JustynaZ 01.10.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 A ja twierdzę ze M11 (czyli meranti) jest wyraznie jasniejsze niz M1 i D1.. nie jestem pewna na 100%, ale M11 nie ma chyba w palecie kolorów U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaZ 01.10.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Uwaga uwaga wybrałam do okien Urzędowski mahoń afrykański - m1 wybrałam Normstahla mahoniowego euroflair. Odrobinę jest ciemniejszy ale na 100% lepiej pasuje niż ciemny dąb. Przy tym ostatnim m1 wygląda za bardzo czerwono a przy mahoniu odrobinę jaśniej ...ale mówię wam jest super widziałam na żywo !!!!! całą bramę i ciemny dąb i mahoń!!!!! Mikopiko - mamy ten sam dylemat co Ty Zamówiliśmy 2 tyg. temu okna U. - wybieraliśmy między D1 a M1, akurat miał oba rodzaje na magazynie czekające na odbiór klientów i mahoń wydał nam się zdecydowanie jaśniejszy, więc wybór padł na M1. Dziś pojechaliśmy potwierdzić gotowe zamówienie i szprosy jakie U. dla nas rozrysował i znowu były świeżo przywiezione okna i przeraziliśmy się, bo M1 wydał nam się taaaki ciemny, ciemniejszy tym razem od D1 Mam mieszane teraz myśli, bo zależało mi na kolorku średnim, nie wpadającym w żadną czekoladę, tylko raczej "ciegiełko-brąz", bo dachówkę mamy czerwień naturalna (lekko ceglasta) drzwi zewn też u U - M1 - i co teraz z bramą garażową? Justyna tak jak już napisałam mamy mahoń M1 okna i drzwi , tam gdzie zamawialiśmy dostaliśmy deseczkę taką samą...troche się baliśmy, że będzie odstawać od realu ale już widzieliśmy nasze okna i jest identyczny kolor. Bramy różne oglądaliśmy i ta wyglądała nam i na ładną w wykonaniu i kolor też ok, a co do dachu to mamy ruppceramikę ceglasta Tam gdzie zamawiałaś okna podjedź i poproś o deseczke napewno ci dadzą, a i jeszcze jedno wydaje mi się, że D1 jest bardziej żółte a M1 bardziej czerwone chyba dobrze powiedziałam Super - to własnie chciałam usłyszeć, że "M1 jest bardziej czerwone" do ceglastej dachówki jak znalazł. Jutro pojedziemy do Normstahla obejrzeć ich bramy w kolorze mahoniowy euroflair. Jeszcze raz wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.10.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 A ja twierdzę ze M11 (czyli meranti) jest wyraznie jasniejsze niz M1 i D1.. nie jestem pewna na 100%, ale M11 nie ma chyba w palecie kolorów U Justynka, ależ zapewniam CIę ze jest. To świeża nazwa, bo dawniej było to M1. A wiem.. bo nie ukrywałem tego nigdy ( chociaż niektórych z Wasto może nawet zbulwersować) - znam tą markę i prowadzę jej sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 01.10.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 A jak wygląda u Was regulacja okien w pierwszym roku użytkowania ? Czy długo czekaliście aż się ktoś pojawił ? Ja nie mam już sił dzwonić, pisać, prosić o regulację. Od lipca czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 01.10.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 A ja twierdzę ze M11 (czyli meranti) jest wyraznie jasniejsze niz M1 i D1.. nie jestem pewna na 100%, ale M11 nie ma chyba w palecie kolorów U Justynka, ależ zapewniam CIę ze jest. To świeża nazwa, bo dawniej było to M1. A wiem.. bo nie ukrywałem tego nigdy ( chociaż niektórych z Wasto może nawet zbulwersować) - znam tą markę i prowadzę jej sprzedaż. jak my zamawialiśmy okna, to z mahoniu afrykańskiego były tylko 3 albo 4 kolory do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.10.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 jak my zamawialiśmy okna, to z mahoniu afrykańskiego były tylko 3 albo 4 kolory do wyboru I dalej tak jest - Urzedowski ma skromną paletę podstawowych barw. Dla firmy jest to wygodne, dla Klientów którzy mają indywidualne oczekiwania może się to nie podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaZ 02.10.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 ja w ogóle nie moge już z tym U: wszędzie operują innymi kolorami, teraz czytam na forum o kolorze złoty dąb, my takiego nie mieliśmy do wyboru tylko raptem jakiś D1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.10.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 A jak wygląda u Was regulacja okien w pierwszym roku użytkowania ? Czy długo czekaliście aż się ktoś pojawił ? Ja nie mam już sił dzwonić, pisać, prosić o regulację. Od lipca czekamy Regulacja to zawsze sprawa indywidualnego ustalenia. Jeśli sprzedawca lub montazysta się do tego zobowiązał to się przypominaj. Zwyczajowo jest przyjęte (u sprzedawców których cenię), ze pierwszą regulację robi się gratis w ramach montażu. Pozostałe.. to zależy, bo są takie "uciązliwości" jak okna wstawione przed tynkami - wówczas stolarka w zależności od wilgotności raz ociera z prawej, raz z lewej.. Najlepiej - jeśli sie da - sprawę przeczekać do ustabilizowania wilgotności i temperatury (czyli pierwszy pełny sezon grzewczy).. W każdym bądz razie temat nie wchodzi w zakres gwarancji (tam jest instrukcja samodzielnej regulacji) i jak zlecisz to serwisowi fabrycznemu to dostaniesz propozycję z cennika fabrycznego na usługi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaZ 02.10.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 A ja twierdzę ze M11 (czyli meranti) jest wyraznie jasniejsze niz M1 i D1.. nie jestem pewna na 100%, ale M11 nie ma chyba w palecie kolorów U Justynka, ależ zapewniam CIę ze jest. To świeża nazwa, bo dawniej było to M1. A wiem.. bo nie ukrywałem tego nigdy ( chociaż niektórych z Wasto może nawet zbulwersować) - znam tą markę i prowadzę jej sprzedaż. dziwne, bo nawet na stronie U nie ma nigdzie M11 w palecie kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 02.10.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 A jak wygląda u Was regulacja okien w pierwszym roku użytkowania ? Czy długo czekaliście aż się ktoś pojawił ? Ja nie mam już sił dzwonić, pisać, prosić o regulację. Od lipca czekamy Regulacja to zawsze sprawa indywidualnego ustalenia. Jeśli sprzedawca lub montazysta się do tego zobowiązał to się przypominaj. Zwyczajowo jest przyjęte (u sprzedawców których cenię), ze pierwszą regulację robi się gratis w ramach montażu. Pozostałe.. to zależy, bo są takie "uciązliwości" jak okna wstawione przed tynkami - wówczas stolarka w zależności od wilgotności raz ociera z prawej, raz z lewej.. Najlepiej - jeśli sie da - sprawę przeczekać do ustabilizowania wilgotności i temperatury (czyli pierwszy pełny sezon grzewczy).. W każdym bądz razie temat nie wchodzi w zakres gwarancji (tam jest instrukcja samodzielnej regulacji) i jak zlecisz to serwisowi fabrycznemu to dostaniesz propozycję z cennika fabrycznego na usługi.. Jasne tylko że Okna zostały zamontowane w listopadzie 2006 bez klamek, miały zostać założone przy regulacji okien w póżniejszym terminie. Okna były wstawione po tynkach. Ja mogę za regulację zapłacić tyle tylko że przedstawiciel U zobowiązał się do darmowej regulacji jako rekompensatę za 4 miesięczny okres opóżnienia dostawy okien. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaZ 02.10.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 błagam powiedzcie mi, który to jest tzw "złoty dąb"?D2 - lekko rudawo - ceglasty? proszę o pomoc, bo to jest bardzo pilne, chyba musimy zmienić zamówienie, bo nasz dealer ma nieaktualne wzorniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 02.10.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 błagam powiedzcie mi, który to jest tzw "złoty dąb"?D2 - lekko rudawo - ceglasty? proszę o pomoc, bo to jest bardzo pilne, chyba musimy zmienić zamówienie, bo nasz dealer ma nieaktualne wzorniki Tak na odległość trudno powiedzieć ale może zdjęcie Ci pomoże to są drzwi U złoty dąb, zdjęcia okien mam z oddali więc nie wklejam. http://images24.fotosik.pl/44/d08ec85ef8e6988f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaZ 02.10.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 błagam powiedzcie mi, który to jest tzw "złoty dąb"?D2 - lekko rudawo - ceglasty? proszę o pomoc, bo to jest bardzo pilne, chyba musimy zmienić zamówienie, bo nasz dealer ma nieaktualne wzorniki Tak na odległość trudno powiedzieć ale może zdjęcie Ci pomoże to są drzwi U złoty dąb, zdjęcia okien mam z oddali więc nie wklejam. http://images24.fotosik.pl/44/d08ec85ef8e6988f.jpg dzięki śliczne, ale który to jest numer z palety "D"? nasz wspaniały Pan mówi, że nie ma nazwy "złoty dąb", tylko D-ileś tam....boshe kogo oni zatrudniają? dzwoniłam do Centrali i Pani mi powiedziała, że "złoty dąb to CHYBA D2":( jakbyś mógł zerknąć i mi pomóc - będę niezmiernie wdzięczna: http://urzedowski.pl/okna.php?kat_id=141&kat_name=okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 02.10.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 O rany, nie wiem. Mam okna dąb gallux a więc coś z D. Sprawdzę w domu na zamówieniu, niestety dopiero wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaZ 02.10.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 O rany, nie wiem. Mam okna dąb gallux a więc coś z D. Sprawdzę w domu na zamówieniu, niestety dopiero wieczorem. naprawdę? super, nie wiem jak Ci się odwdzięczę młaaaa jutro się przypomnę, to od razu pojadę do U z konkretami ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 02.10.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.10.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Te drzwi są w D1. Dopiero w słońcu wyglądają troszkę jak złoty dąb... D2 rudawo-marchewkowy? To nie złoty dąb... wg fabryki zotym dąbem miał być kolor D3, ale wg mnie jest mdły. Dziś go montuję obok okna w pcw w złotym dębie, to moze uda się zrobic odpowiednią fotkę. aha.. tu na forum jest chyba d3...http://forum.muratordom.pl/dom-wg-projektu-indywidualnego-b-i-r,t97784-120.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 02.10.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 O rany, nie wiem. Mam okna dąb gallux a więc coś z D. Sprawdzę w domu na zamówieniu, niestety dopiero wieczorem. To jest kolor D1. Edyryt masz takie same drzwi jak ja Tylko widze, ze jeszcze oslonki na zawiasy nie zalozone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 02.10.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 O rany, nie wiem. Mam okna dąb gallux a więc coś z D. Sprawdzę w domu na zamówieniu, niestety dopiero wieczorem. To jest kolor D1. Edyryt masz takie same drzwi jak ja Tylko widze, ze jeszcze oslonki na zawiasy nie zalozone No tak nie ma klamek, (na szczęście w oknach), nie ma osłonek na zawiasach. Czekam, jeszcze cierpliwie czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaZ 02.10.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 O rany, nie wiem. Mam okna dąb gallux a więc coś z D. Sprawdzę w domu na zamówieniu, niestety dopiero wieczorem. To jest kolor D1. Edyryt masz takie same drzwi jak ja Tylko widze, ze jeszcze oslonki na zawiasy nie zalozone Hmmm dobrze wiedzieć, jesteście lepiej poinformowani od tych pseudo sprzedawców. To ja nie wiem skąd on wziął te swoje deseczki, skoro taki ciemny był ten D1 dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts