Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi zewnętrzne - czytnik linii papilarnych

Recommended Posts

Odpowiadam wszystkim "Ekspertom" powyżej którzy tylko potrafią hejtować zamiast doradzić. Wystarczy popytać poszukać żeby się dowiedzieć, że to fajnie działa no ale lepiej piać na forum że wszystko jest bez sensu tylko ja mam najlepiej. I Do tych co mieszkają w blokowisku i otwierają drzwi do klatki na klawiaturze. Rozumiem, że pry braku prądu nie wchodzicie do blokowiska bo przecież nosić klucze ze sobą to wstyd przed sąsiadami.

martingg bardzo fajna sprawa. Ja ostateczne zdecydowałem się na pochwyt na którym dotykowo uruchamia się elektrozamek i otwiera drzwi (ale muszą być i tak otwarte kluczem). Testowałem czytnik linii papilarnych (akurat w aluhaus) i działa bardzo dobrze. Awaryjne zasilanie UPS na pewno warto mieć aczkolwiek i tak jakieś klucze zawsze ze sobą się nosi więc przecież klucz do domu też można mieć.

Cześć, ktoś ma doświadczenia z tą technologią w drzwiach wejściowych? Zamówione Wiśniowski seria Nova z tym czytnikiem linii papilarnych i się zastanawiam czy dobrze zrobiłem :) ktoś ma jakieś doświadczenie z tą technologią?

Teraz to już po ptokach :). Technologia jest OK. Klucz nie jest duży i możesz przypiąć go do kluczyków do auta czy wsunąć do portfela lub pod etui telefonu. Użyjesz go pewnie raz na 5 lat ale zawsze jest taka alternatywa. Ogółem te systemy działają OK. Wiśniowski czy Wikęd ma spoko rozwiązanie. Dla mnie ciut wolne ale da się przeżyć. Mi osobiście oszukać się takiego systemu nie udało.