matrix266 31.03.2022 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Witam mam układać płytki 40 x40 w łazience na podłodze ale z racji wielkości ich w stosunku do rozmiarów łazienki mam problem z zaplanowaniem układania. Jak wchodzę do łazienki, to na wprost jest wanna na jednej z dłuższej ścian a cała łazienka jest w prostokącie. Mam wokół wanny zrobić dekodery ozdobne gdzieś 10cm a wtedy muszę pierwszy rząd płytkę od ściany przeciwnej od wejścia uciąć ponieważ się nie zmieszczą całe. Jest problem ponieważ jak tak zrobię, to za wanną na szerokości tak wyjdzie, że będę musiał ciąć dwie płytki- zostanie 7 cm szpary. Jeśli bym poszerzył dekodery na 20, to wtedy było by ok i by się rozłożyło na dwie płytki ponieważ bym uciął jej adekwatnie więcej od skrajnych ścian ale takiego dekodera nie chce. Nie jestem płytkarzem umiem co nie co a robię, to w łazience w której nie musi być fachowo zrobione ale mimo, to chciałbym, to zrobić dobrze. Jak ktoś nie rozumie, to będę się starał w miarę możliwości lepiej tłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 31.03.2022 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Chyba dekory, a nie dekodery. Jak łazienka ma przysłowiowe 1,6x1,6m to na cholerę komu dekory? Weź to oddaj i zrób jednobarwną podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matrix266 31.03.2022 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Sorki z płytek, które są innego koloru ma wyjść obramowanie wanny a nie dekory. Natomiast już wiem jaki jest błąd myśleniowy, trzeba zacząć od końca łazienki gdzie jest cała szerokość od ściany do ściany docinać dwie płytki po skrajnych po przeciwnych ścianach a potem ostatnią przed wanną innego koloru i ile będzie wystawała druga płytka za wanne a będzoe 20cm wystawała taka będzie grubość paska i tyle jak wyjdzie i tyle nie da się tego ustalić jedynie zmierzyć do danego rozmiaru płytek. Błąd podstawowy, że chciałem układać płytki od drzwi w kierunku wanny zamiast całkiem od drugiego końca i wtedy wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 31.03.2022 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Wszelkie nierównoległe ściany czy skosy maskuje się układaniem płytek w karo. Pracochłonne i dla niewprawnego oka w pierwszym spojrzeniu ukryje mankamenty pomieszczenia. Drugi uważny rzut okiem i wszystko zauważysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 01.04.2022 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Zrób posadzkę z żywicy lub mikrocementu i po kłopocie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts