gadzet51 01.04.2022 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Witam czy ktoś z grona forumowiczów robił ocieplenie elewacji budynku murowanego wełną drzewną? Czy warto się w to pchać czy lepiej normalnie jak większość styropian? A może jest ktoś kto się zajmuje ocieplaniem zawodowo i mógłby coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.04.2022 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Co powoduje, że chcesz akurat ten materiał? Znajdziesz ekipę, która potrafi pracować z tym materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gadzet51 02.04.2022 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 Szwagier który zajmuje się budownictwem strasznie zachwala te plyty z wełny drzewnej głównie na dach i tak się zastanawiałem jak to się ma również co do ocieplenia elewacji. A co do ekipy to praca z tym materiałem na moje oko raczej bardzo nie odbiega od pracy z wełna mineralą czy skalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.04.2022 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 wełna drzewna standardowo używana jest do ocieplania domów w Fenno-Skandynawii. Z tym, ze oni budują z drewna, wiec nie wiem czy ten materiał nie wymaga szczelin wentylacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gadzet51 02.04.2022 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 No z tego co się orientowałem to Steico ma plyty z wełny drzewnej pod tynk elewacyjny i widziałem na YouTubie filmik jak montują na domu murowanym, chyba jednak u nas jest to niszowe rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.04.2022 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 owszem, bo droższe od styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 02.04.2022 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 Daj wełnę skalną jeśli podołasz z kosztami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts