danielon 27.05.2022 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2022 Witam będę stawiał komin systemowy w domku w ścianie nośnej i moje pytanie czy mogę normalnie dać zaprawę w spoinę pionową między pustak kominowy a ścianę ? Ściany mam z ceramiki. Jedni mówią żeby nie dawać zaprawy i zostawiać dylatacje ,inni znów mówią że można i że nic nie będzie się działo... Jak byście zrobi ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.05.2022 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Witam będę stawiał komin systemowy w domku w ścianie nośnej i moje pytanie czy mogę normalnie dać zaprawę w spoinę pionową między pustak kominowy a ścianę ? Ściany mam z ceramiki. Jedni mówią żeby nie dawać zaprawy i zostawiać dylatacje ,inni znów mówią że można i że nic nie będzie się działo... Jak byście zrobi ? Pozdrawiam Komin systemowy buduje się zgodnie z instrukcją, czyli dylatowany od innych konstrukcji. Ale pomijając to pytanie....Jak chcesz rozwiązać problem wieńca nad ścianą nośną? No i co to za ściana nośna przecięta kominem? Ktoś to projektował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.05.2022 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2022 Witam będę stawiał komin systemowy w domku w ścianie nośnej i moje pytanie czy mogę normalnie dać zaprawę w spoinę pionową między pustak kominowy a ścianę ? Komin musisz oddylatować od ściany i od stropu. A co zrobić, żeby ściana była stabilna - to patrz w projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts