Creonix 19.03.2022 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 (edytowane) Jakie było zadanie bardzo wysokich progów w starym domu w pomieszczeniu z którego wychodzi się do pozostałych pokojów?Czy zmniejszenie ich wysokości jest dozwolone bez szkody dla konstrukcji domu lub cyrkulacji powietrza? A może pożądane?Progi mają szer. 29 cm a wys. 17 cm! Czy ktoś z was się spotkał z takimi? Jest to ostatnie piętro pod samym strychem.Ktoś pisał mi, że służyły zatrzymaniu ciepła, ale jakoś mi to nie pasuje. Może obniżenie ich wpłynie pozytywnie na pozostałe pokoje w których jest zimno? I czemu miałoby to naruszyć konstrukcję, skoro nie opiera się na progach. Edytowane 19 Marca 2022 przez Creonix STyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.03.2022 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 w starej kamienicy progi mogą być elementem konstrukcyjnym (jak nadproże, tylko dołem).Wygląda jakby ktoś obniżył poziom podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts