mmb1 15.05.2022 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2022 Dzień dobry,Malowałem mieszkanie. Jeden włącznik światła pomalowałem wałkiem z farbą. Co spowodowało, że nie działał. wyjąłem włączniki(nie osłonki), wyskoczyła sprężynka i blaszka. Usunąłem nadmiar farmy i to poskładałem. światło zaczęło działać. Na początku włącznik buczał ale przestał po kilku włączeniach i wyłączeniach. Pytanie czy farba w środku może coś spowodować? Wymienić cały włącznik czy jak już działa to może zostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 18.05.2022 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 Dla świętego spokoju wymienił bym na nowy. Buczenie czyli iskrzenie w środku na elementach łączeniowych może powrócić co spowoduje poważniejsze skutki w formie spalenia włącznika i elementów w pobliżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts