Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Zastanawiam się czy doświetlacze piwniczne mają sens. Chcę w piwnicy mieć pokój i nie wiem czy jest sens dodać do niego doświetlacz czy po prostu doświetlić go żarówką energooszczędną. Nie jestem w stanie znaleźć żadnych zdjęć przykładowych z wewnątrz aby mniej więcej widzieć jak to się sprawdza oraz czytałem że kilka osób jakby miało ponownie organizować piwnicę to z doświetlaczy by zrezygnowało. (strasznie też się ponoć brudzą).

Czy ktoś posiada? Podzieli się opinią lub zdjęciami?

pozdrawiam!

https://forum.murator.pl/topic/267581-do%C5%9Bwietlacze-piwniczne/

Dziękuje bardzo za szybkie odpowiedzi! Super zobaczyć to z wewnątrz, działa lepiej niż się spodziewałem. Ma ktoś może jeszcze zdjęcie z wykończonego pomieszczenia?

Czy taki doświetlacz trzeba dodać do projektu na etapie adaptacji?

Planuje podpiwniczenie w takim stylu:

piwnica2.png

I zastanawiam się nad doświetlaczami w pokojach i może w pokoju rozrywkowym z tym że o ile pokoje są ułożone najlepiej względem stron świata to pokoj rozrywkowy juz nie i nie wiem na ile tam światło wleci. Ale pewnie lepiej coś niż nic. Więc łącznie byłby to 3 doświetlacze w 3 pokojach i 2 w pokoju rozrywkowym.

Ktoś może coś doradzić? Czy to ma sens?

dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam! :)

https://forum.murator.pl/topic/267581-do%C5%9Bwietlacze-piwniczne/#findComment-7994918