Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zdjęcia straszne nam się to na szczęście nie przytrafiło ale to prawda, że na wszystkich trzeba uważać i nawet jak się uważa to czasami to nie pomaga. Okna Urzędowskiego są piękne i drogie , boli strasznie fakt , że inni -ci co to zakładają nie mają szacunku do cudzej własności.

Nie odpuszczaj tego tak nie powinno się dziać!!

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zauważyłem znaczne zainteresowanie zdjęciami biednych okienek i dziękuję za wyrazy współczucia i dodawanie sił. Uzupełniłem galerię o parę fotek, których nie zdążyłem umieścić wcześniej http://mareck00.fotosik.pl . Dla wyjaśnienia - zdjęcia są zrobione ponad rok temu, choć od tamtej pory niewiele się zmieniło.

To z pisma z października 2007:

Widoczne na zdjęciach liczne uszkodzenia mechaniczne drzwi spowodowane są przez ekipę montującą, kierowaną przez p. Ch..., która w czasie pierwszego montażu, w dniu 02 października 2007 r., po informacji o tym, iż drzwi prawe są niewłaściwe, przestała w jakikolwiek sposób troszczyć się o technologię montażu - brak opianowania pianką montażową, nieustawienie w pionie i w poziomie, jak również przestała zwracać uwagę na kulturę montażu (prośba właściciela nieruchomości, by pomimo faktu, iż są to drzwi zastępcze, montować te, które są wyposażone w hamulec – blokadę położenia, w odpowiednich dla nich miejscach, tak jak było to określone w zamówieniu oraz prośby o to, aby nie niszczyć stolarki przed i w trakcie montażu, gdyż powoduje to stratę w mieniu firmy U..... Obie prośby pozostały bez rezultatu – co widać na zdjęciach). Ilość drzwi prawych i lewych o wym. 230 cm (parter) i 220 cm (piętro) oraz kierunki ich otwierania były ustalone podczas pomiaru przez p. Ch... i przez jego ekipę montowane. Uwagi odnośnie dostarczenia niewłaściwych drzwi balkonowych, braku klamek i informacje dotyczące wstępnych ustaleń telefonicznych z Dyrektorem Handlowym p. T.... były opisane w Protokole po zakończeniu pierwszego montażu w dniu 2 października 2007 r. Po nie umówionej wizycie drugiej ekipy w dniu 25 października 2007 r., przeważająca większość drzwi balkonowych wyposażonych w hamulec (blokadę otwarcia) nadal nie działa prawidłowo. Zostały założone klamki i osłony zawiasów okien i drzwi. Dzięki temu stało się możliwym sprawdzenie działania zamontowanych okien i drzwi balkonowych. Przy próbie zamknięcia drzwi słyszalny jest metaliczny dźwięk i charakterystyczny „opór” stawiany przez źle wyregulowane listwy rygli w skrzydłach drzwi. Ponowna regulacja stolarki, przeprowadzona pośpiesznie i niedbale, bez informowania właściciela nieruchomości i pod jego nieobecność, polegała na zdjęciu metalowych okuć, zamiast prawidłowego i precyzyjnego ustawienia wzajemnie pracujących ze sobą elementów mechanizmów zamykania i ryglowania drzwi.

Ze względu na fakt, iż budynek w ciągu miesiąca będzie zamieszkany, w związku z czym istnieje PILNA!!! potrzeba sfinalizowania prac wykończeniowych wewnątrz oraz na zewnątrz budynku. Obecna sytuacja wymaga, aby Firma ... jasno sprecyzowała termin wymiany drzwi balkonowych, które zostały dostarczone i zabudowane jako zastępcze oraz spowodowała przyjazd kompetentnej ekipy serwisowej, która po uprzednim uzgodnieniu i w obecności właściciela, dokona prawidłowej regulacji stolarki okiennej.

Podobnych syfiarzy miałem u siebie na dachu. Kompletny brak szacunku dla cudzej własności - prawie 400 sztuk dachówek, 12 gąsiorów i 1 trójnik zniszczonych, najmocniejsza na rynku i zarazem najdroższa membrana dachowa podziurawiona, rynny stalowe porysowane i pogięte. Trochę nerwów i pieniędzy mnie to kosztowało, ale sytuacja została opanowana. I to wszystko zafundowała mi firma, która ma świetne notowania na lokalnym rynku. Na dźwięk jej nazwy jeży mi się skóra. Jednak patrząc na te zdjęcia dochodzę do wniosku, że masz bardzo mocne nerwy. Niejeden będąc w takiej sytacji, oczekiwałby teraz w odosobnieniu na wyrok w sprawie czynu zabronionego, popełnionego w afekcie.

ja również mam przejścia z jednym z dealerów Urzędowskiego, na razie nie bedę nic pisać, bo nie ma jeszcze zamontowanych drzwi wejściowych, miały być zamontowane już w lipcu :evil: razem z oknami, tylko Pan zapomniał mi powiedzieć, że z fabryki przyjechały same drzwi bez doświetleń z boku i tak mi je chciał zamontować :evil:

całą historię opiszę jak już będą drzwi na miejscu

My jesteśmy bardzo zadowoleni, mam wszystkie okna z Urzędowskiego, drzwi zewnętrzne i parapety. Postanowiliśmy również że drzwi wewnętrzne kupimy też od Urzędowskiego. Może to kwestia dobrej ekipy. Właściciel salonu który to sprzedaje sam osobiście pracował z nimi przy wstawianiu stolarki. Żadnych uszkodzeń, dodatkowych otworów pod okucia nie zauważyłem. Jak ktoś chce to zapraszam na PW, to podam namiary na tą firmę żeby nie robić tutaj kryptoreklamy. Dodam że firma jest z Bełchatowa.

My jesteśmy bardzo zadowoleni, mam wszystkie okna z Urzędowskiego, drzwi zewnętrzne i parapety. Postanowiliśmy również że drzwi wewnętrzne kupimy też od Urzędowskiego. Może to kwestia dobrej ekipy. Właściciel salonu który to sprzedaje sam osobiście pracował z nimi przy wstawianiu stolarki. Żadnych uszkodzeń, dodatkowych otworów pod okucia nie zauważyłem. Jak ktoś chce to zapraszam na PW, to podam namiary na tą firmę żeby nie robić tutaj kryptoreklamy. Dodam że firma jest z Bełchatowa.

Wybacz, ale nie bardzo rozumiem takie postępowanie :roll:

Większość wyznaje zasadę, że jeśli jakaś firma "dała ciała" to obsmarowac ją maxymalnie a właściela po nazwisku, najlepiej z adresem zamieszkania. Bo na to prawo pozwala- on jest firmą więc dane są publiczne..... I jeszcze zalogować się od nowa jak Mareck00, bo ktoś go namierzy- nie wiadomo czego się obawiając.....

Jeśli jednak ktoś wykonał dobrze swoją usługę to polecę go na priv, kryptoreklama itp. :-?

Nie możesz tutaj pochwalić człowieka za dobrze wykonaną pracę???? Nie jest to żadna kryptoreklama moim zdaniem a temat dotyczy również okien Urzędowskiego. Więc wal śmiało adres i dane tej bełchatowskiej firmy- tam również ludzie domy budują i taki wykonawca jest potrzebny.

Oczywiście, dopóki nikt go nie obsmaruje....... :wink:

OK, w takim razie podaję adres. Jednak w przeglądanych postach często spotykam się tym, że jeżeli ktoś napisze dane firmy i zaczyna ją wychwalać to zaraz znajdują się tacy co to oskarżają o reklamę :/

P.H.U. A.P.K. strona: 1

Andrzej Keller

ul. Wojska Polskiego 92A

97-400 Bełchatów

tel./fax : (044) 633 07 73

tel. kom. 600 41 52 98

[email protected]

Ech, strategicznie byloby nie wracać do ponurego wątku założonego przez Marecka, ale nurtuje mnie ta sprawa.

Mareck00,

rozszerzyłeś swój wpis o kilka faktów - jestem zaskoczony, bo poruszyłeś już niebo by załatwić swoją sprawę, a szukałeś rozwiązania na ziemi? Może było bliżej..

Czy popatrzyłeś dokładnie w swoją umowę? Bo jestem pewien, że :

- stroną /wykonawcą usługi dostarczenia i montażu okien/ była firma niezależna od Producenta mimo zbieżności w nazwie.

- miałeś tam zawarte informacje o płatności, bo nie wierzę że montazyści sami z siebie dopuścili się "szantażu" - tak jak to opisałeś.

- te balkony.. same prawe, no właśnie? Jak one są zapisane w umowie? Bo jeśli tak jak chciałeś to jestem w szoku że jeszcze ich nie masz wymienionych i tu baty się należą sprzedawcy!

Twoje usterki - poza niezgodnością z umową - bo zakadam że jest dostarczone inaczej niż podpisane - są bardzo drobne i da się je bezproblemowo naprawić - już o tym pisałem. Tylko ta druga strona nie chce.. nie mogę zrozumieć dlaczego, jeśli Ty jesteś wobec niej w porządku?

Wygląda że w tej całej sprawie zawinił najbardziej montażysta - nie szanował powierzonej mu stolarki a może i źle przekazał Wasze ustalenia co do strony otwierania balkonów.

Ale tego problemu by pewnie nie było, gdybyś trafił na odpowiedzialnego sprzedawcę. To od niego zależy szybkość załatwienia sprawy: wysłanie inej ekipy jesli ta sie nie spieszy, zamówienie nowych okien, itp.

Bo kompletnie nie mieszałbym do tego Producenta, który formalnie nie ma tu nic do powiedzenia, chyba że jest potrzeba znalezienia mediatora i wywarcie nacisku na nieslidnego sprzedawce.

To moje zdanie, a jestem tylko drobnym sprzedawca który takze potrafi sie pomylic.

Nie chce bronic zlej roboty, bo ona zawsze wymaga potepienia, ale oczekuje wlasciwego przedstawiania spraw, a nie takiego szantazowania.

ja również mam przejścia z jednym z dealerów Urzędowskiego, na razie nie bedę nic pisać, bo nie ma jeszcze zamontowanych drzwi wejściowych, miały być zamontowane już w lipcu :evil: razem z oknami, tylko Pan zapomniał mi powiedzieć, że z fabryki przyjechały same drzwi bez doświetleń z boku i tak mi je chciał zamontować :evil:

Renata, ręczę że z fabryki Twoje drzwi przyjechały tak jak zostały zamówione przez dealera. Trochę to dziwne, bo terminy realizacji są krótkie i powinnaś je mieć od lipca już przynajmniej 3 razy u siebie...

..... I jeszcze zalogować się od nowa jak Mareck00, bo ktoś go namierzy- nie wiadomo czego się obawiając.....

...... :wink:

Nie obawiam się niczego, Stary i moje logowanie do tego forum nastąpiło dopiero teraz. Często je odwiedzałem anonimowo, korzystając z zawartych tam informacji, ale sporadycznie i bez logowania.

Do Finlandii - jest tak, jak to opisuję (bo nie koniec jeszcze). Wkrótce wątek o podrabianiu podpisów i dat.

Renata, ręczę że z fabryki Twoje drzwi przyjechały tak jak zostały zamówione przez dealera. Trochę to dziwne, bo terminy realizacji są krótkie i powinnaś je mieć od lipca już przynajmniej 3 razy u siebie...

tak owszem, ale dealer się pomylił i w doświetlach zamówił szyby antywłamaniowe, ja powiedziałm, że nie bedę za to płacić i wycofał je do fabryki do wymiany, tylko mały szczególik, że jak się ze mną umawiał na montarz to zapomniał mi powiedzieć że doświetla jeszcze nie wróciły z fabryki,

kolejnym razem jak już drzwi przyjechały na działkę okazało się, że ramka miedzy szybami nie jest w takim kolorze jak została zamówiony, więc kolejny wyjazd do fabryki, ech szkoda gadać :cry:

tak owszem, ale dealer się pomylił i w doświetlach zamówił szyby antywłamaniowe, ja powiedziałm, że nie bedę za to płacić i wycofał je do fabryki do wymiany, tylko mały szczególik, że jak się ze mną umawiał na montarz to zapomniał mi powiedzieć że doświetla jeszcze nie wróciły z fabryki,

kolejnym razem jak już drzwi przyjechały na działkę okazało się, że ramka miedzy szybami nie jest w takim kolorze jak została zamówiony, więc kolejny wyjazd do fabryki, ech szkoda gadać :cry:

ale to chyba nie wina drzwi ani okien urzędowskiego tylko jakiegoś nie odpowiedzialnego i zakręconego dealera :roll:

Ej.. ale ktoś kombinował:) zakładam że to były doświetla na całą wysokość drzwi i nie było też innych przeszkód by je zamówić w jednej całośći.. z drzwiami. A tu szyby P4 są w standardzie, bez dopłaty..

Fakt - nieźle zakręcone są losy Twojego zamówienia, ale mam nadzieje że wszystko się dobrze skończy.

Ej.. ale ktoś kombinował:) zakładam że to były doświetla na całą wysokość drzwi i nie było też innych przeszkód by je zamówić w jednej całośći.. z drzwiami. A tu szyby P4 są w standardzie, bez dopłaty..

Fakt - nieźle zakręcone są losy Twojego zamówienia, ale mam nadzieje że wszystko się dobrze skończy.

są to doświetla na całą wysokość drzwi, na pytanie dlaczego nie są całością dowiedziałam się że się nie da, szyby P4 nie są mi potrzebne, bo oprócz doświetli na parterze mam dwa okna 270x230 ze zwykłymi szybami i jeżeli ktoś miałby mi się włamać do domu to okna są do tego "wygodniejsze" :)

http://images34.fotosik.pl/377/2a9e445fa69e4303.jpg

osobiście uważam, że lepiej zainwestować w dobry alarm, a droższe szyby, to większy wydatek przy naprawie, no tak, ale Ty nie o tym, tylko o tym że one są w standardzie :D

a z kolorem ramek to pomylili się w fabryce :cry:

jedno okno mam zareklamowane, bo pojawiły się na nim jakieś wykwity http://images41.fotosik.pl/28/0927f6979297927d.jpg

zdjęcie nie ma dobrej ostrości, postaram się dzisiaj zrobić jakieś dobre i pokarzę co to jest, moim zdaniem jakaś żywica z niewysuszonego drewna

Jesli masz zgloszoną reklamację do fabryki to te wycieki zmyją Ci od ręki - przy oględzinach.

A szyba P4 w drzwiach? No nie.. poza aspektem bezpieczeństwa przed włamaniem ma inne przesłanie - oczywiste wg mnie - do drzwi podchodzisz kilka razy dziennie, często z ciezkimi torbami pełnymi zakupów lub jeszcze innym, niewymiarowym cudem w rękach. Nietrudno sobie wyobrazic ze przy probie szukania klucza i otwierania drzwi taka torba może uderzyć o szybę..

Słyszałem ze niektórzy zamawiają doświetla osobno - moze wychodzi troche taniej, ale czy lepiej?Jedyne co przemawia za takim rozwiazaniem to lzejsze mozliwosci przenoszenia i transportu.

Ramki?Jak pomylili w fabryce (lub hucie szkła), to wymienią. Ale nie powinno to trwać tak długo.. to prosta robota i nieduży koszt, nawet gdyby to miał wykonanć montażysta.

Jesli masz zgloszoną reklamację do fabryki to te wycieki zmyją Ci od ręki - przy oględzinach.

A szyba P4 w drzwiach? No nie.. poza aspektem bezpieczeństwa przed włamaniem ma inne przesłanie - oczywiste wg mnie - do drzwi podchodzisz kilka razy dziennie, często z ciezkimi torbami pełnymi zakupów lub jeszcze innym, niewymiarowym cudem w rękach. Nietrudno sobie wyobrazic ze przy probie szukania klucza i otwierania drzwi taka torba może uderzyć o szybę..

Słyszałem ze niektórzy zamawiają doświetla osobno - moze wychodzi troche taniej, ale czy lepiej?Jedyne co przemawia za takim rozwiazaniem to lzejsze mozliwosci przenoszenia i transportu.

Ramki?Jak pomylili w fabryce (lub hucie szkła), to wymienią. Ale nie powinno to trwać tak długo.. to prosta robota i nieduży koszt, nawet gdyby to miał wykonanć montażysta.

zdjęcie lepszej jakości

http://images32.fotosik.pl/394/d41aced59a7de51a.jpg

fakt nie powinno to trwać długo, a trwa już 4 miesiące :cry: