Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Panowie mam pytanie ponieważ dziś pojechałem na budowę sprawdzić układanie ogrzewania podłogowego przez hydraulika I ogólnie zastanawia mnie rozstaw rurek w łazience. Obecnie jest zrobiony co 15cm. Gdzieś mi ktoś kiedyś tłumaczył że dobrze jest jak rozstaw w łazience jest co 10 cm. Czy to będzie do poprawy ? Czy jednak jest dobrze. Jednocześnie oddzielna pętlą do rozdzielacza jest doprowadzony grzejnik drabinkowy.

W salonie ogólnie widzę rozstaw 15 cm jednocześnie z zachowaniem przy oknach i np drzwiach wejściowych jest rozstaw 10 cm. Czyli tak jak się spodziewałem.

Czy w łazience duży problem będzie jeśli cała ma rozstaw rurek co 15 cm ? Powierzchnia jej to jakieś 8,5 m2. Jeszcze nie rozmawiałem z hydraulikiem I jednocześnie chciałbym zasięgnąć opinii ludzi doświadczonych. Podłogowka dopiero jest położona w 1/3 domu więc to nie tak że czepiam się czyjejś pracy na sam koniec Ale niektóre rzeczy warto wiedzieć.

https://forum.murator.pl/topic/267652-rozstaw-rurek-ogrzewania-pod%C5%82ogowego-w-lazience/

Gdybym to ja budował to bym powiedział STOP i wygonił tą ekipę bo robią Ci duże kuku.

Na jakiej podstawie robią Ci taką podłogówkę ?

Mają projekt, który upoważnia do takiej instalacji ?

Niech Ci go pokaza.

Jeśli nie mają takiego to ja bym na kopach ich wysadził

https://forum.murator.pl/topic/267652-rozstaw-rurek-ogrzewania-pod%C5%82ogowego-w-lazience/#findComment-7995597