Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koncepcja projektu - prosze o uwagi

Recommended Posts

Witam

Nasza dzialka wymusza zrobienie domu w skarpie, z piwnica.

Tak naszybko :)

Nasze zalozenia to:

-parter ok 120-130m- przestronny salona z otwarta kuchnia i wyspa, wysokim sufitem , 3 sypialnie

-piwnica - garaz ponad 50m , 2 pomieszczenia dodatkowe na silownie,kino itp....

Mamy wstepna koncepcje projektu :

https://drive.google.com/file/d/1T7VVloBy69SgDszkNerCLFWkXJO3C3FH/view

Nasze uwagi sa takie ze :

Z garazu chcialbym usunac pralnie aby go powiekszyc - tylko gdzie ja dac.. ?

Na parterze najmniejszy pokoj jest za maly - jak i kosztem czego go powiekszyc ?

Z gory pisze ze totalnie nie mamy pojecia co i jak zaczynamy zyc tym tematem, wiec prosze o wyrozumialosc :yes:

dziekuje

Edytowane przez jkp22

A ta ogromna kotłownia to czym ma być oplana? Chyba nie węglem. Czyste paliwo i tam masz pralnię.

W domu brak gazu wiec kotlowania ma miec bufor ciepla, napewno minimum 1000l z podlaczony z piecem na paliwo stale .- drewno (wlasny las). Nie wiem co CWU czy osobny baniak czy z buforu ciepla...hm :( ?

Dodatkowo kominek w salonie z płaszczem wodnym podłączonym do podlogowki i bufora i oczywiscie panele FV na dachu + solar.. ?

Jak duza kotlownie na to przewidziec, aby bylo tez miejsce na troche drewna ? bo faktycznie wydaje mi sie ze jest za duza ta kotowania.