Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bloczki betonu komórkowego jako zbrojenie?

Recommended Posts

Witam,

Mam nadzieję, że w dobrym miejscu na forum umieszczam ten post - jak nie, to proszę o przesunięcie.

Po budowie domu zostało mi trochę bloczków betonu komorkowego. Będę robił wylewkę betonową pod pomieszczenie gospodarcze (plyta wielkosci ok 5x6m). Zastanawiam się, czy oprocz standardowego zbrojenia nie dac kawałków tych bloczków, co by wszystko wzmocnic? Niestety obawiam sie czy te bloczki nie nasiakną za bardzo wilgocia i sie nie rozpadna powodoując odwrocony efekt od zamierzonego?

Z góry dziękuję za pomoc :)

Pozdrawiam,

MH

Nie wymyślaj głupot.

ŁaŁ!!! Jaka konstruktywna odpowiedz! Jestem w szoku!

A tak dla wyjaśnienia... zostały mi bloczki, ktorych nigdzie indziej nie wykorzystam. Jedyne co moge zrobic, to zamowic kontener na smieci (koszt ok 1200-1400 pln) i je tam wrzucuc, wraz z innymi rzeczami po budowie. Tylko dlaczego mam to wyrzucac (przeciez za to zaplacilem!) skoro moge to jeszcze gdzies wykorzystac? Nie lubie marnotrawic pieniedzy!

ŁaŁ!!! Jaka konstruktywna odpowiedz! Jestem w szoku!

A tak dla wyjaśnienia... zostały mi bloczki, ktorych nigdzie indziej nie wykorzystam. Jedyne co moge zrobic, to zamowic kontener na smieci (koszt ok 1200-1400 pln) i je tam wrzucuc, wraz z innymi rzeczami po budowie. Tylko dlaczego mam to wyrzucac (przeciez za to zaplacilem!) skoro moge to jeszcze gdzies wykorzystac? Nie lubie marnotrawic pieniedzy!

Beton komórkowy nie nadaje się do tego co chcesz zrobić. Nie chcesz wyrzucać pieniędzy to nie dawaj gruzu z betonu komórkowego w posadzkę.

Możesz dać gruz betonowy, kamienie polne ale to będzie tylko wypełnienie a nie zbrojenie.

henrykow,

Dzięki za odpowiedz. Iczywiscie ze normalne zbrojenie bedzie ... chcialem tylko wzmocnic/wypelnic bardziej wylewke oraz wykorzystac do konca zapas bloczkow! No nic ... trzeba bedzie znalezc inny sposob na ich "utylizacje" :)

Dzieki! Jakby co to temat do zamkniecia.

Pozdrawiam!

• Like 1