TAR 13.03.2022 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Bylismy wczoraj ogladac dachowki, wybralismy ostatecznie creaton titania w kolorze antracyt angoba, bedzie u nas pasowac. dobralismy tez kolor ram okiennych bedzie RAL7016, a rynny metalowe 9005. Nie moge sie doczekac na aktualizacje oferty na okna z firmy, w ktorej 2 razy kupowalam, zaczyna mnie to irytowac. Wiec zlozylam zapytanie do 3 innych firm i z 2 dostalam oferty niemal natychmiast. Do tego roznice cenowe wbily mnie w fotel. Sa o wiele nizsze. I teraz pytanie czy dostalam wysoka cene, bo mozna mnie naciagnac z powodu kolejnego zamowienia czy komus sie poprzewracalo w glowie. Podejscie handlowca rowniez mnie troche ubodlo jesli chodzi o zachowanie. W otrzymanych ofertach sa niewielkie roznice ok. 10% pomiedzy systemem psk a slide hst i waham sie nad wyborem. Wyslalam tez zapytanie o drzwi do fimy z ktorej mialam poprzednie, bylismy bardzo zadowoleni wiec jesli cena bedzie dobra to kupimy jezeli bedzie zaporowa to wybierzemy ktores drzwi z cala. biore pod uwage te: lub te: w kolorze grafitowym Kazde z innej bajki ale jedne i drugie pasowalyby do cegly. Mamy jeszcze inny plan, zeby cegle zastapic plytami cos ala rodeo lub włóknocementu i wtedy w wejsciu wybrac kolor grafitowy i drzwi w kolorze drewna albo jakies czaderskie np. butelkowej zieleni lub jakies niebieskosci. Zaczyna mi sie ten pomysl tez bardzo podowac. W resztach wstawek drewnianych kolor drewna jakas patyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2022 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 (edytowane) na poprawe nastroju, ostrzegam bedzie duzo Edytowane 17 Sierpnia 2023 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2022 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 dziewczyny, potrzebna pomoc - oddajcie glos plissss https://wszystkiekoloryswiata.unicef.pl/lalka/228 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2022 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 (edytowane) studnia konczy sie robic: Edytowane 17 Sierpnia 2023 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2022 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 i dostalam dzis umowe na podlaczenie pradu budowlanego, wiec zamowilam erbetke i jedziemy z tym koksem. jeszcze jedno spedza mi sen z powiek ale licze, ze bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.03.2022 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Melduję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2022 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Kochana milo Cie goscic, na razie jeszcze stoimy ale juz w blokach startowych, papiery zlozone o pnb, pewnie za miesiac z okładem beda. bylebym teraz wykonawce dogadala to bedzie sie dzialo od czerwca na bogato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.03.2022 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 (edytowane) co ślepemu po oczach... bedziesz mieć dużo cienia? Edytowane 14 Marca 2022 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.03.2022 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Jakbyś powyciągała te głazy to skalniak byś miała Jakie ogrzewanie planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.03.2022 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Weź te pierwsze drzwi mega są od razu krzyczały do mnie weź mnie weź, jak wejdę na lapka to jeszcze coś dołożę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2022 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Jakbyś powyciągała te głazy to skalniak byś miała Jakie ogrzewanie planujesz? byloby ryzyko zapadlin domu,lepiej nie. ogrzewanie podlogowe z pompy ciepła powietrznej. prawdopodopbnie wezme Viessmana. Druga mozliwosc to Samsung monoblok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2022 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 co ślepemu po oczach... bedziesz mieć dużo cienia? taki cien umiarkowany, troche slonka troche cienia, oczko jest od wschodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2022 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Weź te pierwsze drzwi mega są od razu krzyczały do mnie weź mnie weź, jak wejdę na lapka to jeszcze coś dołożę ja juz je chcialam do pierwszego domu, do tego beda bardziej pasowac, tylko szybka mi nie do konca pasuje z ta kratka i wolalabym by byla do dolu. ale drzwi sa obledne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 14.03.2022 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 A ja nie wiem jakie drzwi, te drugi jakoś wcale mi nie leżą. Za to ptaszyska piękne. Dobrze mi ten widok zrobił, bo łeb mam jak sklep dzisiaj. Tak to jest jak się wraca po kilku latach do pracy, a jeszcze od niedzieli biega mi po domu 2.5 latek, co to trochę z nami pomieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 14.03.2022 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 mniej wiecej tak bedzie sie prezentowal jesli chodzi o bryle i kolor: Będziesz ocieplać elewację wełną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2022 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 A ja nie wiem jakie drzwi, te drugi jakoś wcale mi nie leżą. Za to ptaszyska piękne. Dobrze mi ten widok zrobił, bo łeb mam jak sklep dzisiaj. Tak to jest jak się wraca po kilku latach do pracy, a jeszcze od niedzieli biega mi po domu 2.5 latek, co to trochę z nami pomieszka. fajnie odmlodniejesz przy maluchu ale i troche siwizny przybedzie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2022 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Będziesz ocieplać elewację wełną? na pewno nie, welna mi nie lezy. bedzie styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 14.03.2022 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 na pewno nie, welna mi nie lezy. bedzie styropian No to mam złą nowinę. Przy tych kolorach elewacji praktycznie nie możesz ocieplić domu styropianem. Przekroczysz współczynniki odbicia światła rozproszonego. https://www.ekspertbudowlany.pl/artykul/sciany-i-stropy/190962,jak-stosowac-ciemne-kolory-na-ocieplonej-elewacji Podpytaj fightera1983. Powie Ci, jak producenci (ci uznani) podchodzą do takich kolorów i styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2022 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 pozwolisz, ze zrobie zgodnie z projektem? i po swojemu, poczytaj troche o tynkach caparola w ciemnych kolorach. nie interesuja mnie "fachowcy" z forum, mam ich wywodow i klotni wyzej nosa. nie wchodze na watki techniczne, nie czytam, mam innych doradcow i bynajmniej nie sa to autorytety forumowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 16.03.2022 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 pozwolisz, ze zrobie zgodnie z projektem? i po swojemu, poczytaj troche o tynkach caparola w ciemnych kolorach. nie interesuja mnie "fachowcy" z forum, mam ich wywodow i klotni wyzej nosa. nie wchodze na watki techniczne, nie czytam, mam innych doradcow i bynajmniej nie sa to autorytety forumowe . Jeżeli producent chemii gwarantuje Ci że przy takim kolorze nic się z elewacją nie bedzie działo mimo zastosowania styropianu który ma dośc sporą rozszerzalnośc termiczną to wporzadku. Kolega w poście powyżej chciał chyba dobrze zwócić uwage na problem który jest dośc często pomijany przy projektownaiu i późniejszym wykonastwie. Fajnie że zwrócił uwage. Jeżeli jednak elewcja jest wykonywana w danym systemie to producent zapewne wziął takie aspekty pod uwagę i spokojnie takie rozwiązanie się sprawdzi . Co do wełny ... nie ma się czego obawiać sposób wykonania jest podobny jak przy styropianie, tylko same płyty trochę cięższe ale za to niepalne i paroprzepuszczalne. Domek na wizualizacja prezenutje się naprawdę super będę obserwował dziennik bo jestem ciekaw efektów końcowych. Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts