pershing1899op.pl 04.04.2022 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 Witam serdecznie. Jakie są normy budowlane jeżeli chodzi o podbudowę pod kostke brukowa? Chodzi o to ile powinno być wykorytowane, ile cm piasku, jaki beton pod podbudowę, jaką zagęszczarka etc. Mam problem z wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 04.04.2022 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 Część za ścieżkę i schody a druga część na samochód osobowy, czasami jakiś bus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuzel 04.04.2022 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 A projekt miałeś? Zależy jaka gleba i obciążenie. Czasem potrzebna większa podbudowa, a czasem nie. Nic nie wiemy co jest u Ciebie. Bez dodatkowego info nie da się udzielić właściwej odpowiedzi. W firmie gdzie pracuje pod betonową drogę, gdzie jeździ ciężki sprzęt (np. koparki i auta po 40 ton) podbudowa była tylko 20 cm + beton. A u sąsiada na słabym terenie przy domu korytowanie na 0,5m pod zwykłą kostke i ruch pieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 05.04.2022 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Projekt mam, tylko nie jest napisane jak powinna być zrobiona podbudowa. W umowie mam, że ma zostać wykonana usługa zgodnie ze sztuką budowlana, która obowiązuje na terenie RP. Dlatego się zastanawiam co na to prawo budowlane. Moim zdaniem zagęszczarka 100kg i podbudowa z betonu b7,5 to trochę mało... Kierownik budowy oczywiście będzie na placu budowy w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 06.04.2022 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2022 Dla samochodów osobowych i ew. bus to podbudowa z betonu B7,5 - 10 a pod nią 30 - 40cm kruszywa łamanego ( tłucznia ) stabilizowany mechanicznie.Przed samą kostką podsypka piaskowa 5- 7.5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.04.2022 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2022 Projekt mam, tylko nie jest napisane jak powinna być zrobiona podbudowa. . W projekcie drogowym najistotniejsza są warstwy podbudowy , skoro tego nie masz , to co masz w tym projekcie? Może masz projekt układu, kolorystyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 07.04.2022 02:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2022 Tak, dokładnie. Mam tylko projekt układu. Był kierownik budowy i nakazał rozbiórkę i zrobic wszystko od nowa. Czyli moje przypuszczenia były zasadne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts