mastodont 01.03.2022 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Mam budynek z wybudowanym lanym stropem, nam którym miało być w pierwotnym zamyśle poddasze i dach dwuspadowy, niemiej zastanawiam się czy nie dałoby się zaoszczędzić trochę przerabiając stop na stropodach. Czy moje intuicje są słuszne i co dokładnie powinienem uczynić aby po taniości przerobić strop na stropodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.03.2022 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Czy zgodnie z warunkami zabudowy możesz zrobić prawie płaski dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mastodont 01.03.2022 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Czy zgodnie z warunkami zabudowy możesz zrobić prawie płaski dachu? Uwarunkowania prawne zostawmy na inny wątek, powiedzmy że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.03.2022 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Połóż na stropie styropian z odpowiednimi izolacjami i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiro 07.03.2022 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 Witam Mam pytanie odnoście "docieplenia" stropodachu od wewnątrz. Zakupiłem mieszkanie od dewelopera z płaskim stropodachem + 25cm sytropianu + podwójna hydroizolacja. Pytanie brzmi czy podczas podwieszania sufitów mogę jeszcze docieplić wełną mineralną 50mm od wewnątrz? czy lepiej już nie kombinować? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 16.03.2022 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Witam Mam pytanie odnoście "docieplenia" stropodachu od wewnątrz. Zakupiłem mieszkanie od dewelopera z płaskim stropodachem + 25cm sytropianu + podwójna hydroizolacja. Pytanie brzmi czy podczas podwieszania sufitów mogę jeszcze docieplić wełną mineralną 50mm od wewnątrz? czy lepiej już nie kombinować? Dziękuję Generalnie izolacje termiczne wykonuje się od strony zimnej. I w zasadzie w twoim wypadku jest to zrobione. Dołożenie 5cm izolacji nie spowoduje zakłocenia układu ale sugerowałbym przed płyta gk dac dodatkowo folie paroizolacyjną Przy izolowaniu od środka taka ogolna zasada bezpieczeństwa jest nastepująca 2/3 izolacji powinno być od storny zimnej a 1/3 od strony ciepłej. U ciebie ten warunek jest spełniony, niemniej jednak folia paroizolacyjna dodatkowo zabezpieczy przed wnikaniem pary wodnej wgłąb przegrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts