Powerslide00 27.05.2022 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2022 Witam Mam 3 pytania odnośnie wanny z hydromasażem. 1. Standardowa pompa wody (jak na zdjęciu), pobiera wodę z boku i podaje ją do góry. Jakie konsekwencje (żywotność, bezpieczeństwo) będzie miało przekręcenie pompy osiowo o 90st tak, że woda będzie wypływała z boku (a nie do góry) ? 2. Napełnianie wanny przez dysze. Jedną z metod napełniania jest doprowadzenie węża z wodą od baterii do ssaka. Czy istnieje inna metoda podłączenia wody np. między pompą a rozdzielaczem do dysz, lub coś innego? 3. Czy na łączeniu węża z ssakiem (jak na zdjęciu) powinien być zawór zwrotny? Z góry dziękuje za poświęcony czas. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 29.05.2022 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Ja likwiduję swoją wannę z hydromasażem bo to dziadostwo , kilka razy użyjesz i zapominasz bo nie ma czasu bo się nie chce bo bo bo a potem smród wali z zepsutej wody znajdującej się w pompie rurach itp , jednym słowem dziadostwo albo inaczej że jest to fajna sprawa pod warunkiem że ktoś inny ją ma nie my . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Powerslide00 29.05.2022 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 @goguś dzięki za opinię. Po części pewnie masz racje, niemniej jest to bardziej projekt DIY i chciałem maksymalnie obniżyć poziom dysz aby nie trzeba było za każdym razem napełniać wanny do pełna ( stąd pytanie o pompę). Jeśli chodzi o pozostałe 2 pytania, myślę, że przemyślana instalacja napełniania dyszami mogła by pomóc w utrzymaniu czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Pijowczyk 03.06.2022 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Ja likwiduję swoją wannę z hydromasażem bo to dziadostwo , kilka razy użyjesz i zapominasz bo nie ma czasu bo się nie chce bo bo bo a potem smród wali z zepsutej wody znajdującej się w pompie rurach itp , jednym słowem dziadostwo albo inaczej że jest to fajna sprawa pod warunkiem że ktoś inny ją ma nie my . Jest dokładnie tak jak mówisz, juz nie wspomne o pleśni, która się gromadzi. To samo też tyczy się przysznicy z hydromasażem. Nie chce już tego. Same problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 04.06.2022 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 Jest dokładnie tak jak mówisz, juz nie wspomne o pleśni, która się gromadzi. To samo też tyczy się przysznicy z hydromasażem. Nie chce już tego. Same problemy Dokładnie , ja też niedługo swoją wannę wywalam bo to nic dobrego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 06.06.2022 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 Zastanów się nad aeormasażem. Planowałem balię z hydromasażem, ale spodziewałem się problemów z rozwojem pleśni, grzybów i smrodu z wszystkich rureczek, syfonów, pomp etc. Podobno przy aeromasażu nie ma elementów zalewanych wodą - jest tylko doprowadzane powietrze do dysz. Zakładam że działa to po prostu jak sprężarka Ma ktoś doświadczenie z tą opcją? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Powerslide00 07.06.2022 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Temat trochę odszedł od tego o co pytałem, ale DZIĘKI za spostrzeżenie, bo aeromasaż to rzeczywiście jest opcja.Niemniej z tego co wiem jest on mniej intensywny od hydromasażu. Jeśli chodzi o problem z utrzymaniem czystości, w rurka itp, chciałem jak już wspomniałem zamontować dysze możliwie jak najniżej, aby nie trzeba było napełniać wanny od święta, żeby skorzystać. Druga sprawa, to chciałbym aby napełnianie odbywało się przez dysze, co również powinno wpłynąć na utrzymanie czystości. Problem jest taki, że widziałem wanny gdzie miało się napełniać przez dysze a w rzeczywistości jest przez kosz ssawny. Ktoś wie jak jest z tą pompą i napełnianiem przez dysze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts