Kaizen 11.04.2022 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2022 A to ? " Na oko komin zgodny z normą" Norma nie jest przepisem (ani prawnym, ani kulinarnym). A napisałem, że na oko - bo nie ma przyłożonej miary i nie mam pewności, czy komin wystaje 30cm ponad połać i czy w poziomie wystaje ponad kalenicę. Tak czy inaczej z opisu nie wynika żaden problem z ciągiem - więc to nie komin dymowy jest clue tematu, a źle działająca wentylacja. Jakby zaciągała dym z sąsiedniego budynku to też czepiałbyś się komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 12.04.2022 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2022 Tak jak napisałem wcześniej, trzeba poprawić jedno i drugie. Zacznij lepiej od drugiego, bo się forumowicze zaplują, że ich nie jest pierwsze! https://forum.muratordom.pl/showthread.php?377167-Dym-z-kominka-cofa-si%C4%99-kana%C5%82em-wentylacyjnym-oddalonym-o-4m&p=8131198&viewfull=1#post8131198 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo75 18.04.2022 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2022 Czy to jest dom parterowy bez poddasza użytkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts