finlandia 22.07.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 (edytowane) Jedno sprostowanie sprawy - by nie było że coś przemilczałem: dziś dostałem zamówienie, które robiło się prawie 4 miesiące. Jestem spóźniony wobec klienta o miesiąc (z tym że to jedne z najdłuższych spóźnień jakie miałem od 3 czy też 4 lat). Także fabryka też nie jest święta, chociaż widzę, że następne terminy nie będą realizowane z aż takim poślizgiem. Edytowane 22 Lipca 2011 przez finlandia literka zjedzona wraz ze śniadaniem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatollo 27.07.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam, mam pytanie do znawców tematu? Ciągle wahamy się czy zakupić drewno czy PCV. Dostałem właśnie ofertę od Urzędowskiego i tu moje pytania. Czy brać pod uwagę drewno lite czy łączone? Lite w moim przypadku wychodzi ponad 8 tys więcej (dokładnie chodzi o okna dębowe). Czy warto zainwestować w lite czy może odpuścić temat i postawić na łączone? Dodam tylko okna Galux Oro - wk2 - szyba P4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuńczyk1719507862 27.07.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Montuj łączone, chyba że masz zamiar chodzić z lupą i codziennie okna z 10 cm oglądać Zresztą lite też jest łączone, ale tylko w wewnętrznych warstwach. My się zdecydowaliśmy na Galuxy Oro z łączeniami, różnica w cenie swoje zrobiła. Piękne są te okna A żona chciała na początku plastiki montować... Teraz mi dziękuje, że ją przekonałem. Opóźnienie miałem z realizacją zamówienia jakieś półtora miesiąca, ale ponieważ mieliśmy na to spory zapas czasu, także nie sprawiło to problemu. Okna i tak musiały później czekać w magazynie sprzedawcy, bo było za zimno na montaż (styczeń/luty). No i montażyści z Henrykowa rewelacyjni, szczerze polecam Dzięki pomocy finlandi udało się również dobrać kolorystycznie bramę garażową z Wiśniowskiego. Reasumując, kwiatollo, bierzcie drewno i się nie wahajcie dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.07.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) Same mikrozłącza przestały mnie drażnić już dawno. W tłustych latach było to rozwiązanie uważane za "niegodne" dobrego okna. chociaż w cennikach innych firm było niemal zawsze. Ale czasy się zmieniły, postęp w doborze drewna także poszedł do przodu i już takich obiekcji nie mam. Co więcej - mi to zupełnie nie przeszkadza i ostatnio miałem okazję robić jasny kolor dębu na mikrozłączach - wyszło bardzo OK / tzn nie spodziewałem się że może to wyjść tak dobrze, zważywszy ze Klient oszczędził ok 7 tys zł i miał swój wymarzony kolor. Przykład zdjęcia w linku: http://www.alterdom.pl/userfiles/file/DB3%20balkony.JPG http://www.alterdom.pl/userfiles/file/DB3%20balkony.JPG Post wcześniej napisałem, że ostatnio termin realizacji jakiegoś mojego zlecenia wyniósł prawie 4 mies. Wczoraj przypadkiem zapytałem o jakieś nowe zlecenie - okazało się że jest niemal gotowe - jak właśnie nie zapeszyłem chwaląc się tym - będzie wykonane w niecałe 6 tygodni.. i weź tu człowieku bądź przewidujący Tak czy inaczej - warto zamawiać te okna z zapasem czasowym by nie było niespodzianek. Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatollo 27.07.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Bardzo fajnie wyglądają te okienka. My szukamy czegoś ciemnego i tu wybór padła na ciemny brąz (dąb) symbol DB7. Finlandia a może zaproponował byś kolor bramy? My myślimy o Hormannie kolor nocny dąb, co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuńczyk1719507862 27.07.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Z Wiśniowskiego pasuje orzech idealnie, też mamy DB7 okna i bardzo dobrze się to komponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatollo 27.07.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Z Wiśniowskiego pasuje orzech idealnie, też mamy DB7 okna i bardzo dobrze się to komponuje. mam prośbę...Tuńczyk mógłbyś przesłać mi fotkę tych okien i bramy? Ja myslałem o Hormannie, ale chętnie zobacze jak wygląda Wisniowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuńczyk1719507862 27.07.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Oczywiście, napisz mi na priv swój adres mailowy. Jutro Ci podeślę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.07.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 DB 7? To mocno ciemny dąb - nie widziałem na żywo okien poza jakimiś drzwiami, ale mam wrażenie, że tu orzech byłby za jasny - strzelałbym w ciemny dąb, tylko mogę się mylić - czasem próbka nei oddaje rzeczywistego obrazu.Tuńczyk, też zapisuje się na Twoje fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 28.07.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 ten sam kolor na meranti będzie miał inny niż na sośnie czy dębie.Rodzaj drewna ma istotny wpływ na kolorystykę lazury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuńczyk1719507862 28.07.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Oj, faktycznie, coś namieszałem. Mamy okna w kolorze D9, a nie D7... Przepraszam za zamieszanie:) Tak czy owak, fotki wysłane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatollo 28.07.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Oj, faktycznie, coś namieszałem. Mamy okna w kolorze D9, a nie D7... Przepraszam za zamieszanie:) Tak czy owak, fotki wysłane. Dzieki za fotki, ale tak mi sie wydawało, że coś za jasne te Twoje okienka. DB7 są ciemniejsze i tu właśnie pasuje brama w kolorze dąb nocny lub dąb bagienny. Pomimo to ładnie sie prezentują, a czy te łączenia u Was są mocno widoczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuńczyk1719507862 28.07.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 a czy te łączenia u Was są mocno widoczne? Nie na tyle, żeby zwracać na to uwagę. Jak się stoi i uważnie przygląda, to można znaleźć miejsca łączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alerion1 10.08.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Cóż to nikt nie zna dobrych montażystów na Sląsku? No nic... Może w takim razie ktoś mi powie czy Urzedoski robi szprosy naklejane tzw wiedenskie w oknach trzyszybowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.08.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Robi. Wydaje mi się, że nawet w tym wątku ktoś wklejał fotki szprosów wiedeńskich. Z tym - że z bliska nie wygląda to bardzo atrakcyjnie, bo szyby mają tzw. slepy szpros (dupleks) tylko w komorze zewnętrznej. Osobiście uważam, że nie ma to jak ramka nakładana (praktyczna i ładna). Montażyści na Śląsku? Kurczę, tam jest tylu dobrych salonów, że sam nie wiem który najlepszy - a poważnie - zadzwon do fabryki, popros z biurem obsługi i zapytaj kogo polecą w Twojej okolicy - oni się orientują najlepiej, kto jest godny polecenia (na pewno nie podadzą nikogo, na kogo są skargi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alerion1 11.08.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Dzięki Finlandia.Napisz prosze jeszcze w jakich szerokościach oni robią te ramki.Można dać dwie? Jedną od środka a drugą na zewnątrz/.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 07.09.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Ktoś zamawiał ostatnio okna u Urzędowskiego?Jak teraz jest z terminami?W oko wpadły nam okna w tej firmie, cenowo są super więc chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o aktualnej sytuacji firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjaz 28.09.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Mam pytanko: czy któryś z kolorów dębu Urzędowskiego ma lekko szary odcień? (który mi osobiście kojarzy się właśnie z dębiną)Po malutkich próbkach na stronie Urzędowskiego (bardzo niewygodnej w użyciu) trudno się zorientować.Najbliżej tego o co mi chodzi jest kolor DB8, ale i tak jest zbyt "kolorowy". Druga sprawa: jak to jest z mikrozłączami? Czy tam w fabryce mimo wszystko starają się odpowiednio dobrać usłojenie/wybarwienie drewna, żeby tych złączek nie było widać, czy raczej zestawiają drewno jak leci?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.09.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 DB8 to kolor czarny. Lekko szary moze wydawac sie DB2 - nie miałem okazji go robic, ale kolega podeslal mi ostatnio fotki - z pozornie jasnego, niemalze surowego dębu wyszło coś całkiem ciemnego. I co najważniejsze - mówią że na żywo wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjaz 28.09.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Dzięki, finlandia. Faktycznie, coś mi się pomieszało: zamiast DB8 miało być DB6. Na próbce niewiele widać, ale wygląda to jak lekko szarawa poświata. http://www.urzedowski.com.pl/?p=/pl/1produkty/01okna/oro/menu/2/index Niestety na stronie nie ma DB2, więc nie mam nawet jak sprawdzić jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts