Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bez spiny nad bajorem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 492
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

i pokaze wam komode jaka zamowilam sobie do salonu, jak bedzie be to wezme ja do sypialni, wiekszosci sie nie spodoba ale ja jestem zachwycona, żaluje ze w komplecie juz nie ma stołow

marri-dining-room-rd-final.jpg

bedzie ładnie sie prezentowal na scianie betonowo ceglanej

• 2 weeks później...

zaczelismy powoli wykonczeniowke, w domu az za cieplo wiec od tygodnia pompa pracuje na 15 stopniach a w domu nadal powyzej 21 stopni, termos trzyma. dotarły zamowione lampy do sypialni, korytarza i tubki do salonu i kuchni.

czesc lapmp odsylam, bo calkiem nie pasuja do moich wnetrz, żaluje okropnie, bo okazyjnie kupione i sa piekne ale nie pasuja. dzis z panem elektrykiem "ustawialismy" miejsca montazu tubek w kuchni, salonie i sypialniach oraz zwisow w sypialniach. Moj dzielny maz szlifowal tynki, sa przecudowne, nie jak lustro a surowe, beda wygladac swietnie, zadnych gladzi nie robie. Udalo mu sie dzis zrobic wszystkie lazienki, dwie sypialnie i zaczal trzecia. A ja oprocz tego ze zrobilam sie na bostwo to zamowilam drzwi wewnetrzne.

Ostatecznie zdecydowalam sie na te w calym domu z wyjatkiem wejscia z wiatrolapu do domu, kolor antracytowy:

Whats-App-Image-2022-12-11-at-17-34-45.jpg

a do wiatrolapu na drzwi szklano-metalowe takie (marzylam o tego typu drzwiach i mam, skorzystalismy z duzej promki na drzwi i są:

Whats-App-Image-2022-12-11-at-20-54-01.jpg

i najwieksza bomba. pamietacie te lampy:

Whats-App-Image-2022-12-01-at-20-12-10-1.jpg

śpiesze donieść, ze są moje:lol: Mani nie pasowaly a ja zachorowalam na nie i tadam, będa zdobic moj domek:wiggle:

zamowilam okazyjnie komody do salonu i do 1 sypialni

na zywo kolor jest taki, ale sama komoda piekna i zostawiam

do sypialni bedzie taka, czekam na dostawe, macalam ja na zywo i bardzo mi sie spodobala

dotarla tez tapeta do jednego pokoju:

a na ten kolor zdecydowalam sie na scianach do tapety muralu

generalnie duzo sie dzeije codziennie zwozimy cos do domu, sprzet agd, komody, podlogi, lazienkowe graty, mamy juz wszystkie farby. Musze zamowic jedynie lampy do salonu, kuchni i jednej łazienki

z kostki udalo sie jedynie obrzeza, taras i wyjscia sypialniane porobic i przyszla ta .... zima, zabraklo nam tygodnia

a tak pogladowo z zewnatrz, ściezka do smietnika:

tu bedziemy przesuwac 3 krawezniki:

niestety przez mrozy nie udalo sie tez dokonczyc betonu w wejsciu i podcieniu, czekamy na cieplejsze dni

beton, tam gdzie zdażyli zrobic wyglada oblednie, jestem zachwycona

juz nie moge sie doczekac kiedy tam zamieszkamy, co na swoim to na swoim, bez niczyjej zaleznosci.:cool:

Edytowane przez TAR

A lamp przy ogrodzeniu Tomka nie widziałam, super wyglądają.

Drzwi super, ale to już wiesz, kolor do tapety, to nie był mój typ, ale rozumiem twoje wybory.

Przeglądałam dziś stare zdjęcia, w czerwcu nic jeszcze nie było, a teraz już wykończeniowka. Oficjalnie i publicznie gratuluje.

Odkurzacza piorącego szczerze zazdroszczę, że też nie wpadłam, żeby mi Mańka też kupiła ;)

No i cześć Mańka, zolzo jedna.

jak to nie widzialas wysylalam ci na watsapa fotki:lol2:

kolor bedzie boski, tym bardziej teraz jak na jasne lamele sie zdecydowalam, pazura doda i nie bedzie mdlo. dzis widzialam na zywo moje drzwi normalnie zadowolanm bardzo.

Za gratulacje dziekuje, to nie tylko moja zasluga przeciez i troche jednak mam obsuwe z wykonczeniem:rolleyes:

Ale wiesz, ze ten odkurzacz na ichni prąd? ja mam instalacje zrobiona pod swoje Ka wiec odkurzacz tez pociagna moje przetworniki

widzialam na fejsie te kwitnace floksy, niezle. u nas bylo -9 plus snieg i staneli z kostka a zostalo doslownie pracy na max 3 dni :mad: tylko podjazd, sciezka do smietnika, smietnik, fundament pod pompe ciepla i klime, i wysypanie żwiru w opaske. od wczoraj odwilz pewnie przed swietami juz nie skoncza

w weekend wyszlifowalismy sciany i sufity praktycznie w calym domu poza kuchnia i salonem. dokonczymy teraz w weekend i zaczynamy gruntowanie scian i podlog pod kafle no i malowanie farba podkladową. w domu jest cieplo, pompa dziala swietnie, wilgoc mocno odpuscila. osuszacze dzialaly przez 2 miesiace, jest calkiem dobrze.

jak tylko pomalujemy sciany chocby farba podkladową a posadzki beda zagruntowane i niepylace to uruchamiam od razu wentylacje niech schnie i sie wietrzy. na razie nie bardzo mam co pokazywac poza zewnetrzem, bo w srodku poza sterta materialow nic sie chwilowo nie dzieje.

Zamowilam lampy czesc oddalam, bo nie pasowaly. W świeta na spokojnie zamowie brakujace do 2 lazienek, salonu i kuchni. Bedzie kolejne z bani.

Wczoraj wyhaczylam taka piekna lampe podlogowa, nie na moja kieszen ale bardzo mi sie podoba.

70755_1.jpg

70755_2.jpg

jakies takie mocne wrazenie na mnie zrobila akurat ta, bo sa jeszcze inne, podobne.

zdecydowalam sie na zakup do mojej łazienki tych lamp, jakos mi tak podpasowały

69577_3.jpg

pol_il_Kaskada-lampa-wiszaca-Marc-3-plomienna-jadalniana-czarna-biala-69578.jpg

do lazienki ogolnej:

przy lustrze

pol_il_Modernistyczny-zwis-salonowy-Cordel-czarna-biala-balls-73806.jpg

sufitowa:

pol_il_Sufitowa-lampa-loftowa-ANDY-33286-Sigma-szklane-kule-balls-czarne-67215.jpg

do pokoju nr 3 nazwijmy goscinnego:

pol_il_Wiszaca-lampa-modernistyczna-Faro-K-4885-kulista-nad-lozko-czarna-69156.jpg

pol_il_Nowoczesna-lampa-wiszaca-KAMA-szklane-kule-zwis-czarny-67197.jpg

do salonu kreci mnie taki kinkiet na ściane betonową:

pol_il_Scienna-LAMPA-kinkiet-AMADEO-6259-Rabalux-metalowa-OPRAWA-dekoracyjna-LED-10-5W-4000K-furano-molekuly-czarna-49560.jpg

lub taki:

49561_2.jpg

albo ten:

68220_3.jpg

te kinkiety maja trzy wady, sa dosc drogie a żarówki nie sa wymienialne, wiec jak padna to padna i po trzecie barwa swiatla, chlodna. wolalabym ciepla. znalazlam jeszcze takie, te sa wymienialne i mozna wybrac barwe swiatla ale troche "ubogie" zgina mi na scianie prawie 8 metrowej

pol_il_Sufitowa-LAMPA-nowoczesna-ORBIT-7804-Nowodvorski-scienne-molekuly-sticks-czarne-66258.jpg