Elfir 08.04.2022 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 Czy ktoś mi może powiedzieć jak wygląda odwiert pionowy w PC?Wystaje coś nad ziemię czy jest tylko studzienka rewizyjna na poziomie gruntu?Czy tam się często zagląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 08.04.2022 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 Nic nie powinno wystawać. Jak jest szczelnie, to nie ma po co zaglądać. Z tego co widziałem są dwie szkoły. Albo łączysz wszystkie odwierty w ziemi w studzience i wtedy do domu wchodzą dwie rury. Zasilanie i powrót. Albo rury każdego z odwiertów wprowadzasz do domu i dopiero tam łączysz. O zaletach i wadach niech Ci napisze ktoś mądrzejszy w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 08.04.2022 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 Nic nie wystaje. Ja mam 3 odwierty i wszystkie 6 rur wprowadzone do domu. Tam rozdzielacz. Nie ma ryzyka, że gdzieś na łączeniu będzie ciekło. Dodatkowo na rotametrach widać przepływy. Nad 1 odwiertem mam podjazd, a nad dwoma trawnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.04.2022 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 Dzięki za odpowiedzi.W tym konkretnym ogrodzie sa trzy odwierty i zbiorcza studnia - zastanawiam się czy można nad tymi odwiertami coś postawić lub posadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.04.2022 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 Dzięki za odpowiedzi. W tym konkretnym ogrodzie sa trzy odwierty i zbiorcza studnia - zastanawiam się czy można nad tymi odwiertami coś postawić lub posadzić Można jeżeli są zakończone betonowym kręgiem z żeliwną klapą jak w kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 09.04.2022 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2022 U mnie są 2szt, schodzą się do studzienki i od niej do domu. Nad odwiertami rosą różaneczniki. A same dojścia do studzienki są trochę ponad metr? Nie pamiętam już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts