Najdi 29.05.2022 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 WitamChciał bym sie doradzić co zrobić z garażem a mianowicie posiadam garaż blaszany z konstrukcja z profili zamkniętych i muszę go wydłużyć o ponad metr. Zaczął mi chodzić po głowie pomysł żeby odkręcić blachę i na ściany dać płyty osb i tu moje pytania i wątpliwości :1-pod garażem mam ułożona kostkę brukowa i zastanawiam się czy w zimie nie będzie pracować garaż a wraz z tym czy nie będą pękać łączenia płyt2-na płyty OSB chciał bym położyć siatkę i Klej elewacyjny i na to tynk (nie chciał bym dawać styropianu bo będzie problem z założeniem rynien bo blacha na dachu jest wypuszczona tylko trochę) i czy to też nie będzie pracować w takim stopniu że cała robota pójdzie na darmo 3- jak lub czym zabezpieczyć odizolować płyty od podłoża żeby nie ciągły wilgoci 4- w jakiej odległości od siebie trzeba dawać poprzeczki konstrukcji żeby to było odpowiednio usztywnione5- i ogólnie czy warto brać się za taką przeróbkę może ktoś robił podobny garaż i podzieli się doświadczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.06.2022 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 Łośtrożnie z palnym garażem. Zobacz do OWU, czy otrzymasz ubezpieczenie w razie pożaru. Są chyba jakieś wyłączenia. Nie pytaj mnie dlaczego, gdyż ze zdrowym rozsądkiem nie ma to nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts