michal4923 06.05.2022 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 Cześć. Mam działkę ze stawem, obok stawu planuję zrobić sporą uprawę warzyw - jakieś 1-2 ary. Zastanawiam się nad zrobieniem automatycznego systemu nawadniania który pobierał by wodę z stawu. Posiadam pompę do szlamu którą umieścił bym na stałe w stawie. (Ogólnie mam do dyspozycji dwie pompy, jedną taką marketową ze średniej półki i drugą taką na wąż strażacki, budowlaną). Zastanawiam się co dalej, domyślam się że nawadnianie kropelkowe może być problematyczne przez zatykanie się ze względu na brudną wodę. Co do automatyzacji myślałem o zastosowaniu włącznika czasowego który uruchamiał by w nocy pompę na jakiś czas. Nigdy nie robiłem systemu nawadniania i jestem laikiem, liczę na Wasze pomysły, rozwiązania i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.05.2022 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 zdecydowanie kropelkowe wymaga czystej wody. Trzeba byłoby zrobić filtry. Dużo łatwiej wykopać studnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts