samsu 31.03.2022 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Dopytaj i policz, jestem ciekaw efektów.Ani Ty ani ja czyli idiotami nie jesteśmy – on też to czyta i po co go za język ciągnąć i robić z siebie głuptoków. O spalaniu węgla pojęcia masz wiele – więc przestań się kompromitować i liczyć pchły na grzebieniu a już na pewno nie oczekuj tego ode mnie. To już się stało jedna wielką farsą i żenadą – czego chcesz jeszcze – tego co już jest Ci mało – pytaj, czytaj a jak się dowiesz, to policzysz nam i sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polsky166 31.03.2022 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Panowie nic się z tego tematu nie dowiedziałem Co byście zrobili na moim miejscu? Może kopciucha zostawić i zamontować kociol na gaz? Ale sąsiedzi mowia ze drogo... czy naprawdę gaz jest tylko 10 procent droższy? Czy liczyć x2 tak jak w tych linkach? Bo jeśli 2 krotnie to wolę zainwestować w piec na ekogroszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 31.03.2022 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Panowie nic się z tego tematu nie dowiedziałem Spokojnie, teraz pokazał się tu @samsu, więc niedługo zostaniesz oświecony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 31.03.2022 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Spokojnie, teraz pokazał się tu @samsu, więc niedługo zostaniesz oświeconyJako żywo w samej rzeczy – osz Ty misiu puchatku, tygrysku itp. itd. Ty to dopiero wiesz jak mi się podlizać – prociem Cię bardzo : Czy na pewno potrzebujemy rosyjskiej ropy? A tym samym gazu i węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 31.03.2022 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Co byście zrobili na moim miejscu? Zamontuj kocioł na ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 31.03.2022 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Czy na pewno potrzebujemy rosyjskiej ropy? A tym samym gazu i węgla. Śmiech na sali kolego. Cała Europa ciągnie od Rosji pomimo wojny i sankcji ale oczywiście sterowani Polacy przez wiadomo kogo będą bojkotować i obrażać się. Przecież taniej będzie kupić gaz z USA i węgiel z Australii. Dobry cyrk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 01.04.2022 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Zamontuj kocioł na ekogroszek. OMG, mamy 2022r, opłaty za CO2 lecą jak strzała za góry, nasza wladza ustawowo blokuje import wegla ze wschodu a ty mu doradzasz takie paliwo ktore do tego wymaga ciąglego grzebania w syfie..... eh. Co jeszcze musi się wydarzyć żeby w tym kraju węgiel nie był atrakcyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 01.04.2022 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Taki kocioł to będzie dla niego przeskok do XXI wieku. Za 10-12 lat założy sobie gaz jak uzna że ekogorszek jest mało komfortowy.Zresztą zapytał o zdanie to mu podpowiedziałem.Zawsze możesz zaproponować mu coś innego i odpowiednio uargumentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 01.04.2022 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 1 kWh z syfogroszka to 0,25PLN, a z gazu 0,3PLN.Gdzie tu sens? Za 5 groszy nająć się na etat palacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 01.04.2022 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Jeden lubi iść na siłownię i dźwigać ciężary bez sensu , ktoś lubi być palaczem w swoim domu. Inny w tym czasie łowi ryby a inny lata po górach, jeszcze inny czyta książki , a inny ogląda program pierwszy telewizji polskiej, a ten ostatni planuje emigracje do Portugalii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.04.2022 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Jeden lubi iść na siłownię i dźwigać ciężary bez sensu , ktoś lubi być palaczem w swoim domu. Inny w tym czasie łowi ryby a inny lata po górach, jeszcze inny czyta książki , a inny ogląda program pierwszy telewizji polskiej, a ten ostatni planuje emigracje do Portugalii Tylko, że na siłownię, czy w góry idę wtedy kiedy chcę. A palaczem/czyścicielem kotła w sezonie musisz być zawsze - nie ważne, czy akurat masz gorączkę, kontuzję j itp. Jak mus, to mus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 01.04.2022 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Już nie przesadzaj, że z tym syfogroszkiem jest aż tyle roboty. Więcej czasu ludzie tracą przed telewizorem, ekranem telefonu. (no tak ale wtedy są wolnymi ludźmi w sidłach tego ogłupiacza )Pewne tematy można podzielić z kimś z kim się mieszka. Ile to dziadków emerytów siedzi w domu bezczynnie . Zresztą tu musiałby się wypowiedzieć zadowolony użytkownik syfogroszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 01.04.2022 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 .... , ktoś lubi być palaczem w swoim domu. ... Znasz takiego???, rozmawiam i wpółpracuje, doradzam z conajmniej kilkuset klientami rocznie. Bardzo czesto ta współpaca dotyczy sposobu zmiany ogrzewania, doboru ogrzewania. Nikt i nigdy nie powiedział mi ze pasuje mu byc palaczem bo to lubi, czy jest to dla niego rekracja, odpoczynek od pracy umysłowej, hobby, przyjemny sposób spedzenia wolnego czasu itp, itd. Nie dorabiaj ideologi do tej koniecznej pracy, dla wszystkich co mają ekogroszek jest to zwyczajny mus. Rozumiem ze ze mozna to roznie uzasadnieniac ale takie p...nie bez sensu, nie spowodduje wszyscy w to uwierzą, bo to zwykła demagogia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 01.04.2022 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Znam , ja lubię. Lubię też pracować przy przygotowaniu drewna na zimę. To ruch na powietrzu. Zapytaj klientów czy lubią inne czynności które są zwyczajnym musem. Chyba naturalne jest to że jak coś musisz to nie zawsze to lubisz. Spójrz na naszego ekokolege. 10-12 wieczorów z kominkiem bo lubi to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 01.04.2022 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Znam , ja lubię. Lubię też pracować przy przygotowaniu drewna na zimę. To ruch na powietrzu. Zapytaj klientów czy lubią inne czynności które są zwyczajnym musem. Chyba naturalne jest to że jak coś musisz to nie zawsze to lubisz. Spójrz na naszego ekokolege. 10-12 wieczorów z kominkiem bo lubi to. Dla uzasadnienia swojej tezy najlepiej podac własny przykład. Naprawde lubisz czyszcic z sadzy i popiołu swoj kocioł na ekogroszek?. Lubisz wdychac ten pył podczas załadunku zasobnika, lubisz byc ubrudzony sadzą, sprzątac po wynoszeniu pomiołu i cyszczeniu komina ponzej wlotu spalin do komina?. Jezeli tak, to masz dosc specyficzne upodobania. Nic mi do tego, ale jak to mówią wyjatek potwierdza regułę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casual 01.04.2022 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Dochodzi też aspekt demograficzny. Moje doświadczenia z okolicy to przede wszystkim schodzenie z "angażujących" źródeł ciepła na rzecz wygody, bo po prostu zdrowie już nie pozwala na codzienną pracę przy ogrzewaniu. Nawet przy pellecie czy ekogroszku konieczność przenoszenia 20-30 worków co jakiś czas zaczyna być problemem. Dlatego IMO te niedobitki, które przegapią teraz okno dotacji na termomodernizację i modernizację źródeł ciepła mogą skończyć za kilka lat na kanapie u Elżbiety Jaworowicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.04.2022 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 . Spójrz na naszego ekokolege. 10-12 wieczorów z kominkiem bo lubi to. Otóż to, taka jest granica mojej tolerancji. Natomiast jakbym ogrzewał dom kominkiem z płaszczem wodnym, to przeklinałbym na czym świat stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 01.04.2022 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Dla uzasadnienia swojej tezy najlepiej podac własny przykład. Naprawde lubisz czyszcic z sadzy i popiołu swoj kocioł na ekogroszek?. Lubisz wdychac ten pył podczas załadunku zasobnika, lubisz byc ubrudzony sadzą, sprzątac po wynoszeniu pomiołu i cyszczeniu komina ponzej wlotu spalin do komina?. Jezeli tak, to masz dosc specyficzne upodobania. Nic mi do tego, ale jak to mówią wyjatek potwierdza regułę Nie mam i nie miałem takiego kotła. Także nie wiem czy lubię. Choć mam kocioł na drewno , też jest sadza też jest popiół. Robota jak każda inna zrobić i tyle, nie ma co rozpaczać. Argumenty które przedstawiłeś są żadne. Na wszystko są sposoby. Moje doświadczenia z okolicy to przede wszystkim schodzenie z "angażujących" źródeł ciepła na rzecz wygody, bo po prostu zdrowie już nie pozwala na codzienną pracę przy ogrzewaniu. Nawet przy pellecie czy ekogroszku konieczność przenoszenia 20-30 worków co jakiś czas zaczyna być problemem. No rzeczywiście, zasypać podajnik raz na kilka dni to mega wyczyn. Napisz może na co zdrowie pozwala w Twojej okolicy ? Może na pracę zawodową przez 12 godzin a poźniej na sen ? Czy może napierw Jaworowicz a poźniej sen ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 01.04.2022 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Dlatego IMO te niedobitki, które przegapią teraz okno dotacji na termomodernizację i modernizację źródeł ciepła mogą skończyć za kilka lat na kanapie u Elżbiety Jaworowicz. Te dotacje to też nie myśl, że to tak za darmo. Dziś dotują jutro będą zbierać żniwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casual 01.04.2022 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Są różni ludzie i różne przypadki. Znam dwie wdowy Covidowe, które musiały prosić o pomoc ostatnio. Żeby ten pelet czy tam groch się znalazł przy podajniku to musi się jakoś magicznie znaleźć w piwnicy a 2-3 tony dla 70 letniej babki to już nie jest prosta sprawa. Teściu po operacji biodra też już coraz częściej przebąkuje, że nawet te kilka schodów do piwnicy to wolałby robić rzadziej niż częściej. Wszystko można, kwestia jak długo i jakie masz alternatywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts