d24 26.03.2022 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Jestem na etapie ocieplenia stropu i chciałbym sobie ułatwić prace. Czy ktoś z Was spotkał się z przyrządem do ułatwienia cięcia wełny? Oczywiście zdaję sobie sprawę, że są profesjonalne maszynki do tego, ale -raz są dość drogie, a dwa to potrzebuję taki szablon na około 120m2 po czym narzędzie pójdzie w zapomnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d24 26.03.2022 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Obiło mi się o uszy, że dla ułatwienia pracy tworzy się takie szablony. Stąd zapytanie o pomysły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d24 26.03.2022 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 No jasne że wiem. Ale skoro chodzą słuchy że cały proces można sobie uprościć to czemu tego nie zrobić.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.03.2022 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Przyzwoita wełna jest ciasno zwinięta i zapakowana w folię. Szerokość na której chcesz rozwinąć odmierzasz na "tworzącej walca" i tniesz dedykowanym nożem. Po rozwinięciu widzisz paski co 10cm ułatwiające docięcie na długość. Uwaga: wełna przyzwoitej firmy zawinięta w folię z firmowym nadrukiem tworzy walec, który sam stoi na palecie (nawet pojedyncza sztuka). Używałem wyrobu Ursa Platinum 0,032 o grubości 15cm. To nie jest reklama, to opis zastosowanego rozwiązania. Wyrób który leży na palecie, jak nie przymierzając - szmata do podłogi, to wyrób izolacyjnopodobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts