maciejon 12.04.2008 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Grzesiec: Zyczę powodzenia! Myślę, że nie tylko ja będę Ci kibicował. Może założysz na Forum dziennik budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.04.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Wróciłam ze spaceru po Twoim ogrodzie. Widać już wiosnę u Ciebie ... A to zdjęcie szczególnie mi się spodobało http://images26.fotosik.pl/199/89c4be6caaaec49b.jpg Mogę prosić, o aktualne zdjęcia magnolii w Twoim interaktywnym ogrodzie. Taki piękny drzewo - krzew, a tylko po jednym zdjęciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 21.04.2008 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Tomka: W interaktywnym planie ogrodu jest wiecej zdjeć magnolii. Problem w tym, ze strona ta wymaga dopracowania tak, by łatwo odnaleść interesująca roślinę. Teraz, jak wiesz, jest to klikanie po omacku Magnolii mamy 5, lecz trzy posadzone były dopiero ostatniej jesieni są mało fotogeniczne Te starsze są ciagle małe Jedna jest w lewym górnym rogu planu (samym rogu są śliwy). Druga (to trudniejsze) z lewej strony planu, w połowie grupy roślin - taka sama ikona jak dla pierwszej. W dziale Ogród 2008 powtórzyłem tez jedno z nowych zdjeć magnolii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 04.05.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Mam, mam znalazłam i to jedną - gwiaździstą zanim odczytałam podpowiedź. Znalazłam ją szukając nowych zdjęć dodanych 1 maja . Wcześniej widziałam te trzy magnolie, rosnące przy domu. Maćku, porównując zdjęcia z 2005 i aktualne widać wzrost roślin ... Może chciałbyś, żeby jeszcze szybciej rosły? Kończąc dzisiejszy spacer po ogrodzie podsumuję: Ślicznie u Ciebie! Z czego masz wykonany podjazd? Co to za kostka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 04.05.2008 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Tomka: Jak pewnie zauważyłaś, dodałem do planu ogrodu spis roślin, z ktorego odsyłam - wskazuję na planie miejsce, gdzie wskazana roślina sie znajduje. Powinno to ułatwić nawigacje W tym okresie ogród bardzo się zmienia. Przyrasta też ilośc zdjęć. Robię ostrą selekcję co umieszczać na stronie. I tak jest tego zbyt wiele Co do kostki brukowej to jest to Bulwar melanż (nie pamiętam "wiosna" czy "lato") z firmy Jadar. Te melanże pięknie wyglądały na paletach wystawowych w firmie. W praktyce, po położeniu było troche melanżu. Teraz po dwóch latach wszystko wyblakło, a nawet bardzo wyblakło. Wydaje się, że gdybyśmy wybrali Bulwar bez malanzu nie byłoby istotnej różnicy w kolorystyce.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 10.05.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Ja w czerwcu zaczynam budowe LMB24a Zrobilam jednak wiele przerobek... -poszerzylam dom o 2 m, co dalo mi szerszy garaz i pomieszczenie gospodarcze, to umozliwilo polaczenie garazu z domem, a do pom.gosp przenioslam kotlownie -poprzednia kotlownia zostala polaczona ze sciana do pokoju dziennego, tworzac spizarnie -ubikacje dla gosci oddzielilam od bylej kotlowni, zostawiajac wejscie od strony wiatrolaru -poszerzylam wejscie do pokoju dziennego (z korytarza 1,6m. z kuchni 1,8m) -wyrzucilam lazienke od sypialni, powiekszajac to pomieszczeni (230x 340) zamieniajac na gabinet -wydluzylam tara o 1m-maksymalnie powiekszylam okna w wykuszu,zeby doswietlaly salonNiestety nie mam lazienki z oknem-jednak nie byl to dla mnie priorytet sadze,ze teraz ten domek zyskal na funkcjonalnosci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 17.05.2008 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Witaj anna2405! Opisana przez Ciebie ilośc zmian robi wrażnie! Ciekaw jestem, jak będzie wyglądała bryła budynku szerszego o 2 m. Nie bardzo rozumiem, jak będzie się wchodziło do kuchni, skoro spiżarnia przylega do sciany salonu. Co do zyskania na funkcjonalności" to kwestia gustu i subiektywnych odczuć. Jeżeli będziesz pamiętała i miała na to ochote, pokaż kiedyś zdjecia bryły budynku. Ciekawią mine również te wieksze okna w wykuszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 17.05.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 spizarnia bedzie przechodnia, czyli goscie z holu ida do salonu, a my (sluzba) przez spizarnie do kuchni Bryla budunku wydaje mi sie,ze zupelnie sie nie zmienia-jest to poszerzenie symetryczne. W czerwcu zaczynam budowe, to tak naprawde dopiero zobacze, coz tam powymyslalam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 07.07.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Maćku, znów przyszłam nacieszyć me oczy . Jak zawsze bardzo ładnie u Ciebie. Stronę dopracowałeś w szczegółach i teraz dokładnie widać, jak zmienia się ogród i rosnące w nim rośliny. Jak długo masz aktinidie? Czy w jakiś specjalny sposób o nie dbasz, np. opryski, nawożenie ... U mnie na jednej zaczęły zwijać się listki, a młode pędy zaatakowały mszyce . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 08.07.2008 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 TomKa: To miła niespodzianka, że zaglądasz do naszego ogrodu. Już pogodziem się z tym, że zainteresowanie naszą stroną "topnieje". Cóż, aktualnymi są prezentacje trwających budów. Ogrody jakby troche z tyłu A odnośnie aktinidii. jedną (to ta przy drewytni) mamy od 2006 roku. Przez pierwszą zimę przemarzła. Zaczęła żyć wiosną 2007. Dwie pozostałe zostału posadzone w 2007. Aktinidia ostrolistna pięknie zaczęła rosnąć i przestała. Pędy zaczęły zamierać. Jak już wszystko co wyrosło uschnęło zaczęła w tym samym roku odrastać od korzeni. Zamieściłem dzisiaj aktualne zdjęcia wszystkich trzech aktinidii. Sadząc aktinidie dawaliśmy uniwersalną ziemię ogrodnicza. Nie nawozimy ich wogóle., natomiast podlewamy dośc często. Akurat na aktinidiach jak dotąd nie mielismy żadnych mszyc. Również nie było żadnych chorób grzybowych, natomiast na innych roslinach jest tego w tym roku dużo a nawet wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 09.07.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 dzieki TomKa odkrylam Twoja galerie! rewelacja! Sposob robienia zdjec z lotu ptaka, hmm...? Ja od poniedzialku zaczynam. na razie mam wytyczony budynek-wszystko przede mna. Maciejon, Twoja galeria jest dla mnie skarbnicą wiedzy!!!! Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 09.07.2008 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 anna2405: Dziękuję i zycze sukcesu budowlanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
safikey 11.07.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Nie było mnie kilka tygodni, no może kilkanaście. A tu Figa rośnie jak na drożdżach. Jest śliczna i taka urokliwa.... A ogród nie mogę się nadzwiwić jaki jest piękny.... Zadziwiający wprost.... U nas w lipcu firma będzie nam grodzić działkę, więc juz żyjemy tym ,że nareszcie cos rusza.... Załączam zdjęcie, na którym widać na horyzoncie wyznaczanie działki, częściowo juz wykosozonej, rzeczywiście jest tego trochę... a mój synek Marcel biegał z taka radością po działce i krzyczał: tu będzie mój domek - to było rozkoszne...chociaż jeszcze tyle pracy przed nami!!!! http://img67.imageshack.us/img67/7637/dsc00736az4.th.jpg http://img521.imageshack.us/img521/7098/dsc00735ib7.th.jpg Pozdrawiam gorąco safikey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 14.07.2008 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 safikey: Widziałem już zdjęcia dzialki zimą. Teraz- latem. Rozumiem, że nastepne będą nie jesieni lecz z ogrodzeniem Dziękuję za odwiedzanie naszej strony i kibicujem Waszym planom Kiedy zaczniecie budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 15.07.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 TomKa: To miła niespodzianka, że zaglądasz do naszego ogrodu. Już pogodziem się z tym, że zainteresowanie naszą stroną "topnieje". Cóż, aktualnymi są prezentacje trwających budów. Ogrody jakby troche z tyłu A odnośnie aktinidii. jedną (to ta przy drewytni) mamy od 2006 roku. Przez pierwszą zimę przemarzła. Zaczęła żyć wiosną 2007. Dwie pozostałe zostału posadzone w 2007. Aktinidia ostrolistna pięknie zaczęła rosnąć i przestała. Pędy zaczęły zamierać. Jak już wszystko co wyrosło uschnęło zaczęła w tym samym roku odrastać od korzeni. Zamieściłem dzisiaj aktualne zdjęcia wszystkich trzech aktinidii. Sadząc aktinidie dawaliśmy uniwersalną ziemię ogrodnicza. Nie nawozimy ich wogóle., natomiast podlewamy dośc często. Akurat na aktinidiach jak dotąd nie mielismy żadnych mszyc. Również nie było żadnych chorób grzybowych, natomiast na innych roslinach jest tego w tym roku dużo a nawet wiecej Zaglądam, zaglądam i ... nawet kilka osób Ci przyprowadziłam . Z aktinidią u mnie identycznie, ale może nie powinnam się martwić, bo odżyje . Myślałam, że to te mszyce tak ją wykańczają, a ona się po prostu aklimatyzuje . Zdjęcia aktinidii obejrzałam. Szybko i ładnie Ci się rozrastają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 16.07.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ja ruszylam z moim LMB24a, ze wspomnianymi wczesniej zmianami.... jestem przeszczęśliwa i mam nadzieję,ze ta radość będzie nam towarzyszyć do konca budowy, a nie tylko teraz (budujemy drugi dzień ) Nasze wzmagania tutaj dokumentujemy http://www.daminet.pl/~adr13/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 16.07.2008 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ruszyłem natychmiast do ogladania zdjęć. No!, tempo imponujące. Będę zaglądał i kibicował. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.08.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Domek w poświacie poburzowej pięknie wygląda . Maciejon, a te koźlarze to gdzieś u Ciebie w ogrodzie rosną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 02.09.2008 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 TomKa Jestes najwierniejszym Gościem na stronie naszego ogrodu Ja duzo częściej jestem w ogrodzie niz na stronie A koźlarze niespodziewanie urosły na działce pod jedna z brzózek. Oby był to dobry poczatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiec 02.02.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witaj Maciejon, Pozdrowienia z Bielska-Białej. U nas w tym roku prace już ruszyły. Instalacja elektryczna na ukończeniu. Oczywiście często "podglądamy" Twój domek. W którym miejscu instalowałeś programator pieca? Na końcu korytarza? Grzegorz [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts