klaudiusz_x 17.12.2023 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2023 Poniżej z FB około południa w czasie produkcji[ATTACH=CONFIG]467449[/ATTACH]Ponad 265V przy stojącym falowniku.Tam ktoś z sąsiadów ma jakąś egzotyczną normę, skoro powyżej 264V.Sama różnica także sporą 208/265V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty1986 19.12.2023 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2023 Najpierw napisz co to jest TVolt, SVolt, RVolt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz1983 30.12.2023 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 Najpierw napisz co to jest TVolt, SVolt, RVolt... to oznaczenia poszczególnych faz w falownikach FOXESS a wartości obok w Voltach pokazują chwilowe napięcei na danej fazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cangi80 12.05.2024 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja Witam. Zauważyłem ostatnio, że napięcie zwłaszcza w niedzielę i sobotę szybko wzrasta. O godz. 9 już dochodzi do 253V . Dzisiaj zauważyłem , że o godz 10 napięcie nagle spadło o kilka woltów . W poprzednią niedzielę to obniżenie trwało od godz. 11 do 16 a później wzrosło. Są w pobliżu dwie farmy fotowoltaiczne , czy jest możliwe, że w godzinach szczytu je wyłączają? Na wykresie z dzisiaj widać ten spadek .[ATTACH=CONFIG]468918[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 12.05.2024 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja Może i jest coś na rzeczy. U mnie dzisiaj podobnie: od 9:30 do 10:20 napięcie stopniowo spadło o 2 do 3 V, chociaż na niebie ani jednej chmurki. Podobnie było 9 maja około 10:00, 8 maja około 13:00 i 4 maja około 11:00. Wcześniej w wolne od pracy dni i przy tym słoneczne, nie widziałem podobnych spadków napięcia. Tyle, że w mojej okolicy nie ma dużych farm słonecznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 12.05.2024 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja pewnie wylaczaja wiatrówki i farmy fotowoltaiczne, a Ty Polaku czekaj na podwyzki cen prądu, o co tu chodzi? Nie lepiej by bylo dac taryfe maj-wrzesien sobota-niedziela prad za pol darmo? nie lepiej wylaczyc i wywalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty1986 13.05.2024 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja Farma jak jest wyłączona to i tak dostaje kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duke-R 20.05.2024 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja (edytowane) Ciao ragazzi! Ostatnio pisałem Wam o tym, że kupilem hybrydę plug-in ,że będzie mi pomagać rozładować zbyt wysokie napięcie ale dupa. ładowarka jest 1-fazowa więc i tak wyłącza falownik Natomiast ostatnio wypożyczyłem na testy elektryka (Fiat 600e) i podpiąłem go do gniazda siłowego w bardzo słoneczny dzień. Powiem Wam,że prawie wogóle nie wywalało falownika więc to działa. Oczywiście są ograniczenia tzn. auto musi stać pod domem i się ładować ale w moim przydpadku to nie problem bo w sezonie i tak często jeżdże na moto więc auto by się ładowało. Druga sprawa to pojemność baterii tzn, tam jest 51 Kw brutto czyli programując ładowanie tego auta tylko w godzinach szczytu po 2 dniach bateria jest full i na 3 dzien trzeba pojechac ją rozładować co i tak nie jest większym problemem bo mam 100 km do pracy. Myslę o zakupie elektryka z powodu moich dużych kosztów paliwa oraz przy okazji ograniczyłoby to wywalania falownika ale mam pytanie czy przy rozbudowaniu instalacji ponad 10Kw i przy przejściu z prosumanta na producenta dalej zostaje sie na starych zasadach czyli net-metering czy przechodzi się automatycznie w net-billing? Rozbudowywalibyście on-grid czy poszlibyście raczej w off-grid ? Tak sobie myslę,że on-grid dodatkowo dołoży do pieca bo zwiększy napięcie w lokalnej sieci, nieprawdaż? Edytowane 20 Maja przez duke-R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts