kroles 19.05.2022 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2022 Jak w temacie, wmurowana w płot szafka instalacyjna zaczyna rdzewieć. Chyba malowana proszkowo. Jak się do tego zabrać, żeby posłużyła jeszcze przez lata? Planuję zedrzeć farbę tam, gdzie pojawia się rdza, ale jakich preparatów powinienem potem użyć, żeby było jak najtrwalsze? Kolor to RAL 7035 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.05.2022 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2022 Zasady ogólne: https://nobiles.pl/porady/metal/malowanie-metalu-zasady-o-ktorych-musisz-pamietac/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 19.05.2022 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2022 Bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 22.05.2022 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2022 Na zdjęciach mało widać. Szafka z zestawem złączeniowo pomiarowym energetyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 22.05.2022 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2022 Nie, szafka z energetyki stoi osobno. Wmurowałem w ogrodzenie, żeby były gniazdka i miejsce na pospawanie światłowodu. Szafka jest od Schneidera, udało mi się dziś znaleźć na Amazonie drzwiczki do dokupienia za 90PLN, więc największy problem załatwiony, bo w jednym rogu to przeżarło tak, że nie bardzo jest co malować. Kupiłem chlorokauczuk i podkład do zabezpieczenia korpusu, zobaczymy jak się to sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heavyart 18.08.2022 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2022 Czyszczenie farby proszkowej, co mogę powiedzieć na pewno nie proponuje ściągać farby piaskowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts