więc trudno mu będzie odpowiedzieć. Nie należy zapominać, że Niemcy i Japonia to tylko państwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts