Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Uwaga uwaga wybrałam :D

do okien Urzędowski mahoń afrykański - m1 wybrałam Normstahla mahoniowego euroflair. Odrobinę jest ciemniejszy ale na 100% lepiej pasuje niż ciemny dąb. Przy tym ostatnim m1 wygląda za bardzo czerwono a przy mahoniu odrobinę jaśniej ...ale mówię wam jest super widziałam na żywo !!!!! całą bramę i ciemny dąb i mahoń!!!!!

Mikopiko - mamy ten sam dylemat co Ty :(

Zamówiliśmy 2 tyg. temu okna U. - wybieraliśmy między D1 a M1, akurat miał oba rodzaje na magazynie czekające na odbiór klientów i mahoń wydał nam się zdecydowanie jaśniejszy, więc wybór padł na M1.

Dziś pojechaliśmy potwierdzić gotowe zamówienie i szprosy jakie U. dla nas rozrysował i znowu były świeżo przywiezione okna i przeraziliśmy się, bo M1 wydał nam się taaaki ciemny, ciemniejszy tym razem od D1 :cry:

Mam mieszane teraz myśli, bo zależało mi na kolorku średnim, nie wpadającym w żadną czekoladę, tylko raczej "ciegiełko-brąz", bo dachówkę mamy czerwień naturalna (lekko ceglasta) :wink:

drzwi zewn też u U - M1 - i co teraz z bramą garażową? :roll:

Justyna tak jak już napisałam mamy mahoń M1 okna i drzwi , tam gdzie zamawialiśmy dostaliśmy deseczkę taką samą...troche się baliśmy, że będzie odstawać od realu ale już widzieliśmy nasze okna i jest identyczny kolor.

Bramy różne oglądaliśmy i ta wyglądała nam i na ładną w wykonaniu i kolor też ok, a co do dachu to mamy ruppceramikę ceglasta :D

Tam gdzie zamawiałaś okna podjedź i poproś o deseczke napewno ci dadzą,

a i jeszcze jedno wydaje mi się, że D1 jest bardziej żółte a M1 bardziej czerwone :roll: chyba dobrze powiedziałam :roll:

Super - to własnie chciałam usłyszeć, że "M1 jest bardziej czerwone" :lol: do ceglastej dachówki jak znalazł.

Jutro pojedziemy do Normstahla obejrzeć ich bramy w kolorze mahoniowy euroflair. Jeszcze raz wielkie dzięki!

A ja twierdzę ze M11 (czyli meranti) jest wyraznie jasniejsze niz M1 i D1..

nie jestem pewna na 100%, ale M11 nie ma chyba w palecie kolorów U :-?

Justynka, ależ zapewniam CIę ze jest. To świeża nazwa, bo dawniej było to M1.

A wiem.. bo nie ukrywałem tego nigdy ( chociaż niektórych z Wasto może nawet zbulwersować) - znam tą markę i prowadzę jej sprzedaż.

A wiem.. bo nie ukrywałem tego nigdy ( chociaż niektórych z Wasto może nawet zbulwersować) - znam tą markę i prowadzę jej sprzedaż.

jak my zamawialiśmy okna, to z mahoniu afrykańskiego były tylko 3 albo 4 kolory do wyboru :D

jak my zamawialiśmy okna, to z mahoniu afrykańskiego były tylko 3 albo 4 kolory do wyboru :D

I dalej tak jest - Urzedowski ma skromną paletę podstawowych barw. Dla firmy jest to wygodne, dla Klientów którzy mają indywidualne oczekiwania może się to nie podobać.

A jak wygląda u Was regulacja okien w pierwszym roku użytkowania ? Czy długo czekaliście aż się ktoś pojawił ? Ja nie mam już sił dzwonić, pisać, prosić o regulację. Od lipca czekamy :evil:

Regulacja to zawsze sprawa indywidualnego ustalenia. Jeśli sprzedawca lub montazysta się do tego zobowiązał to się przypominaj. Zwyczajowo jest przyjęte (u sprzedawców których cenię), ze pierwszą regulację robi się gratis w ramach montażu.

Pozostałe.. to zależy, bo są takie "uciązliwości" jak okna wstawione przed tynkami - wówczas stolarka w zależności od wilgotności raz ociera z prawej, raz z lewej.. Najlepiej - jeśli sie da - sprawę przeczekać do ustabilizowania wilgotności i temperatury (czyli pierwszy pełny sezon grzewczy)..

W każdym bądz razie temat nie wchodzi w zakres gwarancji (tam jest instrukcja samodzielnej regulacji) i jak zlecisz to serwisowi fabrycznemu to dostaniesz propozycję z cennika fabrycznego na usługi..

dziwne, bo nawet na stronie U nie ma nigdzie M11 w palecie kolorów :roll:

A jak wygląda u Was regulacja okien w pierwszym roku użytkowania ? Czy długo czekaliście aż się ktoś pojawił ? Ja nie mam już sił dzwonić, pisać, prosić o regulację. Od lipca czekamy :evil:

Regulacja to zawsze sprawa indywidualnego ustalenia. Jeśli sprzedawca lub montazysta się do tego zobowiązał to się przypominaj. Zwyczajowo jest przyjęte (u sprzedawców których cenię), ze pierwszą regulację robi się gratis w ramach montażu.

Pozostałe.. to zależy, bo są takie "uciązliwości" jak okna wstawione przed tynkami - wówczas stolarka w zależności od wilgotności raz ociera z prawej, raz z lewej.. Najlepiej - jeśli sie da - sprawę przeczekać do ustabilizowania wilgotności i temperatury (czyli pierwszy pełny sezon grzewczy)..

W każdym bądz razie temat nie wchodzi w zakres gwarancji (tam jest instrukcja samodzielnej regulacji) i jak zlecisz to serwisowi fabrycznemu to dostaniesz propozycję z cennika fabrycznego na usługi..

Jasne tylko że

Okna zostały zamontowane w listopadzie 2006 bez klamek, miały zostać założone przy regulacji okien w póżniejszym terminie. Okna były wstawione po tynkach. Ja mogę za regulację zapłacić tyle tylko że przedstawiciel U zobowiązał się do darmowej regulacji jako rekompensatę za 4 miesięczny okres opóżnienia dostawy okien.

Pozdrawiam

błagam powiedzcie mi, który to jest tzw "złoty dąb"?D2 - lekko rudawo - ceglasty?

proszę o pomoc, bo to jest bardzo pilne, chyba musimy zmienić zamówienie, bo nasz dealer ma nieaktualne wzorniki :(

Tak na odległość trudno powiedzieć ale może zdjęcie Ci pomoże to są drzwi U złoty dąb, zdjęcia okien mam z oddali więc nie wklejam.

http://images24.fotosik.pl/44/d08ec85ef8e6988f.jpg

błagam powiedzcie mi, który to jest tzw "złoty dąb"?D2 - lekko rudawo - ceglasty?

proszę o pomoc, bo to jest bardzo pilne, chyba musimy zmienić zamówienie, bo nasz dealer ma nieaktualne wzorniki :(

Tak na odległość trudno powiedzieć ale może zdjęcie Ci pomoże to są drzwi U złoty dąb, zdjęcia okien mam z oddali więc nie wklejam.

http://images24.fotosik.pl/44/d08ec85ef8e6988f.jpg

dzięki śliczne, ale który to jest numer z palety "D"? nasz wspaniały Pan mówi, że nie ma nazwy "złoty dąb", tylko D-ileś tam....boshe kogo oni zatrudniają?

dzwoniłam do Centrali i Pani mi powiedziała, że "złoty dąb to CHYBA D2":(

jakbyś mógł zerknąć i mi pomóc - będę niezmiernie wdzięczna:

http://urzedowski.pl/okna.php?kat_id=141&kat_name=okna

Te drzwi są w D1. Dopiero w słońcu wyglądają troszkę jak złoty dąb...

D2 rudawo-marchewkowy? To nie złoty dąb...

wg fabryki zotym dąbem miał być kolor D3, ale wg mnie jest mdły. Dziś go montuję obok okna w pcw w złotym dębie, to moze uda się zrobic odpowiednią fotkę.

aha.. tu na forum jest chyba d3...

http://forum.muratordom.pl/dom-wg-projektu-indywidualnego-b-i-r,t97784-120.htm

O rany, nie wiem. Mam okna dąb gallux a więc coś z D. Sprawdzę w domu na zamówieniu, niestety dopiero wieczorem.

To jest kolor D1.

Edyryt masz takie same drzwi jak ja :)

Tylko widze, ze jeszcze oslonki na zawiasy nie zalozone :wink:

No tak :evil: nie ma klamek, (na szczęście w oknach), nie ma osłonek na zawiasach. Czekam, jeszcze cierpliwie czekam. :D

O rany, nie wiem. Mam okna dąb gallux a więc coś z D. Sprawdzę w domu na zamówieniu, niestety dopiero wieczorem.

To jest kolor D1.

Edyryt masz takie same drzwi jak ja :)

Tylko widze, ze jeszcze oslonki na zawiasy nie zalozone :wink:

Hmmm dobrze wiedzieć, jesteście lepiej poinformowani od tych pseudo sprzedawców. To ja nie wiem skąd on wziął te swoje deseczki, skoro taki ciemny był ten D1 :roll:

dzięki serdeczne :)