coachu13 14.04.2022 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 Cześć, Mam pytanie do osób wykonujących samodzielnie podjazdy etc.Jak wykonywaliście ostatnią warstwę podsypki, dajmy na to z piasku i cementu.Przy kostce 6cm grubej odliczaliście 5cm od górnej krawędzi obrzeży i to wtedy zagęszczaliście ?Ile to jeszcze siadło Wam z tych 5cm ? Do 5,5cm, więcej ?Ile siądzie sama kostka jak będę ją jeszcze dwa razy traktował zagęszczarką na sam koniec ? Mój cel jest zrobić kostkę na równo z obrzeżami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 14.04.2022 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 Tak właśnie zrobiłem, piasek na 5cm od krawędzi obrzeży, na to kostka. Osiadło akurat 1cm. Ale bardzo dobrze zagęściłem (maszyna 500kg, chyba z 10przejazdów) niższe warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 15.04.2022 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Ale piasek też zagęszczałeś na te 5cm od krawędzi ?I na to kostka 6cm ?I jak "zagęszczałeś" kostkę na gotowo to Ci jeszcze siadła ok 1cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 16.04.2022 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Nie, ostatniej warstwy piasku już się nie zagęszcza. Właśnie dlatego kostka wystaje 1cm, by osiadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 19.04.2022 04:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 W ogóle tej warstwy nie zagęszczać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 19.04.2022 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 W ogóle tej warstwy nie zagęszczać ? Obejrzyj kilka filmików na YT z kanału "Brukarz". Prawie na każdym filmiku pokazuje i opowiada o sposobie przygotowania podłoża oraz układania kostki czy płyt. Całkiem przyjemnie się gościa słucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 20.04.2022 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 No to właśnie on zagęszcza podsypkę na 5,5cm od górnej krawędzi obrzeża ( w przypadku kostki 6cm ).Stąd moje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts